Selasa, 5 April 2016

GELIGA EMAS







Level king Boh.... ni tok boh nama level king pasal.. tukang tok siapkan ia dalam masa 4 hari dari trial n error... sampai boleh di polish menggunakan kertas pasir 5000. Dan rasanya dalam tahun ni ... nilah batu permata yang mereka gunakan kertas pasir 5000.... kertas pasir yang selalu di guna tukang ialah berkod 3000, tu pun dah lawa dah... tapi nak lawa lagi mereka akan guna kertas pasir 5000... permata akan nampak bersinar berair... macam nak makan je rasa. 

Tuan tuan... puan puan dan cik cik..... di persembahkan 

Geliga Emas

Dan sehingga ke hari ini Di dalam Malaysia ia hanya ada di GB sahaja... dan di dunia luar juga ada, tapi di dalam kuantiti yang amat amat kecil.. ia hanya wujud di sebuah negara dan di dalam negara itu ia ada di dalam sebidang tanah kecil 

Geliga emas terhasil dari proses fosil sebatang Pokok yang di percayai sebagai " Gold Tree " dan di tanam di hadapan sebuah istana Kerajaan Omputih zaman Nord Dulu dulu... yang bersamaan dengan zaman Alexandar The Great , ini apa yang di maklumkan kepada tok. 

Jenis ini agak lembut dan bukan jenis permata keras. Ia belum menfosil sepenuhnya menjadi batu dan mungkin kerana sudah hilang sabar menunggu maka item ini di proses menjadi permata untuk di jual di pasaran luar. Nilainya di pasaran luar adalah lebih mahal jika di bandingkan dengan mata wang kita kini. 

Mempunyai energi sendiri, setiap pcsnya mampu menjana tenaga sendiri, ini jelas setelah anda mengandingkan ia bersama cincin perak. akan ada warna kehitaman di sekeliling kuku cincin , ia di sahkan mempunyai energi oleh tukang dan sahabat tok di Johor yang sudah 15 tahun meniagakan batu permata dan beliau menyatakan, ini lah kali pertama beliau melihat batu permata jenis ini . 

Untuk menggelakkan kuku cincin menjadi hitam, tok sarankan anda menggunakan cincin Titanium sebagai sarangnya dan tok rasa anda mampu mendapatkan sarang titanium lebih murah dari perak. 

Kelebihan?.... Berdasarkan sejarahnya dan juga energinya..ia berupaya menjadi asbab kepada penarikan kerezekian dan menjadikan pemiliknya kaya raya dengan izin Allah SWT, dan sudah tentulah dengan cara berniaga, kalau makan gaji susah la nak nampak ... takkan hari ni G17 esok pakai minggu depan dah naik G45 ... aduii.. 

So kalau nak nampak jelas... berniaga..insyallah nampak... 


Mahar masih sama 

Jika di luar sana anda nak maharkan semula Rm 2000, tok rasa murah lagi nilai 2000 ni... kalau batu pietersite yang banyak di pasaran pun org boleh jual sebiji RM 35,000 , apatah batu Emas ini yang hanya ada di GB.. ya... hanya di GB, cuba bawak batu ni ke kedai , mana mana sahaja kedai Gems.... kalau tokey jujur , insyallah dia akan puji, tapi kalau tokey jenis jeles, dia akan cakap ni batu murah.. murah la pasal tak beli dengan dia.. nak beli mcm mana , dia pun takda batu ni heeeeee..

Tok Pernah ke GM shah Alam dan tunjuk ke 1 tokey kedai Gems, kedai bawah tu.... Pelik nyonya tu tengok... dia pun tak tau batu apa...dia tanya mana tok dapat, tok senyum ja.... tau dah, kalau habaq ja, pasang... memang dia akan dapatkan dan takda la nak dapat nilai tok jual ni, cina kowttt... takkan nak jual murah tambah kalau dia tau pelanggan dia Cina Taukeh balak...huhu... yang seterusnya, taukeh cina kan modal tebal... kalau kita bagitau.. silap ribulan di borongnya semua di negara sumber, kita nganga la... nak dapat pun mahai dah... nak juai balik pun mestilah mahai lagi.. tui...?


Kod Produk : GEMAS 4416
Bentuk : Geliga Emas
MAHAR : RM 500

52 ulasan:

  1. Balasan
    1. Tahniah tn.. Terbaek 😁👍👍👍

      Padam
    2. Terima kasih, tuan2.. Alhamdulillah.. ;)

      Padam
    3. Assalamualaikum tok.. payment done.. detail sy wassap ke tuan baz.. Terima kasih tok.. ;)

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Sabar tuan kedepan ada lagi tu..

      Padam
    2. Ada lagi item yg terbaik tuan..ssshhh!!!

      Padam
    3. Ada lagi item yg terbaik tuan..ssshhh!!!

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Tahnıah tuan İykan. LEVEL KING tuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, tuan perindu sepi.. Alhamdulillah.. ;)

      Padam
    2. Fuh..mmg brkilat abis. Kertas pasir import jerman ke tok. Tahniah tn lykan. Nnti pakai kat jari manis msti jd prhatian org tu. Dr jauh nmpk da kaler terang dgn brkilat lg.. Aumm..

      Padam
    3. Tak lupa juga..tahniah kpd tukang canai tok muda yg dok kat dapur tu krn bnyk mnghasilkn item2 yg sngt menarik dr segi potongan, kilatan dan sehingga menghasilkan satu corak yg menarik utk warga blog GB

      Padam
    4. Alhamdulillah, tak sia sia dorang di rekrut di Johor dulu oleh Tok Mat TUa Kg Melayu Majidee

      Padam
  7. Mmg cantik secantik khasiatnya... tak pakai hanya membawa sahaja da rasa aura dan kekuatannya... mmg bley anggap barang yg agung bg saya la... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul tu.. hehe terima kasih banyak2 ayah... :D

      Padam
    2. Betul tuan Nashrul & Ayah.. tahniah juga, pada tuan, kerana dpat memiliki yg sebelum ni dr ayah IS.. ;)

      Padam
    3. Setau sy brg ayah ade kat depan kan.. Lain mcm plak dia lock kat sini.. Alahaiiii.. :D:D

      Padam
    4. Yg ni cadangan ke soalan?.cuba lukiskan kan senang tk payah tulis panjang2..

      Padam
    5. tuan lykan, bila sudah memiliki, baru rasa kehebatannya... hehe... patut la berebut walaupun harganya tinggi... tapi bg saya amat2 berbaloi dgn kos yg tok bg...

      Padam
    6. maksud tuan Tora tu ayah,. dia target ayah lock breg ke depan.. bukan brg ni... walhal dari semalam ayah dok tanya tok pasal barang ni bilo nak kuar, bilo nak kuar, bilo nak kuar...

      Padam
    7. Btl..jgn la salah sangka yah.. Mmg sy target ayah nk (guts) yg ade kat depan tu.. :|

      Padam
    8. Kalau salah maafkan sy.. Yg buruk dr sy..yg baik dr Allah a.w.t

      Padam
    9. Kalau salah maafkan sy.. Yg buruk dr sy..yg baik dr Allah s.w.t

      Padam
    10. bagi saya banding GUTS dgn yg ni, saya suka rebut yg ni sbb sgt2 rare... :p

      Padam
  8. Sabar,Sabar wahai si Hati...,tak lari gunung daik bercabang 3 di kejar..,
    Semoga ke depan hari,menjadi rezeki pilihan Hati yg di Mahar....Insyaallah...😀

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar insyallah 1 masa tuan akan jadi salah satu dari beberapa org sahaja dalam Malaysia yang pernah memilikinya.

      Padam
  9. Perh. Penuh dgn mistik kata2 tuan. Hehehe

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah tuan..,saje nk komen2...menenangkan Hati tgk item2 tok mat ni,cantik2 blake.. :d

    BalasPadam
  11. Mmg cantik2. Sy tgk yg lepas2 pun mengancam juga.

    BalasPadam
  12. kalo tanya saya, barang ni antara yg perlu diburu.... ;)

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Kedepan Insha Allah..Turn Bro Ipunk pulak ..huhu

    BalasPadam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami