Khamis, 21 April 2016

AKIK MGT








Amacam MGT ni... hola , MGT atau apa pun mani gajah datang dari batu akik, akik ni nama besaq atau nama keluarga bagi 21,000 spesis akik lain. Bagi yang newbie..nih Tok Mat GB nak pesan... kalau anda beli batu dan bertanya kepada peniaga ... batu anda beli tu apa dan di jawabnya " Akik"... baik slow slow balik tidoq lah hehehe.... tu maksudnya depa tak kenai... memang betui akik... akik apa?..... macam zamrud ia datang dari jenis kristal keluarga beryl.... takkan kita nak cakap Kristal....sedangkan ia adalah zamrud?... sebab kalau bunyik kristal saja.. nilainya bukan tinggi pun... kristal ni nama keluarga... kristal dalam bukit di Gunung Keriang Aloq setaq tu memanglah murah... tapi bukan zamrud... Ha tu kena tau tu, kalau x paham juga, sila tanya di ulasan na.

Ini ialah MGT, atau kami kat sini panggei Mani Gajah Teruna.... Jenis PUre best baik punya baq ang dalam bidang pengasehan off course lah dengan izin Allah SWT

Di pakai dengan cara buat cincin la kalau lelaki, kalau perempuan buat lah kalung, tak kisah kena atau tak kena kulit... 

Kod Produk : AKIK 17416
Bentuk : MGT
MAHAR : RM 500

RM 350

27 ulasan:

  1. Tahniah tuan...menarik wrna tu...unik..

    BalasPadam
  2. Terima kasih tn tn semua. Ngidam mgt lama dah ni. Ayah mana ayah? Ngancam tak yah mgt ni? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wow!mengancam siut!!silau mata ayah ni...huhu!!

      Padam
    2. Nk mengancam lagi buat sarang silver 925 pahat bunga..kaki taruk suasa fullamak nk habaq kt ang..boleh tempah kt mr.baz..

      Padam
    3. Sorry ayah sibuk ambil ister kt airport bayan lepas..ni baru sampai umah nk asah parang lagi memalam jumaat ni huhu!!

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. Hehee ayah. agak2 berapa tuh ye ek yah? Tkpe tkpe. Jaga diri yah hehehe :p

      Padam
    6. dengan inche baz, stanby je dlam 300 tuan.. tp tgok design, mungkin bleh dpat kurang lg.. ;)

      Padam
    7. Yap!kalau pahat jawa tembus murah cikit..cuba tuan pi kt youtube tengok koleksi manigajah tokmat kita..tuan boleh lihat pattern yg sesuai..

      Padam
    8. Yap!kalau pahat jawa tembus murah cikit..cuba tuan pi kt youtube tengok koleksi manigajah tokmat kita..tuan boleh lihat pattern yg sesuai..

      Padam
    9. Ok tn lykan dgn ayah baz. Hehehe apa apa pertanyaan saya cuba tnya tn dgn ayah okay hehee.trimas

      Padam
    10. Ok tn lykan dgn ayah baz. Hehehe apa apa pertanyaan saya cuba tnya tn dgn ayah okay hehee.trimas

      Padam
    11. Trimas??.. Kaki lawak kampus jgk ni.. Heheheh..

      Padam
  3. Korang berbual2lah yer..ayah ada mission memalam jumaat ni..dh 4 kali memalam jumaat ni ayah tkda duty..ada apa2 roger..o.k ayah berangkat dulu!kipidap!!

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ha.. selamat menjalankan tugas dengan cemerlang ayah.. he he.. ;)

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami