Isnin, 29 Februari 2016

BADAR KURSANI / BADAR BESI











































Badar Kursani... nama dalam GB, nama di luar sana, BADAR BESI... atau besi badar... samo je lah mana mana pun... 

Harganya Koho lama Koho naik... Harga Maksima di GB ialah RM 500. Nak jumpa memang susah, kami di GB dapat ni pun setelah 3 tahun mencari ... bukan senang benda ni, ni benda dan barang permintaan high market dan high value. 

Sama macam kuningan tu.. cuma dia kita letak no 3 susah nak dapat dari kuningan. 

1. besi kuning

2. Kuningan

3. Badar besi


Ni Tok yang letak.. kalau blog lain nak letak badar besi ni No 1 tu hak depa la..blog depa tok xda share , so sama la dengan blog tok.... ibarat umah kita, sukati kita la kan nak ubahsuai lagu mana pun... ok paham na.

Badar besi ni kalau tanya org baru.. memang susah nak dapat jawapan yang sharp dan tepat. Cuma org lama lama saja yang tahu kelebihan dan keindahan badar besi ini... kebal la apa lagi... tapi bukan kebal umum... aihhh..kebal umum takdenya org jual kat internet bang... nu buyer dok tunggu Rm 15 juta dalam bag nak bagi ke owner haaahhha. benda gitu mana boleh di paparkan umum.... tahu ada teknologi tarik khodam melalui gambar je?.....masuk internet baru popular dulu, berapa ramai yang tayang barang mcm tu, akibatnya esok lusa, barang kosong, khodam dah kena pelari dek bomoh handal..ingat bang... kita handal, bukan beerti kita paling handal... ada lagi yang handal.. ke guane?... 

Badar besi takde pantangan apa apa... masuk la dalam toilet ke, cepluss dalam lubang tandas pahtu nak pakai balik ke... terpulang... benda mai dari tanah bang, masa duk dalam tanah tu binatang langkah, binatang kencing , binatang mati jadi bangkai dan macam macam lah.  

Kalau ada orang kata tu ini pantangan kalah org bersalin bagai... ada 2 sebab sahaja

Pertama : Tak faham konsep jenis khodam, khodam ada 2 jenis, isian dan alami... 

Kedua : Kalau tu barang dia, sah sah benda tu isian ayat....

Cuma..org dulu dulu kata... adab... adabnya kalau boleh ..jangan itu jangan ini.... adat dan adab sahaja... katanya hormat makhluk kat situ.... bila mai zaman orang mengkaji bab aura dan Jin... 

Khodam bukan duduk di dalam, atas, permukaan Batu, melainkan ia syarat sahaja..Kunci ... hilang kunci x leh la masuk umah, takleh start kete, hilang batu, hilang lah kelebihan kebal tu atau lain lain kelebihan, haa paham?...

Dan paling kita tekankan di sini...Kita Orang Islam.... Ayat Tok panah ke mereka yang jaga Adab ialah

" Jangan berajakan batu "

" Jangan manjakan Khodam "

" Apa benda sekalipun untuk Kegunaan kita, maka apa cara nak guna itu"

Selalunya bila ayat ni di panah.. takda yang berani mempertikaikan.... dah betul pung.. dok?... ke saloh ambe cakak ni?

Bila kita suka , kita simpan, bila tak suka kita buang.......... 

Macam lagu ni :

" Tak suka tak apa "



Haaaa. ibaratnya lah.... Ingat...jangan Berajakan batu....dan kita jadi hambanya


Kod Produk : BKURSANI 28216
Bentuk : Badar
MAHAR : RM 360

MINYAK MANI GAJAH (KUANTITI 5)





Ni barang last dari sekutu kelantan... sekutu tok banyak..bukan 1 di sana.. banyak pun dalam 6 org saja , 1 dah di tendang, tinggal 5.. boleh la. 

Atas ni Minyak mani gajah... bukan minyak sebenarnya, tapi mani gajah.... ni dia kata ok..bukan tok yang kata... 

Barang ni tok dah test 2 hari lepas dan alhamdulillah





Maaf sebab hp tok wifinya takleh kawtim dengan wifi tok, tah kenapa, semua hp jadi lagu tu lepas upgrade 8MB, jadi tok amik semula pakai webcam saja. 

Bilangan semua sekali ialah 21 ekor ikan.... Nak kata power..hurmmm.. bagi tok x cukup power... Sebab hari sebelumnya tok pakai Pherofish bersama mr baz, kami dapat 25 ekor ikan.... 

Ni parit bodow bodow saja, bukan kolam memancing dan untuk pengetahuan anda luar ganu, di ganu ni susah nak cari tempat ada ikan, semua dah kena karen bateri , kena jala, kena pukat pasal ikan darat mahal di pasar dalam Negeri Terengganu, Keli Lembut yang warna kuning tu sekilo RM 25 kat pasar Malam di sini... kalah ikan Kembong ha... So memang pantang la org sini kalau jumpa sungai, kolam, tasik, paya yang ber-ikan ikan... la ni bukan setakat bandor je kena bayar utk ikan air tawar, dok kampung pun mahal juga ikan air tawar aih. 

Sekutu tok di sana menyatakan jika di pakai di zakar sebelum Bersama ( nak malu apa , hakikat ) insyallah isteri lebih sayang, wallahualam.... nasihat tok, jangan lah... kang keluar anak kepala gajah, badan menesia macam mana haha, tapi kalau nak buat juga, terpulang la.

Jika di gunakan untuk memancing, palitkan sikit pada Mata kail, sekali utk 1 sesi memancing. 

Barang ada banyak ni buat masa ni, kalau x cukup silakan order lagi dan item akan restock sesegeranya ( kurang 5 hari ) , kena sabar la, kelantan bukan dekat, 4-5 jam juga dari umah tok ni.


Kod Produk : MMGAJAH 28216
Bentuk : Mani Gajah
MAHAR : RM 36


BATU TOK WALI






























































========================================


=======================================

Amacam.... hadapilah kenyataannya, Maharnya bernilai RM 10,000.....


Tapi bukan di GB....... macam yang di katakan berulang kali,kita pengeluar dan pembekal dan kita tiada kena mengena dengan mana mana peniaga , mahu di bandingkan dengan mana mana peniaga atau di samakan dengan mana mana peniaga, setiap peniaga ada pembekal yang mendukungnya di belakang mereka.... dan tiada pembekal yang kaya raya kecuali peniaga...itu lah hakikatnya siapa GB di sini. 

Jadi jika anda lihat di dalam keratan akhbar ini.. selepas berita tentangnya keluar , ada mana mana individu tampil untuk menyatakan bahawa ia karut?... kerajaan ke?... tiada, kerana batu permata tiada HARGA KAWALAN yang di tetapkan oleh mana mana institusi. Dalam 1 RAW , ada spot yang di jual dengan harga RM 50, dan dalam 1 RAW itu juga ada spot yang mampu di jual dengan harga RM 10,000 atau lebih... nak pelik apa, sebutir delima pun org jual RM 3 Juta. 

Pasaran permata lebih unggul dari pasaran emas..... Ya.. pasti ada yang menolaknya kerana mereka menjual emas, tapi kami di pasaran batu menyatakan sebutir batu permata yang di beli pada nilai RM 80, mampu di jual pada nilai RM 10,000 keesokannya....... emas?... hari ini beli RM 1 Gram 180...esok boleh jual RM 10,000 kah?...

Tapi keduanya pasti ada pro dan kontra, itu sudah pasti, emas ada pasaran tetap. batu permata pula.. nasib hang la kalau jumpa pembeli banyak duit hahaha... 

Apa kelebihannya... haaaaa. baca keratan akhbar tu, betui la tu apa dia kata, dari Indonesia, sampai lah ke kerajaan Ganga Nagara... memang itulah kehebatannya, dan ada tentangnya di dalam sebuah kitab.. kitab apa.. ?... im so sorry , lupa dah kitab apa... cuba cari... hahaha.. tapi femes gak la kitab tu. 

Nilainya bukan menunjukkan kualiti, tapi dah pasaran akak tu mungkin dia ramai pelanggan VVIP dan VIP... tok xda pelanggan VIP rasanya, ada tu ada, tapi kita tak lah jual harga macam tu, ulang semula..kita pembekal dan pengeluar..bukan peniaga.... kami di sini tak kaya pun... nak dapat Rm 10,000 tu kena jual lebih dari 7 hari..akak ni sebiji batu saja dah dapat RM10,000 tahniah akak.. Tok Muda tak kondem, tapi tok Muda respek... akak memang pandai berniaga. bagus... Ikhlas pujian ni Allah maha tahu. 

Atas tu ada kaler hijau dan hitam... mahar sama saja, lunsum... warna hijau ada sekotak besar lagi , kalau nak silakan order direct 0178259540


Kod Produk : BTOKWALI 28216
Bentuk : Batu Tok Wali
MAHAR : RM 80

Kalau x caya ni batu Tok wali / taat wali / Serpentine sama dengan taat wali 10,000 di dalam akhbar tu... meh sini bawak pakar gemology anda yg hebat hebat tu dan test, kalau ni betui taat wali, bayaq ufti tak percaya Rm 10,000 ke tok muda... kalau tak asli, tok tulih cek tunai Rm 10,000 bagi ke hangpa