Jumaat, 28 Februari 2014

CINCIN COUPLE RESELL



Ini ialah permata kami sendiri , namanya ialah Green Amethyst

Jenis yang mahal dan jarang diperolehi. 

Luar negara org jual kira Carat tau.....

Insyallah sesuai buat kerezekian ampuh

Kod Produk : CCGA 1311-360
Bentuk : Sepasang cincin
MAHAR : RM 360 ( Fix )

-----------------------------------------------------------




Permata lapis Lazuli ini kami ikatkan dengan Perak bermutu dari penghasilan Tukang baru kami, alhamdulillah Syukur

Anda thu bukan apakah kegunaan Lapis Lazuli ini .
Ia adalah LL dari Kerajaan Linggiu, sama dengan permatanya yang kita maharkan di Blog GB


Cincin Couple 2 bentuk 

Kod Produk : CCLL 1711-460
Bentuk : Sepasang cincin
MAHAR : RM 460 ( Fix )

-----------------------------------------------------------



DELIMA BUNIAN

Nama ini memang diberikan mereka di alam sana terutama di kerajaan Berlumut dan Banding

Nama sains batu ni Tok tak tahu no

Insyallah sebagai :

Daya kekuatan penyakit
Penyembuhan
Bagus buat darah
Kehormatan

Kod Produk : CCRG 1311-360
Bentuk : Sepasang cincin
MAHAR : RM 360 ( Fix )

BABY BARREL RESELL




Barel ini ialah adik kepada Zamrud, warnanya hijau jerneh dan amat menarik sekali .

Amat baik bagi :

Kerezekian ampuh dan terbaik
Penaik aura dan stabilkannya
Wibawa dan kemasyuran

Kod Produk : BABYB 239-40
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 40

GELANG RESELL ( 28/2/2014 )


Gelang Wali Puteh ini ialah jenis Karang Puteh / Marjan Puteh , jenis marjan yang rare ini diberikan oleh wali Puteh di tasek Banding dan ia digarapkan melalui Gelang untuk dipakai oleh pemiliknya.
Insyallah berkhasiat di dalam : 

menyejukkan rumahtangga ( laki bini kena pakai )
Pembersih aura panas dan menyerapnya
1001 khasiat yang tok tengah kaji lagi

Kod Produk : GELANG W.PUTEH
Bentuk : Gelang
MAHAR : RM 256 ( fix )
-----------------------------------------------------------



Kalau Cerdik, setiap sebijinya Di rungkaikan dari Tali dan di buat permata cincin...Boleyyyyyy...sapa kata tak boleyyy?...

Lihat Permata Feroz Tibet?....... Kalau anda ada permata feroz Tibet, sila lihat.... permatanya ada lubang , kala ori tbet lah tuan tuan... sebab permata tibet ni x leh di bawa keluar dari negara nya, hukumnya tembak...

Dah nama manusia...kot mana pun nak bawak keluar juga... pakai gelang , rantai melilit menyamar jadi sami, sampai sini depa kerat kerat dan edarkan kepada penjual Permata..... Nak kata mahal...tak juga, dalam RM 500-600 paling mahal pun 


Kod Produk : JE 128-210
Bentuk : Gelang
Mahar : RM 210 ( fix )
-----------------------------------------------------------

Tidak terkata melihatnya, lawa sungguh, dengan pelbagai warna, menunjukkan secara personal pemiliknya seorang yang ceria dan periang.

Kesemuanya adalah batu istimewa dan campuran pelbagai warna.... kelebihannya kalau Gelang aura ni, ikut pada warna juga....

Nak nyatakan dah macam banyak sangat kelebihannya , sila google Colour aura vibration dan sila lihat sendiri fungsi warnanya


WARNA-----AURA : PASTIKAN IA BATU ASLI BUKAN PLASTIK BARU ADA AURA OK


Kod Produk : GA P.ROZIAH
Bentuk : Gelang
MAHAR : RM 66
-----------------------------------------------------------




GELANG AURA PERMAISURI SURA

Ianya di olahkan 100% batu permata, dan tiada satu pun bahannya plastik kecuali tali pengikatnya... Tok kurang mengerti mengapa takde org mahu sedangkan ianya mempunyai khasiat multi., setiap permatanya mempunyai fungsi masing masing. 

Antara yang tok tau ialah :

KPK
Kecubung Raja Lumu
Black Obsidian
Jed
Kristal Quartz
Tiger eyes
Akik Yaman
Geliga Bulan


Semua permata ini mempunyi khasiatnya yang mana pernah di maharkan di dalam blog GB, sususan rekabentuknya juga adalah amat menarik dan moden.

Kod Produk : GAPS 128-260
Bentuk : Gelang
MAHAR : RM 260


Anda mampu berjimat banyak dengan memiliki kesemua permata ini dalam 1 gelang...

PILIHAN TERBAIK DAN BIJAK

KJEMAS LEDANG






Alhamdulillah buat pertama kali tok dapat jarum emas yang cute ni dari ledang. Khasiatnya adalah sama macam kj emas panti cuma didapati dari sumber yang laen iaitu dari ledang. 

KHASIATNYA :

Memperkuatkan Tenaga Batin

Aura Pelindung dari Gangguan dan Sihir

Memudahkan Urusan.... Insyallah


Kod Produk : KJEMAS L 2502-50
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 50

HARI INI HARI JUMAAT




Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera


Alhamdulillah, seperti tajuk di atas... Hari ini ialah hari jumaat !!!!


Penulisan Tok Mat GB untuk Hari ini ialah kekesalan Sikap Umat Islam yang mengaku islam Namun tidak Yakin dengan Islam dan Allah swt

Penulisan ini tidak Tok tujukan kepada Sesiapa , Namun ia bersifat Umum dan terbuka, Jadi jangan lah nak terasa hati atau apa apa, kalau mudah terasa hati... maksudnya betapa kerasnya hati kita untuk menerima teguran , walau teguran umum... Apatah jika ia adalah suatu teguran Khusus....

Di dalam Urusan Tok Mat GB Apa sahaja permasalahan baik perniagaan, peribadi, jodoh, rezeki, masalah dan urusan urusan lain. Cuma satu sahaja jalan yakni Solat Hajat.

Telah Tok katakan di dalam penulisan mahupun ucapan video , Tingkat manusia ini tidak lah sama, namun sedalam @ setinggi mana pun tingkat kita di dalam pencapaian sebagai insan, Rupa rupanya ia akan kembali juga kepada Asal dan azali atau asasnya islam.

Semasa pembelajaran , kita sibuk dengan puasa mutih, pertegeni, ritual itu dan ini untuk mencapai sesuatu, Namun di akhirnya Bersujud juga kita di dalam sujud solat hajat.... dan tetap akhirnya sujud memohon kepada Allah swt sambil menitiskan air mata.

Itulah...... orang lama lama selalu berkata kata " ini semua ilmu dunia, tak ke mana pun "....... ringkas dan pendek ayatnya, kita yang masih di dalam tariqat ini tika itu masih belum mampu memahaminya... Apabila kita di dalam Tariqat ( perjalanan ), dan sampai ke destinasi Hakikatullah, Kita gemar dengan aktiviti yang di ajarkan guru dan kekadang taksub... Tidak salah dan tidak juga betul.... Maksudnya tidak menjadi kesalahan, kerana memang lumrah memang di dalam pencarian kita akan berjumpa bermacam macam perkara , ada yang betul betul....dan tak kurang juga ada yang salah. 

Namun apabila sudah sampai masa dan ketikanya.. Barulah kita menyedari bahawa semua benda yang kita pelajari itu bukanlah tidak berguna atau bull shit, namun ia mengajar kita untuk kembali kepada azali asas nya islam dan ugama. 

Tidak juga kita rugi kerana pada ketika itu , kita adalah manusia yang lebih daripada manusia lain  yang berada di dalam Jalan Asas atau Jalan umum di dalam ugama islam. Dan kefahaman yang lebih di dalam mengenal diri dan mengenal Allah. Jangan gunakan ia untuk bermegah dan jangan gunakan ia untuk takabbur , kerana sifat itu adalah amat dilarang Allah swt di dalam kita mengejar syurga.

Tok Mat GB rasa, tiada istilah mengejar syurga, namun kita perlu mengejar keredhaan Allah di mana di dalamnya ada :

1. Ibadah
2. Ikhlas
3. Yakin
4. Tawakkal
5. Tawadduk 
6. Suci dan bersih diri


Jika ada kesemua ini maka insyallah dengan sendirinya Syurga itu bakal Milik Kita.

Terdapat banyak pilihan bagi jalan amal, namun semuanya tetap tertuju kepada yang 1 yakni Allah swt. Apabila kita Yakin bahawa adanya Allah, Adanya syurga dan neraka dan juga akan adanya nasib dan ketentuan Allah itu, insyallah Yakinilah bahawa Allah itu tetap bersama kita dan akan membantu di dalam setiap urusan kita sebagai HambaNYA yang bergelar insani.

====================================

Di dalam perubatan Tok Mat GB menekankan solat Hajat 2 atau 4 Rakaat, khusus kepada apa sahaja masalah anda dan Insyallah cara cara berdoa yang lebih baik juga akan di ajarkan bagi yang mengingininya.

Namun amatlah mendukacitakan Tok Mat GB apabila ada yang bertanya permasalahan mereka untuk meminta usaha Tok Mat GB membantu dan bantuan itu di dalam bentuk Solat Hajat, mereka seolah olah tidak Yakin , dan menganggap perkara itu ringan.

Ingatlah.. apabila mereka  menganggapnya Ringan dan beranggapan ada lagi cara yang lebih dari solat Hajat ini, maka mereka secara automatiknya berada di dalam golongan orang orang yang kufur dan semestinya tidak akan ada bantuan Allah swt untuk mereka, malahan mereka akan terus di uji dengan ujian ujian Allah.

Antara Kebanyakan Dialog :

Pengadu : Tok, saya nak mintak Tolong , isteri saya ada lelaki lain, nak minta *tolong Tok , boleh tak ?

Tok Mat GB : Boleh tuan, banyakkan bersabar, cubalah solat Hajat dan * minta tolong kepada Allah.

Pengadu : Macam tu.... erm ok lah Tok Terima kaseh Ya....

Tok Mat GB : ????


Astagfirullah hal azim , Masyallah... begitu namanya Islam dan yakin pada Allah..... Apatah Jauh sekali mempercayai Adanya Allah Swt.

Jika Yakin dan percaya kepada Allah...Insyallah Akan buat.....

Antara Dialog Lain :

Pengadu : Salam Tok, saya ada hajat nak minta *pendapat Tok atau *diusahakan tentang masalah saya ini, Saya ada masalah kerja dan rumahtangga, rezeki saya pun macam tersekat , macam macam dugaan Allah Bagi . Apa pendapat Tok?

Tok Mat GB : W.salam wbt tuan, Alhamdulillah....apa yang tuan alami ialah nikmat dan dugaan itu adalah peningkatan kita sebagai umat Muhammad. Tok nasihatkan Tuan Buat lah solat hajat dan memohon Kepada Allah swt, insyallah

Pengadu : Bagaimana Nak buat Tok??. ( pengadu tahu solat hajat, tapi tertibnya ? , kerana itulah perlu bertanya )

Tok Mat GB : insyallah tuan sms atau call Tok malam ***** pada jam **** , kita buat sama sama.... 

Pengadu : Nak saya datang ke rumah Tok atau bagaimana ?

Tok Mat GB : ????...... Tak tuan... kita buat dalam masa yang yang sama, malam yang sama, namun di lokasi berbeza. Insyallah di mana sahaja kita bersolat , di situlah masjid kita.....Allah akan kabulkannya jika tuan ikhlas


Pengadu : Masjid???...bukan masjid tu di masjid ke hahaha.... ( Ala ala sinis begitu )


Tok Mat GB : Tuan.... Masjid bukan beerti sebuah bangunan di dalam kawasan sesuatu tempat sahaja, namun masjid ialah di mana mana sahaja, di mana adanya Tegak Alif, di mana tegaknya solat , di situlah masjid....Bukankah Bumi ini ciptaanNYA, dan Allah berada di mana mana sahaja 

Pengadu : ???... Ya betul Tok Mat GB.... Insyallah saya Akan call Tok Pada malam tu..

Tok Mat GB : Insyallah dan alhamdulillah.....

Tuan Tuan , puan puan, cik , adik adik dan kakak kakak di manakah perbezaannya yang bertanda * dan di antara 2 dialog di atas?.... carikan sendiri jika anda meyakini Allah dan Hanya kepada Allah sahaja, Jika anda belum terjumpa apa maksudnya... Kemungkinan ada something wrong dalam diri anda 

Insyallah

Wallahhualam bissawab

Khamis, 27 Februari 2014

DELIMA BURMA PINK





Alhamdulillah walaupun tok agak sibuk dengan kerja tok di negeri sembilan tapi tok sempat juga tarik delima burma pink ni. Mesti ramai yang minat kan sebab kalernya pink. Amat cantik dipakai tak kira lelaki or perempuan. 


Ok, insyallah keindahan delima ini :

Memperindah sesuatu yang tidak indah

Menaikkan aura seseorang

Memperbaiki alur urat dan darah

Keseimbungan berhubung dengan kerajaan Panti Pemerintahan Raja Kecil Iaitu Raja Lumu.


Kod Produk : DBP 2502-90
Bentuk : permata
MAHAR : RM 90



LEKLAI PERMATA





Kod Produk : LEKMA 2502-60
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 60




Alhamdulillah pagi yang indah.... nyaman sekali... haih, bila la Malaysia nak turun Salji ni, Tok dah order Snow Ski dah dari US.... hahaha.. apa kena mengena leklai dan cuaca nih, sah Tok meraban lagi haaa...

Alhamdulillah leklai kuantan ni amat berguna sebagai :

Item kekebalan darurat
Perubatan jika direndamkan
Penjauh syitan dan jin dari menganggu 
Letak bawah bantal anak kecil , insyallah tidak akan menangis malam 



Buat cincin mesti WAJIB kena kulit


Rabu, 26 Februari 2014

DELIMA BURMA STAR






Kod Produk : DBS2502-100
Bentuk : Permata
MAHAR: RM 250

RM 90 ( Fix dah )


Alhamdulillah, pemberian delima ini adalah sesuatu yang istimewa, ingin di maharkan pada nilai RM 250, namun di sebabkan harini tok baek hati dan murah hati jadi tok maharkan dengan nilai ini. Kat tempat laen susah nak dapt mahar macamni. Ada star pulak. Kt dalam gambar ni tak nampak star nya sebab penataan cahaya kurang.

Insyallah mempunyai aura sejati sebagai :

Penaik seri
Menjaga aliran darah
Penunduk dan kerezekian


LUNSUM 6 ( 2.OO PM )

TERAS GAMUNGGAL JADI BATU


anya ialah item RARE dan amat bernilai, dari kayu teras gamunggal asli dan sudah menjadi batu, item penarikan unkle Bidi, Alhamdulillah.

Ada 2 biji sahaja

Khasiatnya :

-Menghalang gangguan 
-Menghadang dari sihir
-Perubatan santau
-Perubatan sihir
-Kekuatan badan dan pukulan

Kod Produk : TGJB 2412-150
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 150 / Sebiji / FIX 
-----------------------------------------------------------
PERMATA DARAH NAGA

Permata Darah Naga ini sudah mempunyai kekuatan zahir sebagai penguat urat dan darah, menjaga kestabilan darah sekaligus memberikan kekuatan kepada pemiliknya, insyallah dengan izin Allah

Kod Produk : PDN 0811-110
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 110
-----------------------------------------------------------
PERMATA AKED GELIGA BUNIAN

Permata ini insyaallah berkhasiat untuk penyejuk badan, perubatan dan pemanis...

Kod Produk : PAGB 2811-80
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 60
-----------------------------------------------------------
FIREAGATE

Alhamdulillah , ianya sesuatu yang amat bernilai dan amat Rare di pasaran, nilai bagi jenis ini ialah sekitar RM 1200-2000 sebiji .

Ianya ialah item perolehan Kerajaan Selatan dan ianya amat jarang di jumpai di dalam bentuk dan corak urat sebegini. Pantulan cahayanya yang memukau bagi sesiapa sahaja yang memandangnya.

Pada awal , ingin di maharkan kepada kedai kedai emas, sahaja, namun disebabkan hanya ada 1 sahaja. Jadi kita lebih mengutamakan pelanggan di GB sahaja

Insyallah khasiatnya amat banyak sekali sebagai item isian alam Ghoib. Alhamdulillah,,, sila scan dulu sebelum beli untuk menilai kekuatannya 


Kod Produk : FIREAGATE 0101-350
Bentuk : Permata Unik
MAHAR : RM 350 ( FIX )

Selasa, 25 Februari 2014

PAKEJ NAGA COMBO


GELIGA URAT NAGA

GELIGA NAGA

GELIGA TANDUK NAGA

Alhamdulillah harini tok amat baek hati sebab nak maharkan pakej naga combo pada harga yang diluar jangkaan. Dalam pakej ni termasuk geliga naga, geliga urat naga dan geliga tanduk naga. Untungla sapa yang dapat ni......

Harga bagi setiap geliga yang dimaharkan ialah geliga tanduk naga rm190 , geliga naga rm220 dan geliga urat naga rm120..

Khasiat setiap jenis geliga itu adalah sama seperti yang sebelum ni yaa..

Kod Produk : PAKEJ NAGA 2502-450
Bentuk : Permata
MAHAR ASAL : RM 530

MAHAR SEKARANG : RM400




LUNSUM 5 ( 2.00 PM )

PERMATA BLACK OBSIDIAN



Kod Produk : PBO 0210-40
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 40

Insyallah :
Black Obsidian is an extremely powerful and fast acting stone, and should be used with caution for Crystal Healing. It can bring negative emotions and unpleasant truths rushing to the surface, which have to be confronted before peace can return. Many people find Obsidian’s effects overwhelming and prefer to use a gentler stone.

Black Obsidian is a very protective stone. It is said to form a shield against negativity and to absorb negative energies from the environment. Because of this it should be cleansed regularly in running water.

Place Black Obsidian on the Base Chakra for grounding.

In healing Obsidian is believed to reduce the pain of arthritis, to help joint problems and to ease cramp. It is also said to aid digestion.

Itulah khasiatnya dalam kepercayaan metafizik, omputeh pegang kuat kepada kepercayaan ini dan ia adalah keindahan black obsidin setelah di teliti dan di kaji dengan sebenar benarnya menurut kepakaran sains metafizik... 
Kalau tak mo pegang bab metafizik, jangan ber"bual" bab aura ya

-----------------------------------------------------------
BERLIAN BUNIAN







Alhamdulillah khasiatnya sama dengan perolehan lepas 


Maaf, mungkin anda akan ingat ini ialah kristal... mintak maap bebanyak, ia jauh menyimpang sama sekali daaa

Kod Produk : BBUNIAN 101-120
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 120 ( FIX )
-----------------------------------------------------------



Insyallah dipakaikan di pinggan untuk mendapatkan EXTRA kekuatan badan di samping :

Melakukan kerja harian

Hubungan Seks

Kod Produk : GTJ 2711-130
Bentuk : Permata Geliga
MAHAR : RM 130