Sabtu, 3 Ogos 2019

300 MUKJIZAT NABI MUHAMMAD SAW YANG ORG TIDAK TAHU

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semuanya


Selama kita berniga dan memaharkan barangan mistik, keilmuan mistik, masih ramai di luar sana yang tidak mampu menerima benda ni semua dan menyatakan ianya khurafat, tahyul , dan paling popular ialah di Zaman Nabi Tak ada, Nabi Tak buat. Masya Allah... Dan Alhamdulillah di era ini sudah ada yang menulis mengenai 300 mukjizat Nabi Muhammad SAW ini. 

Di dalam Malaysia ini anda perlu tahu bahawa banyak perkara tidak sampai dan banyak perkara tertapis semenjak zaman Memali dulu, Tau zaman Memali?.. Tau Zaman Nasrul Haq?. Tau Zaman Gerak Kilat?. Ya.. Zaman di Mana pada ketika itu Orang Bukan Melayu nak lalu depan melayu kena minta izin dan lalu dengan hormat. 

Kemudian untuk mengekalkan konsep ini, di pangkin pula oleh dana dana dari sebalik tabir pemerintahan negara , akibat sudah termakan banyak budi, maka haruslah berjasa kembali iaitu dengan menabur prinsip liberalisme bermula di bangku sekolah ( Sila rujuk buku teks anak anak anda di muka hadapan sekali ) iaitu salah satunya menerima liberalisme yang akan di jadikan sebagai salah 1 budaya hidup generasi baharu. Bukan sahaja ada Rukun Negara sahaja, malah 1 rukun sudah diadakan iaitu prinsip liberal di terapkan ke dalam diri anak anak kita. 

Bangsa Melayu khususnya adalah 1 bangsa yang unik dan KUAT, sehinggakan apabila mereka mengamuk orang inggeris sendiri tak tahu bagaimana nak ungkapkan betapa dasyatnya keganasan mereka , perbuatan ini di panggil sebagai AMUK dan ia juga di gunakan di dalam bahasa inggeris sebagai " AMUK ", tiada kata kata inggeris dapat menggantikannya .

Tapi malang dan sayangnya. ada bangsa kita yang ingin menjadi mereka lemah.

Apabila ada peluang peluang sebegini untuk memperkasakan diri dan keluarga di masa hadapan, mereka mengejek kita dengan khurafat, tahyol, Nabi tak buat dan sebagainya... Allah Hu Akbar... sebab tu dari dulu, tok selalu suruh mengaji semula, mengaji semula. 


Baiklah...

Berikut tok ambil dari sebuah website yang menerangkan 300 Mukjizat Rasullullah, Bacalah satu satu semoga faham.

Kepada yang kata, " org yang boleh perintah Jin hanya Nabi Sulaiman AS"... fikir fikirlah balik ye .. kita ni umat Nabi Muhammad, kenapa mau di kaji Nabi Sulaiman, Kajian kepada Nabi Muhammad pun belum habis, Nabi sendiri pun kamu belum kenal.

Di bawah ini pun belum cukup 300 tau.. penulis pun terkejut di buatnya... lah.. rasa macam Islam itu baru 2 tahun kan di Negara kita... kerana sebelum ini kita tak tahu... ( aku dah lama tau sebab tu aku dok suruh korang p mengaji bila korang kata aq mengarut, cakap banyak tak guna )


Yang berbold MERAH adalah antara ilmu yang tok ada dan namanya di dalam KKST, ada yang pernah di pelajari murid dan ada yang tak pernah di pelajari )... apa kita manusia ada hanyalah ilmu yang di pelajari, tidak boleh di bandingkan dengan Rasullullah SAW, tok cuma nak anda faham apa yang di maksudkan dan perkaitan dengan apa yang kita ada amalkan, Nabi Kita tak perlu beramal apa apa kerana Allah sentiasa berada diri sisinya dan Nabi Muhammad SAW adalah Kekasih Allah SWT


============================






Mukjizat Muhammad SAW adalah kemampuan luar biasa yang dimiliki Nabi Muhammad SAW untuk membuktikan kenabiannya.

Dalam Islam, mukjizat terbesar Muhammad SAW adalah Al-Qur’an. Selain itu, Muhammad SAW juga diyakini pernah membelah bulan pada masa penyebaran Islam di Mekkah dan melakukan Isra dan Mi’raj dalam tidak sampai satu hari.

Kemampuan lain yang dimiliki Muhammad SAW adalah kecerdasannya mengenai ilmu ketuhanan. Hal ini tidak sebanding dengan dirinya yang ummi atau buta huruf. Walau begitu, umat Islam meyakini bahwa setiap hal dalam kehidupan Muhammad SAW adalah mukjizat. ( ILMU TASAUF )

Hal itu terbukti dari banyaknya kumpulan hadits yang diceritakan para sahabat mengenai berbagai mukjizat Muhammad SAW.


Terkadang ada muslim & kufar yg tak percaya dengan mukjizat Rasulullah Muhammad SAW yang dengan seizin ALLAh boleh dapat melakukan:

Mengerti bahasa binatang seperti Nabi Sulaiman
Memerintah bumi & pohon seperti Nabi Musa
Diberi mukjizat seperti Nabi Ibrahim
Anak yang meninggal bangkit hidup kembali… (mirip mukjizat Nabi Isa AS)

Menyembuhkan orang buta
Menyembuhkan orang lumpuh
Menyembuhkan orang cacat sejak lahir
Mengetahui isi hati ( Kasyaf )

Memberi makan beribu orang dengan seketul makanan
Memberi minum beribu orang dengan sikit air
Mengeluarkan air ditengah padang gurun
Mengeluarkan air dari sela jari untuk wudhu beribu orang
Menyembuhkan putri raja yg cacat tanpa tangan & kaki
Membelah bulan menjadi 2 bagian
Dan ini telah dibuktikan oleh para astronot yg menghabiskan dana ratusan juta dollar

Mengetahui apa yang telah terjadi ( Ilmu Takrifat )
Mengetahui apa yang sedang terjadi
Mengetahui apa yang akan terjadi
Melihat yg dibelakang punggungnya seperti dari depan
Musuh bergetar tak mampu membunuh ( Penggerun )
Bumi memakan orang yang hendak membunuh beliau
Musuh tak dapat melihat beliau ( Penglimunan )
Tidak dapat dibunuh musuh

Rombongan berkuda para sahabat boleh dapat menyeberang laut dengan berkuda saat mengejar musuh yang lari dengan kapal layar, atau pun mukjizat lainnya, ini kerana ia belum pernah membaca hadist shohih Bukhori & shohih Muslim atu Shohih Ahmad yg lengkap & bukan sekedar ringkasan hadist.

Sebelum masa kenabian

Tradisi Islam banyak menceritakan bahwa pada masa kelahiran dan masa sebelum kenabian, Muhammad SAW sudah diliputi banyak mukjizat. Muhammad SAW dilahirkan pada tanggal 22 April 570 di kalangan keluarga bangsawan Arab, Bani Hasyim. Ibnu Hisyam, dalam Sirah Nabawiyah menuliskan Muhammad SAW memperoleh namanya dari mimpi ibunya, Aminah binti Wahab ketika mengandungnya.

Aminah memperoleh mimpi bahwa ia akan melahirkan “pemimpin umat”. Mimpi itu juga yang konon menyuruhnya mengucapkan, “Aku meletakkan dirinya dalam lindungan Yang Maha Esa dari segala kejahatan dan pendengki.” Kisah Aminah dan Abdul Muthalib juga menunjukkan bahwa sejak kecil Muhammad SAW adalah anak yang luar biasa.

Berikut ini adalah mukjizat yang terjadi pada saat kelahiran dan masa kecil Muhammad SAW:

* Aminah binti Wahab, ibu Muhammad SAW pada saat mengandung Muhammad SAW tidak pernah merasa lelah seperti wanita pada umumnya.
* Saat melahirkan Muhammad SAW, Aminah binti Wahab tidak merasa sakit seperti wanita sewajarnya.
* Muhammad SAW dilahirkan dalam keadaan sudah berkhitan.

* Pada usia 5 bulan ia sudah pandai berjalan, usia 9 bulan ia sudah mampu berbicara dan pada usia 2 tahun ia sudah bisa dilepas bersama anak-anak Halimah yang lain untuk menggembala kambing.

* Halimah binti Abi-Dhua’ib, ibu susuan Muhammad SAW dapat menyusui kembali setelah sebelumnya ia dinyatakan telah kering susunya. Halimah dan suaminya pada awalnya menolak Muhammad SAW karena yatim. Namun, karena alasan ia tidak ingin dicemooh Bani Sa’d, ia menerima Muhammad SAW. Selama dengan Halimah, Muhammad SAW hidup nomaden bersama Bani Sa’d di gurun Arab selama empat tahun.

* Abdul Muthalib, kakek Muhammad SAW menuturkan bahwa berhala yang ada di Ka’bah tiba-tiba terjatuh dalam keadaan bersujud saat kelahiran Muhammad SAW. Ia juga menuturkan bahwa ia mendengar dinding Ka’bah berbicara, “Nabi yang dipilih telah lahir, yang akan menghancurkan orang-orang kafir, dan membersihkan dariku dari beberapa patung berhala ini, kemudian memerintahkan untuknya kepada Zat Yang Merajai Seluruh Alam Ini.”

* Dikisahkan saat Muhammad SAW berusia empat tahun, ia pernah dibedah perutnya oleh dua orang berbaju putih yang terakhir diketahui sebagai malaikat. Peristiwa itu terjadi di ketika Muhammad SAW sedang bermain dengan anak-anak Bani Sa’d dari suku Badui. Setelah kejadian itu, Muhammad SAW dikembalikan oleh Halimah kepada Aminah.

Sirah Nabawiyyah, memberikan gambaran terperinci bahwa kedua orang itu, “membelah dadanya, mengambil jantungnya, dan membukanya untuk mengelurkan darah kotor darinya. Lalu mereka mencuci jantung dan dadanya dengan salju.” Peristiwa seperti itu juga terulang 50 tahun kemudian saat Muhammad SAW diisra’kan ke Yerusalem lalu ke Sidratul Muntaha dari Mekkah.

* Dikisahkan pula pada masa kecil Muhammad SAW, ia telah dibimbing oleh Allah. Hal itu mulai tampak setelah ibu dan kakeknya meninggal. Dikisahkan bahwa Muhammad SAW pernah diajak untuk menghadiri pesta dalam tradisi Jahiliyah, namun dalam perjalanan ke pesta ia merasa lelah dan tidur di jalan sehingga ia tidak mengikuti pesta tersebut.

* Pendeta Bahira menuturkan bahwa ia melihat tanda-tanda kenabian pada diri Muhammad SAW. Muhammad SAW saat itu berusia 12 tahun sedang beristirahat di wilayah Bushra dari perjalannya untuk berdagang bersama Abu Thalib ke Syiria. Pendeta Bahira menceritakan bahwa kedatangan Muhammad SAW saat itu diiringi dengan gumpalan awan yang menutupinya dari cahaya matahari. ( Ilmu Zikir Allahu 70,000x )

Ia juga sempat berdialog dengan Muhammad SAW dan menyaksikan adanya sebuah “stempel kenabian” (tanda kenabian) di kulit punggungnya. ( Ilmu Amalan Tok, Khataman Nur Buwwah )

* Mukjizat lain adalah Muhammad SAW pernah memperpendek perjalanan. Kisah ini terjadi saat pulang dari Syiria. Muhammad SAW diperintahkan Maisarah membawakan suratnya kepada Khadijah saat perjalanan masih 7 hari dari Mekkah. Namun, Muhammad SAW sudah sampai di rumah Khadijah tidak sampai satu hari. ( Ilmu Melipat Bumi Dari Kelebihan Khataman Nur Buwwah )


Dalam kitab as-Sab’iyyatun fi Mawadhil Bariyyat, Allah memerintahkan pada malaikat Jibril, Mikail, dan mendung untuk membantu Muhammad SAW. Jibril diperintahkan untuk melipat tanah ( Ilmu Melipat Bumi ) yang dilalui unta Muhammad SAW dan menjaga sisi kanannya sedangkan Mikail diperintahkan menjaga di sisi kirinya dan mendung diperintahkan menaungi Muhammad SAW.

Pada Masa Kenabian

Kharisma

* Tatapan mata yang menggetarkan Ghaurats bin Harits, yaitu seorang musuh yang sedang menghunus pedang kearah leher Muhammad SAW. ( Wibawa & Pembungkam Musuh )
* Menjadikan tangan Abu Jahal kaku.
* Jin yang bernama Muhayr bin Habbar membantu dakwah Muhammad SAW, kemudian jin itu diganti namanya menjadi Abdullah bin Abhar. ( Kerana itu jgn lah kamu berkata Semua Jin Itu Jahat, sedangkan ada Jin yang membantu Rasullullah SAW, Ingatlah hal ini sampai kamu mati, wahai manusia lupa diri Pernahkah kamu membantu ugama Rasul melainkan kamu mengejeknya Hina dan rendah )
Menghilang dan menidurkan musuh. ( Ilmu Penglimunan Level tertinggi.. Manusia biasa amalkan Surat Yassin Ayat 9 )

* Menghilang saat akan dibunuh oleh utusan Amr bin at-Thufail dan Ibad bin Qays utusan dari Bani Amr pada tahun 9 Hijriah atau Tahun Utusan
* Menghilang saat akan dilempari batu oleh Ummu Jamil, bibi Muhammad SAW ketika ia duduk di sekitar Ka’bah dengan Abu Bakar.[17]
* Menghilang saat akan dibunuh Abu Jahal dimana saat itu ia sedang shalat. ( Ilmu Penglimunan @ Penglimun )
* Menidurkan 10 pemuda Mekkah yang berencana membunuhnya dengan taburan pasir. ( Ilmu Nabi Yunus Samada tidur atau menjadi lebah )

Binatang, tumbuhan, alam dan benda mati.
* Seekor srigala berbicara kepada Muhammad SAW .( Ilmu bercakap dengan Binatang dan Angin...tok memanggilnya ilmu Alam )
* Berbicara dengan unta yang lari dari pemiliknya yang menyebabkan masyarakatnya meninggalkan shalat Isya’.
* Berbicara dengan unta pembawa hadiah raja Habib bin Malik untuk membuktikan bahwa hadiah tersebut bukan untuk Abu Jahal melainkan untuk Muhammad SAW.
* Mengusap kantung susu seekor kambing untuk mengeluarkan susunya yang telah habis. ( Ada ilmunya yang sudah tok lupakan , ayah tok masih ingatnya )
* Dua Sahabat Nabi SAW dibimbing oleh cahaya.
* Mimbar menangis setelah mendengar bacaan ayat-ayat Allah.

* Pohon kurma dapat berbuah dengan seketika.
* Batang pohon kurma meratap kepada Muhammad SAW .
* Pohon menjadi saksi dan dibuat berbicara kepada Muhammad SAW.
* Berhala-berhala runtuh dengan hanya ditunjuk oleh Muhammad SAW. ( Ilmu Suriani dalam perguruan Paduka... santau yang terbang datang ke telapak tangan dan berpatah kembali ke penyihirnya)
* Mendatangkan hujan dan meredakan banjir saat musim kemarau tahun 6 Hijriah di Madinah yang saat itu mengalami kekeringan. ( Ilmu Amalan 9 Zikir )

* Berbicara dengan gunung untuk mengelurkan air bagi Uqa’il bin Abi Thalib yang kehausan.
* Berbicara dengan gilingan tepung Fatimah yang takut dijadikan batu-batu neraka.
* Merubah emas hadiah raja Habib bin Malik menjadi pasir di gunung Abi Qubaisy. ( Ilmu Mulk )
* Memerintahkan gilingan tepung untuk berputar dengan sendirinya.
* Tubuh Muhammad SAW memancarkan petir ketika hendak di bunuh oleh Syaibah bin ‘Utsman pda Perang Hunain. ( Ilmu Tho Sin Min Ain Sin Qof Nun )

Makanan dan minuman

* Makanan yang di makan oleh Muhammad SAW mengagungkan Nama Allah.
* Makanan sedikit yang bisa dimakan sebanyak 800 orang pada Perang Khandaq.( Ilmu ini pada ayah tok, tok x belajar ini...beliau pernah menjamu kenduri nikah kakak sulung 1 ekor lembu dengan tetamu sejumlah 2500 org, ya.. jemputannya sampai kena beratur tapi makanan cukup cukup, tidak ada kurang )
* Roti sedikit cukup untuk orang banyak.
* Sepotong hati kambing cukup untuk 130 orang.

* Makanan yang dimakan tidak berkurang justru bertambah tiga kali lipat.
* Menjadikan beras merah sebanyak setengah kwintal yang diberikan kepada orang Badui Arab tetap utuh tidak berkurang selama berhari-hari.
* Menjadikan minyak samin Ummu Malik tetap utuh tidak berkurang walau telah diberikan kepada Muhammad SAW.
* Air memancar dari sela-sela jari. Kemudian air itu untuk berwudhu 300 orang sahabat hanya dengan semangkuk air.
* Susu dan kencing unta bisa menyembuhkan penyakit atas izin Allah. ( Susunya utk kanser, kegagalan organ, kencingnya untuk sakit mata dan lain lain )

Mendoakan dan menyembuhkan

* Menyembuhkan betis Ibnu al-Hakam yang terputus pada Perang Badar, kemudian Muhammad SAW meniupnya, lalu sembuh seketika tanpa meresakan sakit sedikit pun. ( Ilmu Salaturrahman )
* Mata Qatadah terluka pada Perang Uhud, sehingga jatuh dari kelopaknya, kemudian oleh Muhammad SAW mata tersebut dimasukkan kembali dan menjadi lebih indah dari sebelumnya. ( Ilmu Salamun )
* Mendo’akan untuk menumbuhkan gigi salah seorang sahabatnya bernama Sabiqah yang rontok sewaktu perang. ( Ilmu Boraq )
* Mendo’akan Anas bin Malik dengan banyak harta dan anak. ( Ilmu
* Menyembuhkan daya ingat Abu Hurairah yang pelupa. ( Baginda membuat azimat )

* Menyembuhkan penyakit mata Ali bin Abi Thalib saat pemilihan pembawa bendera pemimpin dalam perang Khaibar.
* Menyembuhkan luka gigitan ular yang diderita Abu Bakar dengan ludahnya saat bersembunyi di Gua Tsur dari pengejaran penduduk Mekah.
* Menyembuhkan tangan wanita yang lumpuh dengan tongkatnya.

* Menyambung tangan orang Badui yang tangannya putus setelah dipotong oleh dirinya sendiri setelah menampar Muhammad SAW.
* Mendoakan supaya Kerajaan Kisra hancur, kemudian do’a tersebut dikabulkan.
* Mendoakan Ibnu Abbas menjadi orang yang faqih dalam agama Islam.

Hal ghaib dan ru’yah
* Mengetahui siksa kubur dua orang dalam makam yang ( Kasyaf Laduni )dilewatinya karena dua orang tersebut selalu shalat dalam keadaan kotor karena kencingnya selalu mengenai pakaian shalat.
* Mengetahui ada seorang Yahudi yang sedang disiksa dalam kuburnya.
* Meramalkan seorang istrinya ada yang akan menunggangi unta merah, dan disekitarnya ada banyak anjing yang menggonggong dan orang tewas. Hal itu terbukti pada Aisyah pada saat Perang Jamal di wilayah Hawwab yang mengalami kejadian yang diramalkan Muhammad SAW. ( Mata Bathin )

* Meramalkan istrinya yang paling rajin bersedekah akan meninggal tidak lama setelahnya dan terbukti dengan meninggalnya Zainab yang dikenal rajin bersedekah tidak lama setelah kematian Muhammad SAW. ( Manusia Biasa tidak ada ilmu ini )
* Meramalkan Abdullah bin Abbas akan menjadi “bapak para khalifah” yang terbukti pada keturunah Abdullah bin Abbas yang menjadi raja-raja kekhalifahan Abbasiyah selama 500 tahun. ( Ilmu ini ada dan wujud kini )
* Meramalkan umatnya akan terpecah belah menjadi 73 golongan.

Mukjizat terbesar
* Membelah bulan dua kali untuk membuktikan kenabiannya pada penduduk Mekkah.


* Isra ke Masjidil Aqsa dari Masjidil Haram lalu Mi’raj ke Sidratul Muntaha dari Baitul Maqdis tidak sampai satu malam pada tanggal 27 Rajab tahun 11 Hijriah.

* Menerima Al-Qur’an sebagai Firman Tuhan terakhir padahal ia seorang yang buta huruf.

Tapi harap di ingat jika mukjizat dalam artikel di atas belum lengkap dibanding apa yg tertulis dalam kitab hadist yg lengkap & jumlahnya menjumpai 300 kisah mukjizat dari Rasulullah Muhammad SAW baik yg serupa ataupun lainnya.

Tujuan pembuktian ini bukan acuan pada mukjizat di atas, tetapi pada Qur’an sebagai Firman ALLAH & mengapa disebut Mukjizat terbesar sepanjang masa. Terima kasih kepada yang menyampaikan ilmu ini kepada penulis. – Sumber: mahmudshah.wordpress.com




========================


Apabila semuanya sudah JELAS dan kamu masih menidakkannya , Maka Teranglah mengikut sepakat Ulama bahawa kamu sudah Jatuh KAFIR, nauzubillah.

Menjatuhkan kafir bukan mudah, ia mesti di hujah dengan nas nas dan dalil, jika semua sudah di beri , namun masih menidakkkan, maka ulama sepakat menjatuhkan seorang muslim itu sebagai KAFIR 

" Belajarlah, ilmu Allah itu Luas..Jangan Kamu Bodoh Sombong "

10 ulasan:

  1. Tringin jgk nk mdalami ilmu mcm tu tok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang macam kita, nak kena belajar, nak kena ada guru, semua ilmu ni datang dari ajaran islam juga, cuma terkadang kita keliru , kita anggap islam ni merangkak dalam selut nak sampai ke 1400 tahun lebih ni. sedangkan islam banyak Allah bantu, selagi bernama umat Muhammad, Jika kita berserah diri kepada Allah, tauhid dan yakin, In Sha Allah apa kita pelajari akan di makbolkan.

      Jika tidak dengan bantuan Allah SWT mana mungkin Islam ini mampu bertahan selama 1400 lebih . Dengan kehebatan orang islam, orang islam sendiri saja yang tidak tahu, sedangkan orang barat dah lama tahu dan cuba pelbagai cara utk memperlemahkan umat islam., termasuklah yang terakhir ini perang Ideologi. Inilah perang ideologi yang di maksudkan, iaitu pemikiran Liberal, Sekularisme.

      Yang menjayakan pun sudah tentu islam yang tidak tahu apa itu islam, hanya mengaku ngaku saja dia islam, tapi tak tahu apa yang ada di dalam Islam. Jadi jika sudah di klaim sudah kenal islam , maka itu salah. Nabi kita sendiri kita tak kenal , inikan kita nak mengenal Allah, Jauh sekali Boh.

      Padam
    2. Nak belajar ilmu begini kita manusia biasa mau jadi luar biasa memerlukan sebuah pengorbanan yang cukup besar sesuai dengan pepatah melayu " berakit rakit ke hulu berenang renang ke tepian, bersakit sakit dahulu, bersenang senang kemudian "

      Padam
  2. Minta izin utk copy tok boleh?utk nk hantar dekat dlm group2 ws..agar lebih ramai yg sedar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, kalau search google pun ada , 300 mukjizat Rasullullah

      Padam
    2. link asalnya ialah

      https://www.malaysianreview.com/112916/300-mukjizat-nabi-muhammad-saw/

      Padam
    3. Di sini juga:

      http://sharingkalimatallah.com/2015/11/09/berapa-jumlah-mukjizat-nabi-muhammad-saw-melebihi-300/


      Laman ini sudah wujud sejak tahun 2015, ya nampaknya org kita sebelum ni tak pernah nak kaji sejarah Nabi Muhammad SAW melainkan mereka hanya tahu merendah rendahkan Nabi Muhammad SAW sendiri dan mencari kesilapan orang lain.

      Sedangkan mereka sebenarnya JAHIL

      Cuma tahu berlagak PANDAI

      Kerana itu tok cakap dari dulu lagi, setiap ustaz, setiap pendakwah mereka belajar bidang mereka , jika masuk ke U pengajian Islam tahu apa yang tok maksudkan, kalau mereka nak belajar kesemuanya sekali rasanya 10 tahun dalam U pun mereka belum dapat habiskan 1 Degree.

      Setiap orang ada bidang dan peranan masing masing.

      Padam
    4. Pada asalnya orang yang menafikan mukjizat Rasullullah SAW ialah orang orang Kristian dan ideologi inilah yang meresap masuk ke dalam diri tubuh umat islam yang tidak menjaga makanannya di zaman ini, ada gelatin babi, makan, ada minyak babi, hirup, makanan tidak di sembelih di makan asalkan sedap. Maka hitamlah hatinya tidak mendapat petunjuk dari Allah SWT.

      dan mereka inilah penerus kepada sikap bangsa Yajuj Makjuj di mana Nabi Berkata 1 Bangsa Yakjuj makjuj ini mati mereka akan meninggalkan 4000 orang seperti mereka ( salah 1 hadis ) ada 2-3 hadis mengenainya.

      Orang kata kita penunggang UGAMA, tapi mereka SILAP meletakkan TAJUK.

      Penunggang UGAMA ialah mereka yang mengambil derma anak yatim lalu mengambil pula bahagian mereka dari bahagian derma ini sebagai upah mereka, contoh 1 lagi yang sedang berlaku hari ini :
      Mengambil upah Qurban untuk di laksanakan di Negara Luar dan Miskin, dan di dalamnya ada upah mereka, sedangkan Bahagian Qurban ini tidak boleh dan HARAM hukumnya di ambil kecuali di beritahu kepada pemilik wang . Contohnya .. Qurban RM 290, rm 90 adalah upah mereka ( jika mereka berkata begini tidak apa ) , tapi mereka tidak pernah menyatakannya .

      Sama juga dengan Bantu PAlestin, kutipan derma sebanyak RM 150. Mungkin hanya 50 atau 100 yang di berikan kepada Palestin dan sebahagian lagi di ambil oleh mereka

      Inilah PENUNGGANG UGAMA

      Tapi adakah manusia itu tahu?.. tidak.. kerana mereka JAHIL Tapi mereka sudah merasa pandai

      Padam
  3. Sekarang nie ramai tok yg guna atas nama Agama untuk kepentingan mereka sendiri..kalau Kita org islam yg mana hanya ambik tahu sikit-sikit je tentang Agama dan bpikir cukup dah kalau dah tahu yg asas je..rukun Islam ada 5 rukun iman ada 6 apa yg halal dan apa yg haram dah cukup..yang lain taknak ambil tahu dan taknak kaji..jenis yg mcm nie la yg slalunya cepat tkena dgn penunggang Agama..bila kita tegur cara baik utk betulkan dia dan kbaikan dia kita pula yg dsindir dan dpmainkan blk..kalau bodoh tp ada niat nk bljar tu Kira bgus la lg..nie tak dah bodoh lepas tu sombong..mmg tak ke mana la.. betul sangat apa yg tok tulis kat atas tu..tau nak cari ksilapan org lain dan nk blagak pandai..terima Kasih tok..Banyak ilmu yg sy dapat dr page nie..yg unknown kat atas tu sy jgk tok..😁😁😁

    -Azmi-

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami