Khamis, 30 April 2015

UPDATE 1.5.2015

















Maaf kan tok x masuk malam tadi, tok x dan nak masukkan sebab g sejid bukit payung lepas balik Lata Chakah , dgr syarahan ugama sampai leka lupa blog tak update. maaf ya



5





















Geliga ini ialah Geliga Kebesaran Panglima Kerajaan Betong dan perolehan Agung bagi kerajaan Betong kepada Kami di sini, Geliga Kebesaran Panglima ialah jenis yang sukar di berikan dan ini ialah jenis ke -4 kalau x silap tok di dalam blog GB dari 4 Kerajaan berbeza. Alhamdulillah

G.K.Panglima Atau Geliga Panglima Di Raja ( GPD ) diberikan khusus hanya untuk panglima panglima yang bertugas berdekatan Raja Dan pemerintah Bunian, mereka ibarat Bodyguard yang dipercayai...

Tok cuma nak bagitau ...bahawa kami tidak mempunyai banyak batu ini, namun kami cuba mengawal pengeluarannya berikutan selepas kehabisan stok ini, ia tidak akan di berikan lagi.

Geliga ini mampu dengan izin Allah sebagai :

Kemegahan seorang Panglima

Penyaksian Peperangan di 5 kawasan Jajahan Betong

Di dalamnya termaktub keberanian panglima panglima ini 

Kekuatan pukulan

Mengubatkan Lemah badan di medan perang ( letih )

Dan banyak lagi yang Tok x sempat nak masukkan ke dalam sebab kita ada banyak item nak bawak masuk nieeeeee..huhuhu....

Penglimunan

Kod Produk : GKP5 28415
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 120

MEMO PENDEK

Item update baru akan di masukkan pada jam 9.00pm malam ini.. baru selesai snap gambar 

Ada item besh

GB 02






Ikhlas Dari Kiyai Hj Kawah tanda ingatan beliau masih lagi ingin berbakti kepada manusia, sudah lama x jumpa kawan baik tok yang sorang ni.. Ya Kiyai Haji Lebar adalah satu satunya yang membuka jalan kepada Tok dulu dan memperkenalkan kepada orang orang sana untuk berurusan. Insyallah.. Permata Petir Pasir istimewa ini ingin di berikan sahaja kepada mereka yang luas rezekinya

Untuk memudahkan kami, seeloknya ia di hantarkan bersama item lain ya. 

Tahukan apakah kegunaan petir pasir... namun yang ini istimewa, jika nak maharkan pun dalam RM 400-450

MAHAR : RM 0




GELIGA HATI NAGA






















Ia di gunakan di dalam mencekalkan hati bagi orang orang yang lemah hatinya, lemah semangatnya... biar sama kental semangatnya macam Tok sendiri. Insyallah... mudah mudahan ia bermanfaat dan membawa kebaikan di dalam diri pemiliknya.

Selain itu ia memiliki keupayaan penggerak hati jika ada musuh yang menghampiri.... bila memiliki nya tolong percaya apa yang di gerakkan hati anda .... ia sebenarnya Gerak dari Allah kepada anda... Ingat ... Allah tu lebih hebat dari Jin... Bab Jin tu Lupakan saja bagi yang tidak berilmu... bagi yang berilmu ..mereka tahu bagaimana mengawalnya.

Kod Produk : GHN 21415
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 120



GB 05

















Permata Panchar Murni HIGH Grade. Amacam , ada bran?....

Sama dengan item page tadi, jenis ni tok malas la nak cakap banyak la kan, Khasiat untuk kewibawaan, datang pun sama dalam 1 bekas. kekuatan?... hanya Allah yang tahu .... ada gerak, amik, xde gerak tengok saja.... Tiada paksaan dalam urusniaga.. bye bye


Kod Produk : GB 05 26415
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 200

Kita tgk siapa pandai guna gerak



Rabu, 29 April 2015

LUNSUM JIMAT PAGE




























































































GELIGA HARIMAU

Ini bukan Tok p mintak ke rimau, mau mau dia ngap tok kang, Tapi ia di perolehi melalui penarikan dan di berikan Oleh Kiyai Hj Kawah sebagai ikhtiar :

Penggerun

Menundukkan Musuh dan kawan

Sekurang kurangnya ada perasaan respek orang ke atas diri

Di jaga dengan di buat cincin... ada yang buat cincin tambah pula minyak, nasihat tok. jangan buat macam tu ok.. sebab bila kita letak minyak, cincin ni lama lama akan kotor, batu tidak lagi akan berkilat, sebenarnya Cukup dengan Haba badan kita sendiri bagi di serap batu permata dan ia akan berurat dengan sendirinya kesan dari haba di badan kita .

Kalau x nak buat cincin, tak apa, masukkan dalam Kain kuning... kain kuning bukan apa, ia menyilaukan mata Jin jin dan mereka tak akan menganggu barang atau campur tangan dalam urusan  geliga kita, wallahulam, ni kata kata dari guru tok la na. So orang kata gitu, kita buat je la. masukkan sedikit beras dalam bilangan yang Ganjil dan setiap bilangan ni ada maksudnya, nak bagitau tak leh sebab tok dah x ajar selama 10 tahun kan.

Kod Produk : IKUT KOD
Bentuk : Geliga Rimau
MAHAR : RM 134.25