Khamis, 28 April 2016

ZAMRUD







Masih dok gila zamrud ke hehehe... ada la sikit lagi item zamrud nih.... tu hari beriye aje deme nak zamrud, sekali kite order bertambung dok abih pulak deme beli... hahaha...cakak nak zamrud dok starang... doh mari barang diam belake deh.... dakpe dakpe... 

Mungkin ada yang tengok sijil dia beryl , so ingat ni beryl la ya?... adesss..... beryl ni dari keluarga kristal... zamrud pula dari keluarga Beryl... beryl ni ada banyak jenis, banyak warna dan kekerasan.... dia macam ni 

Dalam World ni keluarga terbesar permata ada 2 sahaja...

Akik

Kristal


Di dalam keluarga besar ni , ada pecahan pulak.... akik saja ada 25,000 jenis dan pecahan, zamrud ni jenis kristal... dari jenis keluarga Beryl pecahan Kristal. 

Kristal banyak jenis, macam macam lah, kalau nak sebut, huii, tak hingat donia kang di buatnya.... 

Zamrud ni duduk di dalam keluarga Beryl.... ada yang depa panggei baby emerald tu.. tu zamrud juga, tapi non class la, warna dia tak best, kekerasan tak best... dan jenis tu banyak di perolehi di mana mana pun yang ada cari gali gems...

Tu keluarga bagi zamrud... jadi tak usah terjejas la perasaan tu kalau tengok kat kad sijil dia tulih beryl, tu nama keluarganya. 

Ramai lagi yang tak tahu pasal batu permata , sebab tu tok kata.. beli buku Tulisan Judy Hall..... bagus tulisan dia. 

Zamrud di gunakan di dalam kemakmuran kerezekian, penarikan kerezekian dan di pakai oleh mereka yang menganggap batu murah takde kualiti. Atau mungkin memang mereka inginkan zamrud sebagai pakaian mereka , insyallah


Barang ni alami, takda pantang, takda cara jaga khusus... 


Kod Produk : ZAMRUD 27416
Bentuk : Zamrud Colombia
MAHAR : RM 200

20 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah tuan lawo zamrud ni..khasiat pun byk ni kehkehkeh!!

      Padam
    2. Tak boleh ayah..tengah byk hal bulan nie..takpe la sy lepaskan pada tuan Azam57..

      Padam
    3. Terima kasih.. saya lock zamrud 27416.. betul ke?

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. Tahniah tuan..saje lepas geram dah lame tak berebut lock..rindu pulak rasenye..hehehe..

      Padam
    6. Terima Kasih tuan faizul...

      Padam
  2. Tahniah.. tgh nk lock kena key in pword pulak.. huhu

    BalasPadam
  3. He he.. dpat bnyak gak dah tok.. bg can org lain plak.. ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan Lykan tunggu yg power tuu.. Hehe.. Nk cuba zamrud 1..

      Padam
    2. he he.. bnyak lg tu tuan.. bleh dpat, raw pun lg untung klau amik.. ;)

      Padam
    3. Lykan hihi beo bagi can ler kat sayer ni haa da wassup tok tak reply tanya zamrud huhhhh podeh tgk..

      Padam
    4. Lykan hihi beo bagi can ler kat sayer ni haa da wassup tok tak reply tanya zamrud huhhhh podeh tgk..

      Padam
    5. he he.. xpo.. lopeh ni lock copek yo, bilo kluar.. tok tongah busy tu.. ;p

      Padam
    6. Bro. jangn lupa set alarm petang nanti.
      Kot2 keluak ....
      orng lain pinang, melepes nanti
      :d :d :d

      Padam
    7. hu hu.. kena merisik dlu nih.. ;)

      Padam
  4. InshaAllah nk cuba yg raw.. Kena pulak ada sijil.. Mmg ngancam..

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Pymt done, ref no 3157449019. Pm Tn Baz

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami