Ahad, 31 Disember 2017

GAMUNGGAL















Teras munggal/kilo


Ni item malas macam mana pun memang rege tak dapat lah... meh tok terangkan kenapa ok...

Teras munggal hitam..tau hitam?... dulu nak dapat hitam memang tak dapat , dan banyak teras munggal yang di sapukan arang atau pewarna hitam sampaikan ada 1 halaman dulu di munggal hitam tok terjual yang di sapu arang, tu kes sekutu jugak lah... teras di atas dulunya kaler biasa,... teras munggal ni ialah yang dulu dan sekarang dah hitam ( matang ).. jenis hitam ni orang kata kebal asid, wallhualam lah ya, tok ni asid getah.?... pokok getah pun tak pernah toreh.. haaa... kalau untuk penunduk binatang dan jin itu dah kerap cuba... sampi jemu dah cuba.. dan rasa kalau boleh x nak pakai pulak.. mana taknya kalau dah masuk hutan tak jumpa apa apa ...orang kata tak adventure lah kan.. tak mintak la kalau binatang buas...
]
Biasa kalau yang dah matang macam ni dijual dgn harga RM 400 - RM 450 sebiji di luar. Yang murah pun ada tapi kualiti kurang la. So, kalau hangpa beli yang murah tapi xberkualiti jgn marah laa coz hangpa sendiri yang pilih nak murah kan....hahaha 

Pakai mesti kena kulit ..tu wajib.... ni barang tak banyak lah, kami tersilap p jual ke sekutu dalam bentuk raw. silap langkah la.. sebab barang ni sekarang agak susah.. kalau nak yang sapu arang tu banyak la , mau ka yang sapu arang hahahahahha.,.....okok

Tapi kalau sapu arang pun boleh buat nulis ye dak.. haaa ada gak guna.. tapi atas ni asli bukan sapu arang ok.,.. kalau nak polish nampak berair bagitau.. pakai polish 5000 germany... itu kena berurusan dengan baz lah, kena caj lah.. sebab polish 5k tu mahai sekeping dah berbelas RM. Tok x campor urusan tu...tapi memang A lah


Kod Produk : GMGAL 251217
Bentuk : teras Munggal/Kilo
MAHAR : RM 120


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ dan Kekanda Chai Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB


BONDA JJ : 0127845231









Mr Chai : 0178259540

Buntat Delima

















Buntat delima?...

Orang panggil.. tapi kalau baca buku tak panggil benda ni buntat delima, apatah batu delima, bak kata pepatah jauh panggang dari oven. Skala MoH nya juga tak sampai 4 MoH. 


Tapi dah orang panggil... kita jalan saja lah. Tak jalan ibarat pecah adat. di telan mati mak, di luah mati anak. Benda dapat dah macam ni kita jalan. Umpama Batu / geliga keduduk ( senduduk )... dari jenisnya ialah labradorite. tapi dah dapatnya dari pokok keduduk, maka namanya ialah geliga keduduk. 

Sama juga dengan kami di sini, khususnya tok dapat di Ular, namanya geliga ular.. kalau sebelahnya ada gajah lihat pula binatang mana terdekat, kalau gajah jadinya geliga gajah. Tok timbulkan isu ni sebab baru baru ini ada yang bertanya adakah geliga milikan belia ialah geliga kucing. Jawapan tok di mulut ialah ya ia geliga kucing, tapi kalau tak mahu panggilnya geliga kucing, di hati tok pula berkata, anggap sahaja ia batu yang tidak bernilai yang sama tarafnya dengan batu kelikir.. batu kelikir pun ada harganya bukan?.... apa nak buat jalan raya / tar free ka?.

Baik. 

Buntat delima di atas ni selalu di klaim dari biji buah delima, macam tok cakap. Dulu.. kefahaman org sering berubah kerana ilmu, sama juga dengan tok dan keduanya tok cakap sekali lagi, sudah namanya begitu maka kita jalan saja... umpamanya Di utara pepatung, tapi di terengganu di panggil Sibo.. tidak juga salah, benar juga kerana ia adalah masalah bahada dan adat. Ingat ..lain padang lain belalang.. Lain gula gula lain pula rasanya. 


Kegunaan lebih kepada perubatan, yang ini jelas..bukan ikut adat..bukan main jalan .. ia memang berguna di dalam perubatan dan ia sudah di aktifkan oleh tok sendiri. Di gunakan juga sebagai pelaris, letak di kedai dan gantungkan . Jika nak berubat.. apa saja penyakit ikut kemampuan dan keyakinan anda , usah risau pada batu ini tiada deskripsi aturan makan dan aturan lainnya . Tok Muda tak pakai tu.. Tok Muda pakai.. kalau yakin beli, kalau yakin guna.. kalau awal awal tak yakin, tok sah beli buat perabih duit saja. 

Umpamanya ilmu yakin ni tinggi?.... Ya.. amat tinggi.. tinggi sekali... kenapa?.... kalau sekarang anda kata anda bukan Islam?.. apa berlaku?... dan anda meyakini anda kini bukan islam?.. apa yang berlaku..?...... NAH... pulang paku buah keras , bertemu buku sama ruas..itu lah jawapnya kenapa ilmu YAKIN itu amat tinggi sekali. 

Solat 2 rakaat tiba tiba jadi tak yakin,.. ini solat dah berapa rakaat....apa hukum dia?... kena semayang semula la... itu dia ILMU YAKIN... sama juga pakai benda asbab ni semua.. kalau tak yakin toksah beli, biar lah dok lagu tu sahaja doa tanpa usaha. Jadi lagha jadi sia sia.


Kod Produk : BD5 251217
Bentuk : BuntaT delima Org kata
MAHAR : RM 70


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ dan Kekanda Chai Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB


BONDA JJ : 0127845231









Mr Chai : 0178259540


Azimat Kekayaan






Ada 1 sahaja

Sapa cepat dia mendapat


Ada 1 sahaja... ni barang buat dengan sepit belangkas ka sepit ALIEN ka tok pun tatau lah, tapi benda haram Tuttttt mana ada sepit kan bhahahahha. 

Di gantungkan di kedai, di cermin kenderaan bagi bukan islam... Jangan tanya tok minyak apa dalamnya, tok memang tatau ok. 

Penarik kekayaan super ni untuk tarik rezeki , mudah masuk rezekinya....


Ada yang cakap di FB tok ni munafik dok p juai barang siam.. macam macam la org ni kalau dah nak kata ke org... tok ni bukan apa.. kita di sini ada customer India, Cina, Bidayuh, Iban, Melanau, Melayu, Jangan lah dalam perniagaan kita ni nak PERKAUMAN sangat... Kalau tok nak habaq bagi sebenarnya org melayu kita yang bernama tabligh2 pun ramai masuk kedai cina yang ada juai berhala berhala, barang barang buddha dan batu permata..org tabligh tu masuk beli.. depan dia ja tok pekong tu siap colok semua.. barang yang org islam tak boleh jual ni ialah brg SEMBAHAN org bukan islam, macam patung Quan Yi, Dewa Gunung dll tu semua.. The point is.. dah kalau macam tu...kita tak payah pakai la Jenama jenama org bukan islam buat.. minyak rambut, Flavour vape, biskut kering 4 segi tu melayu ka buat?... haaa.. habaq mai?.. yang hangpa dok ketedarah masuk ke perut tu apa dia?... ikan kering..ingat ikan kering kebanyakan melayu ka yang buat?.... Asam boi?... lagi apa lagi u sebut la.... benda azimat buat pakai saja, yang hangpa dok beli tu buat makan bersarang dalam perut... hak tu lagu mana..?

Kita bila nak perhukum orang, jangan kita pandang sebelah pihak, jangan kita pandang berat sebelah... kita kena pandang umum, meluas, baru org kata kata kita ni org ada wawasan, org yang berpendirian..bukan main cakap macam org takda pelajaran saja. 

Jadi azimat kat atas buat pakai, buat asbab usaha.. 

Kalau ada yang kata, tak boleh pakai, ni brg siam mandrem pakai sami siam?... hang cakap apa?... yang org dok pakai barang org asli tu?.. dia mandrem bahasa apa?... 

Dan kalau anda beli barang mistik..peniaga kata jin islam.. tau mana islam?.... sedangkan IBLIS tu boleh mengucap... boleh hafal 1 Quran... dia dah tgk syurga neraka... TAU MANA ISLAM.. dan sapa org tu nak kata jin dia ISLAM?.... WALI?... kalau wali, x duduk aih dalam dunia internet, nu.. duk dalam kebun baca Quran, tahajud, berkebun.. makan hak mana ada... tu WALIYULLAH..sebab tu ada org kata tok ni status wali.. kalau waliyullah hak sebenor wali tu..belum lah.. tapi kalau WALI di dalam wakil menyampaikan kebenaran insyallah ramai org dok buat termasuk tok muda. 

Islam ni x mudah, x susah, tapi ia HALUS... jangan mudah mudah dok per HUKUM orang..takut di padang Masyar kelak...kita jadi papa kedana, semua amal PAHALA kita boleh ke tok Muda, free free ja boleh ke tok. 

Jaga benda ni.. bukan mudah, benda bab HUKUM, bab FIKH bukan mudah... Jaga mulut khustir pahala binasa. no... insyallah

Depa ni sebenarnya bukan apa.. depa pun nak juai juga benda siam, tapi malu nak juai.. segan pasai songkok dok atas kepala buat modal berniaga ( songkok tu jadi modal ) ... teringin nak jual, tau pasai benda ni apa tok jelas kat atas tu...tapi dah tu lah... paham sendiri lah.. tok ni..bukan songkok.. serban lilitan tahfiz atas kepala.. tok solat jemaat pakai serban, jubah.. tapi jangan kita pakai ... nak kata kita ni islam.. tapi islam yang JAHIL hukum, jahil tentang islam...jangan... cuma org tua tua dok kata.. kalau boleh jangan buat, x manis di pandang kita org islam dok p juai barang bukan islam... HAK org tua tua kata ni .. apa dia?.... ADAT.. BUDAYA.... nak jaga 2 benda ni. Tok memang muka tak malu... barang org india pun tok jual, brg org cina tok jual, esok kalau tok jumpa barang org yahudi pun tok jual.. sebab bukan semua Yahudi tu memusuhi islam.. ada di antara mereka yang kita boleh buat laki, boleh buat bini... p tanya ustaz tak caya..iaitu dari kalangan Ahli Kitab.. Haa tudiaaaaa..kena dahhhhh, kena dah hari ni depa dengan Tok muda... jangan wat main dengan aku..kita berniaga ni bukan kosong ibarat org lain berniaga hanya tau apa dia niagakan... tok muda kaji habis, nak jual tu tanya dulu ustaz ustaz hak lama dah start...bukan ustaz cikai hak dok bagi ucapan nak jaga periuk nasi sendiri tu... bukan yang dok juai CD tu .... hak yang x da apa apa kepentingan dan hanya kepentingan untuk ugama... 

Kita Khalifah maka kita ni Hamba Allah.. sekiranya kita meletakkan diri kita sebenar benar khalifah...maka apa pun dalam dunia ni kita boleh gunakan untuk perjuangan kita.. perjuangan apa?... ugama, keluarga, masyarakat...





Kod Produk : AKAYA4 251217
Bentuk : Kekayaan
MAHAR : RM 120

Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ dan Kekanda Chai Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB


BONDA JJ : 0127845231









Mr Chai : 0178259540

GELIGA SARANG ULAR




























Maaf lintang Pukang sikit. Ayah buat pakai HP je ni.memandangkan Line rebet bermasalah di kawasan ayah ada sekarang


IA di jamin ASLI, bukan Sintetik, bukan selaput lapisan macam di jual di pasar malam nu ye. 

Tok menjadikan ia sebagai cincin pernikahan tok suami isteri.... pastinya ia punya rahsia.....

Insyallah meliputi :

Kerezekian

Penggelak khianat 

Penumbal sihir

Penggerun jin 

Menaikkan aura tubuh dan wajah

Pembungkam dan penunduk makhluk

Mengikut pengamatan Tok memakainya ia sudah di uji mampu menundukkan ular, kanak kanak, perempuan, kawan dan lawan. Insyallah

Kod Produk : GSU 251217
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 250

PROMO MASUK SEKOLAH
RM 150


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ dan Kekanda Chai Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB


BONDA JJ : 0127845231









Mr Chai : 0178259540









Sabtu, 30 Disember 2017

TRACKING NUMBER POS LAJU

Alhamdulillah dan terima kasih atas sokongan anda. Di bawah ialah Tracking Number pos laju bagi rujukan anda. In Sha Allah.


1. Tn Shahirul,Kedah : EP441950258MY

2. Pn Sharif*** Noor, Kedah : EP440962189MY

3. Tn Ong, Kelantan : EP440962192MY

4. Tn M Zarul, Putrajaya : EP441950227MY

5. Tn Ong , Kelantan : EP441950235MY

6. Tn Khairul Rizal,Perak : EP430274980MY

7. Tn M Syafiq : EP 430274986MY

8. Tn M Saiful, Rawang: EP441950213MY

9. Tn A Buhairi,Rawang: EP441950261MY

10. Tn Chong,Pahang : EP440962144MY

11. Tn Briy, Selangor: EP440962161MY

12. Tn Agatha , Kuching: EP440962201MY

13. Tn M.Helmi, Melaka : EP441950010MY

14. Tn Diver, Rawang : EP440962127MY

15. Tn Sazali, Sabah : EP440962158MY

16. Tn Zuly, Pahang : EP441950071MY

17. Pn Fatimah. PJ: EP440962135MY

18. Tn Ehsan , JB : EP440962175MY

19. Tn Nizam, Melaka: EP440962263MY



Ada yang sudah sampai, dan ada yang akan sampai pada hari isnin ini.

Item seterusnya akan di hantarkan pada esok hari , in Sha Allah


Alhamdulillah kami sudah selamat sampai ke destinasi

BUAH DINAR























































































































Buah dinar ini pernah kita maharkan dan insyallah ni pun stok lama lama dulu yang kita simpan sikit demi sikit.. nak dapat lagi memang agak susah ( bagi tok la ).

Buah dinar ni dibenarkan jual pada Nilai 1 Dinar sahaja... ni bukan tok kata, ni org p Mekah dan dapat ni yang kata...dia pun Pak Syeikh sana yang bagi..dan dia ni ialah ajen Tour p Mekah dan Umrah.

Jadi Kalau Kita Amik 1 Dinar ni ialah sekitar ...Jap Kita tgk harga hari ini :

Dari Info ini :
https://www.publicgold.com.my/



Ia Mampu Di maharkan sehingga RM 695 untuk sebiji ini, Jika anda berkata mustahil..... Ingatlah 1 Sabda Rasullullah :

" Kelak di akhir zaman orang sanggup menukarkan sebutir Berlian dengan Sebutir Halia "

Halia yang di maksudkan zaman kini kemungkinan ekstrak herba dan ubatan masa kini yang berasaskan halia dan berlian ialah simbol kekayaan....Orang sekarang kata.. kalau dengan sakit ni... ada duit berjuta pun tak berguna........ Pernah dengar ?

Sama dengan Buah dinar ni... setahu tok pokok dinar hanya ada di 2 buah negara.. setau tok la ok... Mekah dan Indonesia... 

Kegunaannya amat besar di dalam :

Perubatan Tradisional, rendam dan bagi minum

Pendinding dan pemagar dari gangguan sihir 

Pelaris

Pengasehan dan banyak lagi , apa yang penting ialah nawaitu dan keyakinan


Kod Produk : BDINAR 191217
Bentuk : Buah Dinar Asli
MAHAR : RM 695

PROMO : RM 90



Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ dan Kekanda Chai Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB


BONDA JJ : 0127845231









Mr Chai : 0178259540