Ahad, 31 Mei 2015

1 HB DI JAYBEE

Assalamualaikum wbt semua, 

Hari Isnin 1 Hb Tok berada di Jaybee bersama ayah tok, kami berdua ja.. urusan tok di sana singkat saja iaitu selama 1 jam.... pahtu kami balik malamnya ke Utara Tanah Air semula. Jadi dalam masa dok menunggu malam kami nak balik tu ada la dalam 4-5 jam, boleh la nak mai berubat ka apa ka, nak belajaq ilmu, minta maaf la na. Tapi rasanya tak dan la kut..... kalu x kesian dengan kami..mai la bhahahhahaa

So masa yang tok ada amatlah singkat, perjalanan tok ialah :

31hb - Jam 9.00malam ke Johor 

1hb - Jam 9.00pagi sampai di Johor, Jam 10.00am jumpa kenalan tok di setia tropika untuk menyerahkan 1 barang , Jam 11.am check in hotel dan tidur berehat sampai Jam 5pm....Malam kami berdua akan berangkat Pulang semula. dan tok akan ke Jaybee semula sekitar 2-3 minggu lagi bagi mengambil semula item ini.

So pada 1 hb Blog tidak akan di masukkan barang , bukan barang xda, barang banyak dah di jadualkan baz dan belum di masukkan deskripsi, tapi macam tok cakap.... nak buat 1 malam untuk 1 malam pun lebam biji mata ni...skrg pun dah jam 4.37am /  30.5.205 masih belum tidow ni.... dan baru siap untuk update 2 hari...ni pun buat dari jam 9.00pm tadi.... ada mana mana engineer ke, doktor ke lawyer ke yang dah bosan dengan kerjanya dan nak bisnes blog macam tok?..meh la kita tukar kerjaya secara percuma saja, tok dah tua x rot nak berjaga malam macam ni dah huhuhu...

Baz dan Wife tok akan Monitor perjalanan blog sepanjang ketiadaan Tok di sini ( tok pun monitor gak sebenarnya dari BB tok tu )

MANI GAJAH TERUNA





















Ehem..mai sat barang baik punya.... bertuahnya kerana kita ada promosi Ramadhan haaaa.

Jika mahar dulu dulu ialah Rm 600, kemudian kita selaraskan ia menjadi Normal price Rm 450... Ini harga semasa tiada promo..... 

MGT atau nama sains GB ialah Mani Gajah teruna ialah lapisan paling atas bagi FOSIL mani gajah yang sudah menjadi batu. Kenapa berdarah, ah, macam malas nak bercerita lagi hua hua hua..... sendiri pikir la kenapa mani gajah teruna berdarah ... 

MGT berguna di dalam pengasehan peringkat tinggi, namun kena tau ia tetap bersifat UMUM.. maksudnya semua org akan tertarik kepada kita, so awas awas la kepada yang dah cukup kuota tu takut terkahwin lebih jadi 5 pulak, Nabi marah , Allah pun marah ni. Hahahaha. Tentulah nak buat apa apa kena berniat, bukan main pakai saja, masa nak pakai, berniat lah mintak pada Allah..bukan pada batu... mintak begini :

" Ya Allah lantaran batu ini maka tundukkanlah sekalian makhluk kepada aku, kasih sayang pada aku"

Bukan macam ni :

" Ya Khadamu Minal Hijarah Tundukkanlah sekalian Bla bla bla Kepadaku "

YANG NI.... SOSATTTT.....JANGAN PAKAI....SESAT AKIDAH OKAY

Kalau Untuk wanita sahaja Baca macam ni :

" Ya Allah Lantaran Batu Ini maka tundukkan lah sekalian kaum hawa kepada aku, kasih sayang pada aku "...... 

Ada yang x suka pakai ayat bahasa melayu, depa kata mantera kan hua hua hua, so pakai la yang ni :

Hasil carian imej untuk doa untuk mengasihi dan di kasihi
*Surah Al-Baqarah ( 165 )


Dan baru sarungkan di cincin, takpa ...ni bukan ilmu Ghoib ...ni ilmu pengaseh berlantaran barang maka tok masih mampu mengajar.

Kod Produk : MGT 28515
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 450

Promo Ramadhan : RM 200

TRACKING KOD 28 DAN 31 MEI 2015

EP 097989320 MY  TARMIZI. PERAK

EF 706758725 MY  CITRA. JOHOR

EF 706758813 MY  HALIM. PAHANG

EF 706758875 MY  ZAIDI. KEDAH

EF 706758756 MY  KHAIRI. SELANGOR

EF 706758844 MY  FAKHRUL. N9

EF 706758787 MY  FITRI. KL

EF 706758645 MY  SYAFIQ. CAMERON

EF 706758699 MY  ZAKIRUDDIN. SELANGOR

EF 706757923 MY  KAMARUL. SABAH

EF 687520887 MY  EZUAN. KL

EF 687520621 MY  AZUAN. KELANTAN

EF 706758637 MY  NIK. KL

EF 747092803 MY  SYAHWAL. KL

EF 706758668 MY  RIDZUAN. SELANGOR

EF 706757906 MY  NIZAM. JOHOR

EF 687521043 MY  CHARLES. SABAH

Tracking kod akhir bulan mei. Terima kasih. Mana item pelanggan yg dah sampai, moga bermanfaat buat tuan2 ya.

KECUBUNG CERMIN







Bukan 2 face la Baz, Ni namanya Kecubung cermin, kekadang akan ada pelangi dari dalamnya , kecubung ni berguna sungguh di dalam :

Penaik aura diri dan wajah

Penyejuk bagi baran

Mempunyai Pelangi mengikut kadar cahaya tertentu terutama di tengahari la

Di jadikan medium Perubatan demam jika di masukkan dalam air dan di minum

Ambil 2 kuntum bunga yang sebaya dan letakkan batu petir sehelai dan sehelai lagi kecubung ni, lihat Bunga yang ada kecubung ni tetap akan segar di pagi esok sementara yang diletakkan batu petir akan sedikit layu kerana petir mempunyai energi panas

Jenis ni jangan di campurkan dengan Petir. Khuatir kecubung tak tahan dan akan rosak batunya.

Kod Produk : K2FACE 28515
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 40

GELIGA NAGA








Sebuah perolehan agung dan selayaknya nak di masukkan ke Ibay namun sebab x sempat la... kan tok cakap tok sedang berkejar huhuhu.... insyallah dah masuk ke sini maka maharnya tak lah mahal sangat kan 



Insyallah kelebihan Geliga Naga di atas sebagai:

Pengaruh dan kuasa

Derajat dan pangkat

Oiihh sapa cakap tak penting neh?...penting.. kalau x macam mana nak jaga kedudukan walau pun orang x suka , tapi dok tang tu gak kan.... haaaa adala tu kot... 

Kekuatan semangat di dalam pertempuran

Kekebalan darurat dan kekuatan tenaga di medan perang

Menundukkan musuh 

Upaya Penglimunan dari musuh 

Kod Produk : GNAGA 28515
Bentuk : Geliga naga
MAHAR : RM 800

RM 400

RM 200




Sabtu, 30 Mei 2015

BESI KURSANI






















Dia pemasuk ke blog GB pulak, tok suruh dia masukkan ke dalam Lelong.com.my huhu... takpa... Ini ialah item Terbaik la nak masuk bulan 6 Ni , Besi Kursani Asli. Ni raw kami order melalui landing time, ya sampai sekali dengan hak dulu tu la, lama nooo kami nak canai, keras nak mapuih... tukang kami canai ia berhari hari, sikit demi sikit, kalau nak fokus pada 1 ni ja, kurang la komisen depa bang. Depa canai batu ada komisen, bukan free punya tau hahaha. 

Ni item tok malas la nak cakap banyak pasai pa?... pasai pernah masuk kat sini, tapi kita paham ada yang masuk ke blog kita apatah bila depa pakai handphone dan tak klik Full site view selalunya depa akan sesat kekadang masuk nuuu page 2012 nu huhuhu... ada sapa penah jadi lagu tu ?.. ramai no... besa la tu la kelemahan berblogger ni... Nak buat .com dah buat dah, cuma tak reti sistem dia rumit sangat. 

Besi kursani ni kebolehannya , aih nak kata pun macam serba salah, tak kata lagi lah serba salah, ye la sat g kita kata kebai dah macam tuhan pulak nooo. tapi kalau ikutkan pada kelebihannya memang ia kebal Darurat terkuat.. mana tak kuat kalau besi.... nak gebang lebih pun malas pasai pa tanya p la mana pun org lama lama mana dunia pun semua depa kata kebai darurat... kalau pandai wafaq boleh jadi kebal umum, tapi mintak maap la no, benda wafaq ni guru tarik duit tak mau awai awai dah, buyer pun tak mau pasai dia dah di wafaqkan... nak tok wafaqkan?... tok x buat dah pasai pa.. hak lepas nu kita buat dia makan kita balik, hak tu yang tok x mau dah tu.. cukup kita di sini penyedia barang dah la no... bukan beribu pun kita caj... cukup kadar pada kepayahan nak dapat, dan keberadaannya di pasaran.... haaa ..apa?.. besi JCB?.. bhahahah, haaaaaaa yang tu berlambak,. rm 10 pun ada di bazar karat , la ni tak dapat dah kot no rm 10 sebab GST... boleh la dalam rm 60 nooo... Tapi kita still la masih di harga 2012 sebab kita tak register GST, ala bukan syarikat besaq pun nak register GST kot nooo. 

Ni kalau rasa perlu, amik la, tak perlu takyah la amik. p beli beras la buat batu cincin nooo kot boleh bawak dalam perang org tembak tak lut.. kalau beras boleh buat kebal, esok tok p beli 100kg jual sebiji sebiji pun kaya la nooo hua hua hua.....


Kod Produk : BKURSANI 28515
Bentuk : Permata Kursani asli
MAHAR : RM 500

Buat cincin wajib kena kulit , atas tu rega dia la dari 2012 dulu kita di sini

Kalau boleh guna betul kita bagitau betul boleh guna untuk kebal.. kita tak mau awok2 ni mati katak akibat salah info benda tak membantu kita bagitau membantu, aihh, nak menjawab kat sana nu berat, kalau boleh jawab takpa



GELIGA TANAH BUNIAN























Di dalam definasi sebagai permata ia berasal dari bongkahan tanah yang berada di alam bunian. bukan jenis permata biasa yang terdapat di alam kita, satu satunya permata yang di canaikan dari pembentukan batu di alam bunian.

Aslinya ia diperolehi melalui penarikan melalui seketul Raw yang bewarna putih lumut ( coklat cair ) namun di dalamnya bewarna seperti di atas.

Jenis ini ampuh di dalam perubatan tradisional namun melalui auranya ia mempunyai kekuatan penarikan rezeki dari pelbagai arah dan memudahkan urusan pekerjaan harian anda, insyallah.

Kod Produk : GTB 28515
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 80 


GELIGA MAHKOTA PANCHAR DEWI









Ni nama sains dia Labradorite. Ha ni tok tau la sebab suka dengan batunya yang bewarna warni. Ini ialah hasil penarikan.... Sabaqqqqqqqq. landing time akan menyusul... sabaq na, ramai dok tanya dah tu sebab banyak cincin lawa lawa sempena nak raya ni, cincin memang marveles tok carikan... dah sampai dah, tok dah suh adi bawak ke lokasi tok sekarang sebab ia perlu di proses sebaiknya adat mistik melayu. Cincin tu semua, perghhhh... marveles , super super marveles bro... Tengok ar nanti k...

Ok di atas ialah GMPD ( kod dia ) . Tok amik semula ulasan page lepas na

Menaikkan aura seterusnya menaikkan aura sang pemakai

Pengasehan peringkat sederhana

Pelarisan dagang
( Di balut dengan kain kuning bersama beras dan di letakkan di laci duit )

Menundukkan musuh

Pembungkam Mulut dari berkata kata jika berdebat

Kod Produk : DMPDEWI 28515
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 60