Isnin, 30 April 2018

LAPIS LAZULI P SAADONG










Alhamdulillah..cantik kan.. Lapis Lazuli yang biasanya ada banyak tompok2 putih atau light blue, tapi yang ni banyak warna biru gelap, Alhamdulillah.. Potongannya agak besar, amat sesuai dijadikan loket. Boleh juga dicanai semula menjadi 3 biji dan dijadikan permata cincin.

Ia pemberian dari Puteri Saadong sempena jasa ayah dalam kerajaannya, Alhamdulillah..


In sya Allah ampuh dalam:

Menarik toksin di dalam badan

Kewibawaan yang ampuh dengan izin Allah

Penunduk

Penyeri wajah

Penambah aura positif dalam badan



Kekadang ada yang tanya macam mana batu ni boleh serap toksin dalam badan?....

Tok cakap dengan depa...... Apa nak heran kalau setakat serap toksin, dah tentu sebab di pakai kena kulit , melalui peluh ia menyerap toksin ni....

Lalu ....depa tanya lagi..... batu boleh ka serap air?.... 

Ni apa punya soklan.... habis tu.. opal?... x serap air..... ???.... dan tok lanjutkan..... apa nak pelik serap toksin.. cuba tengok batu sarang ulaq........ tak pelik ka lagu mana dia boleh simpan cahaya?...... tu lagi pelik..... cahaya kot.... boleh simpan tuuu... tak pelik ka?..... bila tok tanya macam tu kat depa.... dalam hati tok sendiri terlintas kepelikan tu...tok sendiri pelik... lagu mana soalan lagu tu boleh terpacul di mulut tok.?..... lalu tok mengucapkan " Subhanallah " perlahan di bibir.......


Kod Produk : GB11 15418
Bentuk : : Lapis Lazuli
MAHAR : RM 110
RM 50



Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231












Mr Captain : 0178259540





AKIK PANGLIMA CHAMAH








Gunung Chamah Ialah sebuah Gunung yang terletak Di Negeri Kelantan, Namun Kerajaan yang menghuni Puncak Gunung tersebut berlokasi memang kita panggil Chamah, Tapi ia berlokasi di Negeri Pahang di alam kita, maksudnya kedudukan kerajaan di alamnya itu, berkordinat di Pahang ( alam kita ), harap paham maksud ayah, tak paham pun tak apa...

Kerajaan Chamah ialah sebuah kerajaan Lama namun agak mundur ( baru baru sahaja menerima bantuan Tahan Bagi membangunkannya ), kelebihan Gunung Chamah ialah bilangan Panglimanya yang terlalu ramai dan negara ini langsung tidak pernah di jajah semenjak zaman Siam dahulu. 

Perkara ini sebenarnya adalah salah satu ketidak seimbangan sesebuah kerajaan, tidak mustahillah mereka tidak membangun disebabkan terlalu risaukan akan peperangan dan di jajah, mengapa terjadi begitu?... Ayah rasa mungkin d suatu masa dahulu Golongan Aamar ini pernah di perangi dengan teruk sekali.

Setelah ribuan tahun berjaga jaga, kini dengan pemerintahan baru yang masih muda iaitu seorang Puteri, semua panglima yang sudah "pencen" dan "terlebih " di arahkan untuk menyerahkan lambang kebesaran mereka sebagai Panglima Kerajaan dan diberikan tugasan yang lain. 

Akik Panglima Chamah , iaitu sejenis akik Panglima yang di pakai oleh panglima di zaman muda ini, manakala Geliga Panglima Chamah Pula  Ialah yang dulunya  APC ini , namun kerana usianya yang lama, maka batu ini menjadi matang dan di panggil sebagai geliga mengikut bahasa org lama, geliga----permata----geliga -----permata..... benda yang sama, hanya zaman membezakan panggilannya sahaja.

Di atas adalah jenis Akik yang diberikan untuk panglima lantikan terbaru ( dalam 200 tahun lepas ); manakala geliga Panglima Chamah ialah Akik Panglima yang pernah di berikan kepada Panglima Yang kini Uzur dan ada yang sudah meninggal dunia sekitar 1000-3000 tahun lepas.


Khasiatnya ialah :

Kekebalan Darurat
Penimbul ( tahan pukulan ) Darurat
Penunduk
Semangat Jihad
Kukuh hati dan kukuh niat
Ketetapan pendirian , prinsip dan hati


Bagi item di atas, ia tiada penama yang boleh diberikan sebab semuanya hidup lagi dan nama mereka adalah rahsia , maksudnya anda tak boleh sembarangan nak menyeru, silap ribulan kena penampo bunian haha..

Barang ada 1 saja, silakan. Jangan tanya stok dapor naa..
Kalau Nak , kena p Chamah sana... aih Ayah rindu la Puncak Chamah ni.... teringat tido atas batu sampai ke suboh... seronok.... 


Kod Produk : GB1 15418
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 110




Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231












Mr Captain : 0178259540







RMG








SOLD OUT OFFLINE




















SOLD OUT OFFLINE



Raja Mani gajah ini Tok ingin maharkan pada harga biasa biasa sahaja..Bukan masalah tak kuat auranya, tapi masalahnya Tok dah bosan dengan RMG, banyak pula dapatnya dalam 2 tahun ini haha. 

Jadi beruntung ler bagi yang nak meniagakan semula atau newbie zaman sekarang, Newbie lagi 2 tahun wallahualam kerana keberadaan RMG ini tok tidak tahu ke depannya bagaimana


Kod Produk : RMG 12418
Bentuk : Raja Mani Gajah
MAHAR : RM 100

Promo Berganda... Beli 2 cuma RM 150






Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231











Mr Captain : 0178259540

Ahad, 29 April 2018

GELIGA PANGLIMA ISTANA NAKAWAN







Alhamdulillah, Geliga Panglima dari Istana Nakawan.. Jika diperhatikan betul2, geliga ini mempunyai nombor2 yang tertentu..

In sya Allah ampuh dalam: 

Perubatan

Pengaktif aura ilmu mempertahankan diri

Kerezekian

Pengasehan



Kod Produk : GB10 15418
Bentuk : : Geliga Panglima
MAHAR : RM 50


Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231












Mr Captain : 0178259540






LAPIS LAZULI PUTERI SAADONG



























Alhamdulillah..cantik kan.. Lapis Lazuli yang biasanya ada banyak tompok2 putih atau light blue, tapi yang ni banyak warna biru gelap, Alhamdulillah.. Potongannya agak besar, amat sesuai dijadikan loket. Boleh juga dicanai semula menjadi 3 biji dan dijadikan permata cincin.

Ia pemberian dari Puteri Saadong sempena jasa ayah dalam kerajaannya, Alhamdulillah..


In sya Allah ampuh dalam:

Menarik toksin di dalam badan

Kewibawaan yang ampuh dengan izin Allah

Penunduk

Penyeri wajah

Penambah aura positif dalam badan



Kekadang ada yang tanya macam mana batu ni boleh serap toksin dalam badan?....

Tok cakap dengan depa...... Apa nak heran kalau setakat serap toksin, dah tentu sebab di pakai kena kulit , melalui peluh ia menyerap toksin ni....

Lalu ....depa tanya lagi..... batu boleh ka serap air?.... 

Ni apa punya soklan.... habis tu.. opal?... x serap air..... ???.... dan tok lanjutkan..... apa nak pelik serap toksin.. cuba tengok batu sarang ulaq........ tak pelik ka lagu mana dia boleh simpan cahaya?...... tu lagi pelik..... cahaya kot.... boleh simpan tuuu... tak pelik ka?..... bila tok tanya macam tu kat depa.... dalam hati tok sendiri terlintas kepelikan tu...tok sendiri pelik... lagu mana soalan lagu tu boleh terpacul di mulut tok.?..... lalu tok mengucapkan " Subhanallah " perlahan di bibir.......


Kod Produk : LLAZULI 15418
Bentuk : : Lapis Lazuli
MAHAR : RM 110
RM 50




Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231












Mr Captain : 0178259540






DARAH PUTERI PERCUMA 2















































Sambungan HALAMAN SEBELAH ( ITEM PERCUMA DENGAN BELIAN )

Usah risau, ni ada lagi... Di ulang semula , jika anda berkenan tapi tiada item belian lain, maka sila beri RM 50 sahaja sebiji sebagai kos pos dan kos pekerja. 

Jika anda ada belian / permaharan item lain, maka ia akan di hantarkan dengan item lainnya. 


Lupa nak bagitau item ini ialah Geliga Darah Puteri tapi yang di campurkan dengan acuan dan darahnya ada bersama dengan acuan ini. 

Kelebihannya?... Darah Puteri ini di jadikan sebagai kunci kehadiran puterinya 

Ia tidak di beri dalam bentuk darah cecair lah, geli kottt. So ia di campurkan dengan apa bahan tu... yang org buat tah la tok pun bukan tau... tapi di acukan lah di dalam acuan. 

Ibarat menyimpan awek di dalam poket. 


FREE BERSAMA BELIAN LAIN





Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231












Mr Captain : 0178259540