Isnin, 30 November 2015

BESI LELEH






Ada yang tanya, ni badar besi ke.. kenapa boh nama leleh, kalau sama kenapa nama banyak ... hua hua hua... soklan cepumas tuh... jawapan tok mudah ja la... ni besi leleh, kalau batu x lekat magnet, kalau besi lekat magnet.. badar besi dia keluarga leleh juga, tapi dia lebih kepada besi 100% dan kaler nak sama pulak dengan leleh... kalau dok main yang dah siap canai meme tak leh beza, tapi kalau jadi peniaga dan main RAW, maka tau lah rahsianya, ia benda yang sama je... so di tanya lagi kenapa Badar besi rare dan mahal.. Ni soklan corner baring, belum corner maut, tok jawab.. biasalah la... lain kilang lain jenama, lain jenama lain harga,.. apa barang pun sama saja la... ketam pasifik sekoq RM 300 , Ketam Nipah RM 30 sekilo... Rasa sedap... sedap ketam nipah lagi .... ikut poket la... dan ikut cara peniaga.. rezeki dia la kalau boleh juai ketam Pasifik rm 300 sekoq sementara kedai sebelah jual ketam Nipah Rm 30 tak laku... rezeki memasing kan, sapa tahu.. nak kata salah peniaga.. kenapa pembeli tak boleh nak pikir?... itu saja... mungkin ketam pasifik tu dia amik pun dah mahal.. ketam nipah tadi cari sendiri je kat tepi paya muara.... so... its your choice, benda simple..bukan untuk di debatkan.

Kelebihan besi leleh ialah kekebalan darurat... selain itu insyallah penghadang sihir ... tapi ingat la, solat tetap kena jaga.. sebab batu ni Allah juga cipta... nak jadi ke tak jadi atas dia belaka


Kod Produk : BS LELEH 251115
Bentuk : Besi Leleh asli
MAHAR : RM 80

GUTS KING






Boleh Swap Skrin handphone... kelebihannya?... 

Malas den nak cakap banyak, dah terlebih cakap 2-3 hari ni hahaha... nanti senget mulut susah pulak...

Ni barang KING SUPERB RARE

Kuantiti Sipi sipi... tukang kata dah habeh dah, ni last

Kod Produk : GUTS 251115
Bentuk : Guts King
MAHAR : RM 450

Tuan Iblis Singa, kalau P Indon, jangan lupa bawa GUTS tuan, cuba tanya depa apa batu ni, jenis apa... hehehe.... 

TANDUK NAGA























Geliga Tanduk Naga.. untuk kekuatan badan, kekuatan tenaga batin atas ranjang, tenaga batin ni ada 2 jenih no.. 1 hak main jurus jurus ni, 1 lagi tenaga batin ranjang la... hangpa jangan silap beli.. kang terbeli untuk tenaga batin jurus melambung bini keluaq tingkap satgi. hahaha

Cuba search Sebelah kanan tu ada gadget ITEM CARIAN ANDA , kalau pakai PC nampak la, kalau pakai RSS feed handphone, xda la gadget ni... so banyak info mengenainya jika anda pakai gadget ini.. taip situ geliga tanduk naga... 

Kod Produk : GTN 251115
Bentuk : G. Tanduk Naga 
MAHAR : RM 250

RM 100

KAYU TAS























































Sebenarnya tok pun dah tak pasti dah, adakah ni kayu tas atau kayu larak salah... tapi keduanya memang rare.. paling rare larak salah... so,,tok jual pada nilai kayu tas saja.. kalau ia larak salah beruntunglah sesiapa yang kenal... kayu tas dan larak salah nak sama.. beza pada liang urat larak salah lebih halus ... masa tengok tok pun dah pening dah sebab tok bukan pro kayu dan teras.

Kayu tas kelebihannya penunduk binatang buas, sementara kayu larak salah ni penglimunan dari musuh , apatah kalau sedang bawak barang salah.. senapang angin ka, ketum ka.. apa sajalah yang salah.. dan kalau nak tau dulunya ( Tahun 2012 last ) harganya larak salah ialah RM 500 besaq kuku ....kuku jari kelingking budak ja... tapi la ni sebab ramai pandai menjejak kayu larak salah, so bendanya tak la semahai tu... cuma kekadang peniaga main harga tu, nasib la... tapi berbaloi baloi sangat lah haha...

Kod Produk : KTA 251115
Bentuk : Kayu larak salah atau kayu tas
MAHAR : RM 30

PERMAHARAN AKAN BERMULA SEPERTI BIASA

Mulai esok pagi, ehem... tok dah sampai Ke Kelantan neh... Maaf tak amik pict RAW mani gajah Pure.. dah habis, ni mesti org dalam blog GB dah p Borong sampai habis, takpa..mujuq ceq p siam ja, len kali angpa x dan rembat , aku rembat sekali dengan tokeh dia sekali. bhahaha

Tapi masih ada pada tok yang sudah di potong pada perolehan lepas, xda masalah, dan tahan stock barang 3 minggu lagi

Comment is open now



Jumaat, 27 November 2015

PERMAHARAN SETERUSNYA

Assalamualaikum wbt Dan Salam sejahtera

Alhamdulillah tok baru sampai ke hatyai malam tadi Dari kelantan. Tujuan ke sini disebabkan sudah berjanji dengan Adik bongsu.

Tok akan kembali ke kelantan secepatnya memandangkan anak kucing kesayangan tok masuk ICU akibat demam teruk .

Penghantaran Di jangka dapat dibuat selepas 30hb memandangkan Mr baz juga bersama dengan tok Di sini.

Permaharan semula akan Di jalankan seawal 29hb dengan sambungan item update Lepas serta item terbaru akik Yaman .bekas cincin Dan Minyak lintah .

Hanya 10 botol Minyak lintah Di buka Untuk permaharan segera. Kotak cincin akan sah dimaharkan setelah Ia masuk ke blog memandangkan kuantiti yang dapat Di bekalkan tidak lebih Dari 3 kotak.

Lock item ini kecuali Minyak lintah sebelum Di terbitkan adalah sama sekali tidak sah . Jadi harap faham lah bahawa dengan kuantiti yang sedikit.Kita tidak dapat menjualnya terus tanpa diterbitkan khuatir ada yang tidak berpuas hati. Namun tok yakin kotak cincin ini menepati keperluan anda.

Dimaklumkan bahawa sehingga tamat musim tengkujuh ini. Bertap tidak dapat diperolehi Dan tok rasa Semua Di sini pun sudah ada sekurangnya sorang satu. Itu lebih memadai Dari tiada langsung.

Jumpa semula 29hb.

Komen dilumpuhkan.namun anda mampu melakukan ulasan Dan tok akan terbitkan setelah menyemaknya

Terima kasih

Khamis, 26 November 2015

G.SARANG SEMUT





Maaf ada 1 sahaja dan ia Yang akhir dalam perolehan hampir 6 bulan lepas.


Kod Produk : GSEMUT 251115
Bentuk : G, Sarang Semut
MAHAR : RM 250

BATU KURSANI






Ini bukan sembarangan Batu Kursani, ia di perolehi dari Abg Megat yang di beri pula oleh Gurunya dari Kuala Krai Kelantan suatu ketika dahulu, Tok tolong menyampaikan sahaja bahawa ia ingin di maharkan kerana Abg Megat mempunyai sebanyak 7 Biji, 2 biji untuk di maharkan dan sebiji lagi tu dah pun di maharkan pada nilai RM 2500 melalui satu peniaga di Kelantan juga, yang membelinya ialah Cina Bachok. 

Batu Kursani ini dulunya di perolehi semasa pertapaan Gurunya di Bukit Ayam ( Gunung Ayam ) bagi istiadat menyelesaikan pertapaan beliau, beliau sudah meninggal dunia pada tahun 2009 Dan bernama Haji Zakirudin Bin Saleh Dan di gelar sebagai Wali Puteh Bagi yang mengenalinya di kawasan sekitar Kuala Krai Dan Gua Musang, Orangnya Low Profile dan ia di kenali oleh pemimpin kita sekarang kerana pernah berjasa kepadanya suatu ketika, cerita ini tok tahu tapi kerana ia melibatkan kepimpinan no 1 negara kita, lebih baik ia di lindungkan bagi menghormati amanah beliau. Itu sahaja

Kelebihan Batu Kursani ini bukan sahaja merangkumi Kekebalan darurat, malah ia item istimewa ketika berdepan dengan musuh, musuh menjadi lembik dan lemah, apatah musuh yang tidak mempunyai daya ilmu kebatinan , insyallah menurut apa sahaja yang di kata tanpa melawan. Selain itu juga jika berhadpaan dengan orang yang kerasukan , atau gangguan saka, di berikan genggam selama 10 minit sambil di bacakan Alhamdulillah.. ( ni memang pelik... alhamdulillah saja kuncinya ) pesakit akan meraung dan terus di bacakan alhamdulillah ini sambil terus di gemgamkan di dalam tangan pesakit, ia akan sembuh dengan izin Allah jua. 

Ada lagi item istimewa sebegini akan di berikan Abg Megat Kepada Tok nanti, kita tunggu saja, tok tolong sampaikan sahaja.. Korang x nak,. tok je grab



Kod Produk : BHTSANI 251115
Bentuk : Batu Kursani Tok Guru
MAHAR : RM 2500

RM 1000

11










































Diperolehi melalui lubang sarang Tedung selar Putih yang lubangnya sebesar pinggan besar tu. Dah lama dok perati benda ni keluar masuk lubang tu di betong.

So petang tadi g korek gak sama amik kayu kua atas permintaan orang. Mujur batu ni ada cuma sepertiga di dalam kedalaman lubang tu, kalau dasar mau mau dalam jugak, baik tok korek mas kan hahaha... 

Insyallah ia di gunakan sebagai pemagar rumah jika di letakkan di dalam rumah, pagar dari masuknya ular dan binatang berbisa lain ( tak sure kalau binatang lain tu )

Jika di pakaikan sebagai cincin ia insyallah menumbalkan bisa pemiliknya iaitu musuh yang menumbuk kita. Namun belum tok uji

Nak amik ni pun atas petunjuk Kiyai Kawah Sebagai Juru Pandu .. Mana nak cari lubang Ular Tedung Putih dalam kawasan betong yang luas tu. 

Di dalam kategori Rare dan sukar di jumpai

( Stock lepas ) 


Kod Produk : GUTSP 251115
Bentuk : Geliga
MAHAR : RM 120