Selasa, 5 April 2016

BERTAM BISA























































































Bertam, sulur bertam, bertam batu.... ni lah dia... 

Item pembisa yang di akui amat berbisa , tapi rotan gunung bisa lagi ...... dan di geruni musuh sejak zaman zaman tokwan kita dulu... 

Kalau di pakai di jari... nak bergaduh, musuh tengok pun dah gerun dah... gerunnnnnnn... sungguh baq ang... kekadang musuh suruh buang dulu cincin tu... Masa tok sekolah menengah dulu... pernah nak jadi 1 pergaduhan di sekolah.. antara budak silat Bunga dari Felda Chuping dan budak Silat Warisan Perlis... budak Silat warisan ni nampak ja budak silat bunga pakai cincin kayu bertam, terus slow down dan ajak berbaik.... haha. tak berani beb.. ni saja ja kang ada yang arwah.... bisa nya makan dalam. 

Kalau buat cincin jangan kena kulit, jangan kata tok tak pesan

Masa tok kecik ( darjah 4 ) masih tok ingat... ayah tok suka simpan benda macam ni dalam rumah... ada sekali tok pegang kayu bertam dia, rotan bambu dia, sekali dia masuk bilik dia nampak tok pegang terus.PaaPPPP makan penampor sulung sebutir kat pipi.... nangis la apa lagi... ayah tok cakap benda tu bisa tak boleh main. Sampai macam tu sekali ketakutan akan bisanya.. jadi harap anda jauhkan dari anak anak kecil anda, bukan apa takut sat g dia bawak p main besbol pulak, kena kepala kawan tak pasai jadi kes polis. Jadi tolong na, tolong jaga..

Di zaman ini semua benda anda boleh dapat dihujung jari dengan internet, tapi itu tidak bermakna pupusnya nilai mistik dan kepercayaan orang kita. Internet hanya medium untuk memudahkan urusan anda sahaja. Dan dengan internet anda boleh capai sesuatu item dengan mudah dan murah, murahnya sebab ramai berniaga di internet.. kalau dulu . jangan harap lah nak dapat harga ni.... susah pula nak dapat... 

Sekarang pun item mudah dan banyak di perolehi kerana capaian internet. Tapi ingat.... Nilai mistiknya tetap kekal wujud walau sampai bila bila pun... jika sebelum ini nilai mistik barang dah wujud sejak zaman Majapahit dan Melayu Melaka... mungkin sudha melebihi 1000 tahun.. apa..adakah nilai mistik melayu akan hilang dengan mudah dalam masa 20 tahun lagi.... senyum ja tok bila pikir hal ini. 

Jadi tolong jaga.. kalau ada barang bisa, jaga jaga, jauhkan dari anak anda dan jangan ambil mudah


Kod Produk : BERTAM 4416
Bentuk : Bertam Batu
MAHAR : RM 70

57 ulasan:

  1. Lock 2a dibuka...tok lock 1a sorry..

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. 3a payment done..detail telah diws ke mr baz..

      Padam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Psst...tok,stok dapur rotan gunong ada lagi tk?

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayah..kalau prg terkena penampor bertam ni tanda2 nye mcm mna? Blh diubati tak?

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. Hahaha..main tpu dam haji..

      Padam
    6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. T ksh,nti sy w/apps tuan baz

      Padam
    2. T ksh,nti sy w/apps tuan baz

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. Sibujang galak ngn bertam sama eh?

      Padam
    5. Dulu tahun 90an,sy ada cincin bujang galak,lama pakai hilang pulak,agak dah jumpa jodoh dia tk.

      Padam
    6. Dulu tahun 90an,sy ada cincin bujang galak,lama pakai hilang pulak,agak dah jumpa jodoh dia tk.

      Padam
    7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    9. Bujang Galak Merah ka?... tok ada stock last bentuk keris 2 bilah

      Padam
    10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  8. Tuan2 dan puan2 tok maaf yea account aliaskadafi saya punya dah kene block tetiba .jadi lock 2a dibuka yea ..saya lock 1a payment will paying tok petang ni ...maaf semua....maaf tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpa la tn Firdaus. Setiap org pnh lakukan kesilapan. Nnti da lama expert la mcm ayah tu.. Hehe

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. akaun blogger perlu di lengkapkan profil atau nanti kena block dengan google

      Padam
  9. Tok maaf firdaus amek 1a 2a grab payment will show tq muahh tok

    BalasPadam
  10. Payment done dah wassup tok muda

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan wassup PA tok tu sebenarnya, hp tok x menerima wassup utk order tuan, kalau hantar wassup order ke tok , alamatnya keciciran la order tuan nanti.

      Utk hantar order silakan wassup

      0178259540

      Atau

      01117775251

      Padam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. Kayu kasih hitam? Firstime sy dgr ni yah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada nama lain tak yah utk kayu tu. Mana la tau kot ada dlm simpanan sy ke..

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Kayu kasih hitam ni tak glamer sangat sebab ia milikan org asli suku **** sahaja.. dan x pernah di bagi kepada org luar kecuali jika dah kenal lama.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  13. Bertam bisa dngn batu petir naga mana lagi berbisa otai2 sekalian? 😃

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  14. Balasan
    1. 5A payment done (paypal)

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  15. salam...item 4A payment done..

    BalasPadam
  16. Salam tok...lock 6A ye... Pyment ptg ni cod dgn baz.. Sy ontheway ke kuantan, singgah w.tapai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf lmbat update tok.. Dh setel cod dgn baz petag 7/04/2016.

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami