Isnin, 25 April 2016

GELIGA BUAYA









































Punya lama tak dapat geliga buaya pesen ni.... 

Geliga buaya ada 7 semuanya.. dah macam dragon ball. tapi jika anda tanya tokwan tokwan yang tahu ilmu ni dan tak pernah pun tengok citer dragon ball tu.. mereka sendiri akan menyatakan ia ada 7 semuanya.

Setiap batu yang di dapati dari buaya ada fungsinya, dan di katakan oleh pawang buaya bahawa jika seekor buaya ada ketujuhnya maka ia akan menjadi raja di dalam kawasan tersebut. Tok tak tahu sebab tok pawang asmaradana saja.. 

Jenis ini di gunakan di dalam keselamatan di dalam sungai, alhamdulillah, tok rasa dah beratusan orang menggunakannya .. caranya di buang ke dalam sungai yang ingin di lintasi, tapi tu czra edisi lama, kang membazir pulak buang sana sini.. baik, cara edisi kedua ialah dengan mencampakkan ia ke dalam sungai tapi di ikat atau di masukkan di dalam bunjut yang diikat dan di buang ke dasar sungai.. sampai seberang tarik semula, tapi tok bagitau, masa tarik semula tu hati hati sikit khuatir selepas batu ni landing di tanah, pak buaya pun turut sama landing depan mata. 

Jenis lain ada juga jenis kebal la, kekuatan la... paling susah nak dapat ialah jenis kebal... susah... 


Kod Produk : G.BOYA 24416
Bentuk : Geliga Boya
MAHAR : RM 80

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. saya akan bayar sebelum hari isnin...sb xsempat nk pergi bank lagi

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayah ingat ko dh meninggal jilake..

      Padam
    2. Ayah ingat ko dh meninggal jilake..

      Padam
    3. Hhahahahahaa , tuan yus is backkk

      Padam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Tok..betul ke klu geliga buaya ni klu letak dlm mulut,kita blh selam dlm air lama...?

    BalasPadam
  7. tu geliga memerang tuan..msuk molot blh selam sejam dua

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. hahaha.. boya darat takpa lagi tuan, hari tua mana tau tah tah boya darat tu la jadi imam depan kita nanti hehehe

      Padam
  8. Asal nmpk mcm pil je nak masuk molot. Jgn tertelan sudah le.. Takut kang jd buaya darat. Kekeke!!

    BalasPadam
  9. Geliga kipidap jer laut dan darat boleh berfungsi 2 alam kihkih!!

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami