Rabu, 31 Ogos 2016

TAAT WALI




























































































Taat wali... dan ini kaler hijau punya... Dalam paper kata kaler hijau lebih mahal dari keler hitam.. kaler hitam RM 10k sebiji.. kalau hijau?.. tak tau lah, tok tak pandai nak sebut puluh ribu ni... ngeri rasa... terkadang hati tu teringin juga nak sebut puluh ribu ni hahahah....

Taat wali /  Tok wali /  Tabasheer /  Batu Buluh ni lah dia... ni lah barang yang sama cuma sumber saja berbeza.... 

Kegunaan yang keterlaluan banyaknya dan di sini tok akan sebut semuanya yang pernah di sebutkan dan kita akan tandakan yang mana betul

Pelarisan (x)

Kebal darurat dan boleh di uji (/)

Perubatan santau (/)

Penguat semangat dan tenaga (/)

Penunduk (x)

Susuk Kulit (/)

Perubatan Kencing manis dan darah tinggi (/)



Dalam pelbagai bentuk yang mampu anda pilih dan tok berikan anda nilai yang sama ....



Kod Produk : T.WALI 30816
Bentuk : Tok wali, Taat wali, Tabasheer
MAHAR : RM 80

GMG SEBARA



























Geliga mani gajah Kerajaan Sebara..item ini yang pertama kali keluar di blog GBunian dan yang pertama kali di perolehi dari kerajaan Sebara / Sabara. 

Mempunyai kekuatan alami sebagai :

Pengasehan kuat 

Penunduk Sederhana

 Di pakai sebagai cincin atau boleh di tumbuk dan di masukkan ke dalam campuran Minyak Buluh perindu di halaman sebelah..

Bab campur campur minyak... dulu tok selau campur 1 jenis ke 1 jenis dan jadi 1 botol tu bermacam jenis.. tapi nak kena paham unsur.. apa dia unsur..x nak cerita nanti ada org copy ayat dan buat minyak 12 jenis dalam 1 botol la, 21 jenis dalam 1 botol la.. macam macam la.... bab campur campur ni asal dari Sarawak, org kita tak buat campur minyak..tok dulu belajar dari member di Dalat Sarawak... 


Kod Produk : GMGSEBARA 30816
Bentuk : GMG
MAHAR : RM 350

Promo Qurban : RM 150

GELIGA PUTERI WALINONG SARI




























Jenis ni tok dok tahan berapa lama dah dalam simpanan... dari 2 bulan lepas nak di keluarkan , di halaman update tok deletekan ia dari paparan. Bukan apa.. biasalah tok ni kan berniaga jadi item item semua dah di rencanakan bila tarikhnya nak keluar .... Contohnya katakan item mahal takkan nak keluarkan di tengah bulan.. dan barang murah nak di keluarkan di tanggal gaji?.. terbalik kong tu.. haa.. jadual gaji kakitangan kerajaan pun tok ada simpan hahaha .. 


Baik baik. Item ini di gunapakai medium :

Pengasehan yang diisikan oleh Puteri walinong Sari kerajaan Gunung Tebu 



Itu saja kelebihannya.... isian ni jangan banyak sangat kelebihan... ibarat power yang dah terbahagi... x kuat dah la. ada sebabnya jadi lagu tu.. nak terangkan pun susah.. ringkasnya... katakan kita nak buat isian 5 jenis.... 1 jenis dah 777x bacaan..itu kalau pakai ayat, kalau pakai asma' kena baca 99x sahaja.... isian pertama, kedua... masuk ke empat./.mulut dah menguap atau dah tersasul sasul dah bacaan.. ha acer cuba beul tak betul tok cakap ni haha... jadi sudahlah dah di bahagikan, yang betul masuk cuma isian 1 dan 2.... bacaan dah di pendekkan.. bilangan dah di kecilkan.. jadinya tak lah sekuat mana. Ada cara macam mana nak buat walau 11 jenis isian dalam masa sekejap ...tu kena belajar... bab ilmu isian ni pun panjang ilmunya..bukan pendek....


Kod Produk : GPWS 30816
Bentuk : Walinong Sari
MAHAR : RM 77.25