Ahad, 2 Julai 2017

IBU MUTIARA


Sold out
Edy LM


























































































SOLD OUT
Tn Azharai Afandi





















Atau nama sainsnya Mother Pearl.. why the name like that.... off course sebab ia mampu beranak macam bakteria amoeba, dari 1 jadi 2, dari 2 jadi 4. Penjagaan yang mudah sangat iaitu di masukkan ke dalam Beras sahaja. 

Kegunaan Ibu Mutiara ini sejak dari dulu lagi sebagai Medium Penganyer laut dan darat. Namun ada yang pakai x menjadi dan ada juga yang pakai ramaii yang menjadi dengan izin Allah... Ada yang dah jadi nelayan sepenuh masa pun ada ... haaa sejarah Ibu Mutiara ni memang banyak sekali semenjak ia di lancarkan dan di perkenalkan di blog GB. 

Ada yang memasukkan ke dalam kocek, ada yang memasukkan ke dalam joran. bermacam cara dan ragam, yang pasti..ia mesti ada bersama ketika memancing , buat lah atau olahkan lah ia bagaimana pun.. insyallah, selain itu , air kena lah tengok juga jangan main sembrono saja belasah campak mata kail ya haaa... tok dah lama tak memancing...bila laaaa ada masa nak memancing neh


Kod Produk : GIM 306
Bentuk : G.Ibu Mutiara
MAHAR : RM 90

20 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. tok..kalau buat memancing sungai atau kolam boleh ke tok?

    BalasPadam
    Balasan
    1. dua duanya boleh . laut dan sungai.

      Padam
  4. tok..minta maaf ye,sye unlok..sebab nak amik item lain

    BalasPadam
  5. Assalam tok grab 7a

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya tuan tanpa nama..sila letakkan nama macam tok buat di bawah

      Tok Muda GB

      Padam
    2. Payment done
      Azhari Afandi

      Padam
    3. baik terima kasih tuan, jazakallah

      Padam
  6. Nk lock 6a..mcm mana nk berurusan tu ye

    BalasPadam
  7. Nk lock 6a...nk berurusan mcm mane ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pastikan belum ada sesiapa grab kod 6A itu dengan melihat komen komen di atas.

      Jika tiada org GRAB, maka tuan boleh terus GRAB cthnya :

      GRAB 2A

      Kemudian tuan ada 12 jam untuk melakukan pembayaran ke :

      Maybank 551016691626 My Gemstone

      Atau Paypal @ Western Union

      Setelah melakukan pembayaran tulis ulasan " Payment done " Di bawah ulasan GRAB tadi.

      Hantarkan detail ke :

      Nama
      Alamat
      Nama Barang
      Gambar Slip Pembayaran

      ke 0127845231

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami