Isnin, 10 Julai 2017

TRACKING CODE 10.7.2017

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Semua item order anda yang sempat di packkan ( hampir 100 pack ) sudah di hantarkan tadi. Kesemua mereka sudah memperolehi Tracking kod melalui Mr Baz dan Ustazah.

Pendedahan Tracking kod di halaman sebenarnya mempunyai beberapa risiko.

1. Kecurian oleh pemintas samada org pos sendiri atau kenalan anda

2. Blog di cemburui ..selalu lepas banyak TC keluar... musuh pun akan buat hal..kami memang dah muntah dah dengan perangai mereka

3. Pencarian google ke atas nama anda akan membawa pencari ke blog ini dan mereka tahu anda ada membeli item di sini... sebagai Contoh.. Nama Mohd Syawal Bin Samsudin.... cukup di type Mohd Syawal Samsudin... google akan menunjukkan status org ini "PENOLONG PEGAWAI PENGUATKUASA (N32). Bahagian / Negeri : BAHAGIAN PENGUATKUASAAN" .....Dan seterusnya nama itu akan ada di blog ini ( ni cth saja ,org ni xda di sini ) ... jadi org akan tahu Penguatkuasa ini ada membeli item mistik di sini. 

Oleh demikian .. Apa saranan anda kepada kami?.... adakah cukup dengan ustazah memberikan kepada anda direct atau anda mahu kami paparkan di sini dengan contoh : M*** Sy****l S****N ???

Silakan bagi cadangan.


15 ulasan:

  1. Ok kot mcm tu Tokmat.

    -Akmal.

    BalasPadam
  2. Slm tok sy rasa elok sent tracking kod ke hp masing2 jer lagi selamat tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sya setuju dgn en akmar. Pakai wasap je tok.
      Lg satu setiap oder elok pakai wasap je sbb tok blh balas oder tersebut pending atau prooceed. Ada oderyg sya wasap kpd mr baz double tik hitam bermakna oder blum dibuka. Apa faham kee

      Padam
  3. Sy setuju juga dgn cadangan Tok Muda dgn memberi direct shj kpd pelanggan GB.

    Moga segala urusan GB dipermudahkan dan sentiasa dilindungi dr hasad dengki manusia

    BalasPadam
  4. Salam Tok, kawan rase klu pelanggan sini suma guna 'nick' sahaja xde masalah kot (cam kawan ler hehe) jadi masa tok buh tracking kod pun guna nick tu jer jadi hanya tuan empunya diri sahaja yang tau tok dah listkan brg yang dia order.

    BalasPadam
  5. Salam tok , kalau mcm ni xselamat ke??

    Contoh dari halaman tracking number yg lepas..



    Khamis, 6 Julai 2017
    TRACKING CODE 6.7.2017
    Alhamdulillah terima kasih atas sokongan dan kesabaran anda, Semua Tracking ini sudah di serahkan ke Pejabat Pos petang tadi. Dan anda sudah boleh menyemaknya di sistem pos laju tracking sekarang.

    Untuk Item seterusnya akan di hantar esok hari .. Mana mana pelanggan yang belum di hantar tu... ada 2 kemungkinan.

    a. Order di hantar ke Mr baz sedangkan sudah di pesan agar di hantar ke no ustazah 0127845231 kerana mr baz mengalami shock culture selepas di naikkan pangkat ke Director

    b. Ada item keciciran dan ia di semak semula



    1. Tn Sulaiman, JB : ep336750225my

    2. Tn M Saifuzzan, Penang : ep336750327my

    3. Tn M.Haziq , Selangor : ep384226790my

    4. Tn Daroll eman, S.Alam : ep384226812my

    5. Tn A.Zamani, KL : ep384226826my

    6. Tn M Zulkhairi, Karak: ep368931158my

    BalasPadam
  6. Betul....seperti yg Mr Baz dan Ustazah buat selalu dgn snap pic Poslaju CN lepas tu hantar ke no hp penerima pun dah kira bagus tu....tak payah type apa2..... Snap and sent jeee.. selamat dan tiada typo error

    BalasPadam
  7. Mana2 yg memudahkan atau menyenangkan mr.baz or opah muda utk proses packaging dan deliver...tak jadi masalah. Kami ikut ajer...tq

    BalasPadam
  8. BAIKLAH.

    Semua tc akan di hantar direct ke pelanggan semua melalui whatsapp spt biasa.

    Mana mana customer yg dapat gambar slip tu ialah cuatomer yg bakal memperolehi item mereka.

    Yg belum di tick baca tu kena tgu sebab ustazah ambil ordrr dri bawah dulu. Jika anda ada buat ordrr baru mestilah ordrr anda dah naik ke atas kan? So utk kes mcm ni. Kena call ustazah dan bagitau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy dh send order n payment prtama 6hb n second pd 9hb...xpe sy masih mngu respon ustazah..harap item yg sy nk tu x terlepas pd org lain...hehe

      Padam
    2. kalau melalui BSN atau bank lain selain maybank, kita tgu 3 hari utk payment masuk dulu puan. order puan akan di hantar esok

      Padam
  9. Ayah selaku otai lama di blog gb ni sarankan agar segala nomer tracking dihantar kepada wasup masing2..kalau tkde wasup sms pun boleh tok..tapi kos sms la pulak disebelah pihak gg😉😉😉

    BalasPadam
  10. Sekarang ni ada 2 nombor tel yg terima oder. 1 mr baz dan 1 uatazah. Kenapa x di satukan je agar tiada pertindihan. Kes sya oderpertama blum buka (baz) 0der ke2 dan 3 dah proceed dan tc (ustazah)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena sabar byk2 tuan..ayah dh menapak lama di blog ni sejak tahun 2014..selama ayah memaharkan item di sini alhamdulillah tiptop tuan..cuma kekadang tu ada perkara kita kena sabar tuan..mereka masing2 ada tugas dan tanggungjawab..kita pun kerja seharian pun letih samalah juga dgn mereka..selama ayah berurusan dgn tuan baz tkda masalah dan barang akan sampai tk lebih daripada 3hari..

      Padam
  11. Menurut saya tok, whatsapp direct lebih selamat tok :)

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami