Ahad, 29 Julai 2018

RITUAL MENAJAMKAN ILMU





Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Pada hari ini tiada item di masukkan memandangkan Bonda ada ritual dengan Persatuan Dia di Gelanggang ( Tamat Belajar dan Perlimau ) jadi kesempatan ini tok ambil dengan melakukan beberapa amalan dan menajamkan kembali, hahaha.. bukan apa. sat g org tanya apa yang relate pulakkk.. relatenya ialah Bonda takleh cuit tok selama ritualnya hahaha... Bonda tu pantang nampak tok asyik nak berkepit je , biasalah pasangan manja kami ni hahahah.. so 2 hari ni dia boleh jeling je la tengok tok wakakakaka... Shhhh.. harap dia tak baca statement ni ahhaha.. So 2 hari ini tok ingin mengambil kesempatan menajamkan ilmu ilmu paras rendah dan sederhana yang tok miliki dan pelajari dari org tua tok dulu.. selalu ritual berat berat aja selalu buat.. hak ringan pun kena buat juga bukan apa takut lupa.. benda lama tak amal lama lama tumpul la

Permaharan berjalan macam biasa. tu haaaa teloq puyuh tu, sayang la kalau tak mau. Dalam dia ada magnet , gelang magnet mahai mahai hangpa p beli beli pulak, kegunaaan sama saja hahaha... pat puluh higgit je siap pos tok maharkan tu ha, jauh tau nak dapat tu, nu haaa kelate beb. jual habis pun tak balik minyak kete tau hahaha... 

SooooooooOOOo... Esok item akan masuk dalam blog, jaga jaga la sebab ada item Maut tok belum masukkan ni dari jenis geliga. tok dok peram ja dulu saja bagi otai lama tertunggu hehehe. 


Staff P.A semua kerja macam biasa.. Semua?... ya Untuk pengetahuan kita ada 2 P.A sekarang.. iaitu En Zul dan En Kapten la. Tapi pakai 1 nama 2 orang la mudah. Sengaja tok tambahkan staff agar kerja kerja penghantaran dan ambil order lebih cepat dan efisien.. kalau x sempat juga tu nampak gayanya kena tambah jadi 4 P.A la.. 

Berkaitan bonda tak balas mesej bukan sebab apa, selama seminggu kami merantau warrior sampai ke JB nu.. semalam baru sampai.. semua order yang anda hantar semua dia forward kepada Mr Kapten, item perolehan dalam perjalanan pun semua kena pos ke Perlis agar P.A uruskan.. bukan kami tak boleh pos dalam perjalanan, kami cuma risau kalau katakan kami dari Ganu nak ke JB , kami pos di Kuantan, kemudian di JB kami balik Perlis, tengok tengok barang anda ada masalah di Kuantan.. kena curi ka, hilang ka apa ka.... tak ke naya nak p kuantan balik... sapa tu nak pegi haaa, dah tak padan kos pos RM 8.00 dah jadi RM 1000 kos minyak petrol pegi dan balik hahaha, tu belum masuk makan dan penginapan lagi. 

So Apa kami buat di sini untuk anda juga ya, kami sudah terlalu profesional dalam perniagaan ini baik menguruskan barangan jualan kami. Jadi harap newbie yang timbul persoalan dan sebagainya tu boleh faham lah

Buat masa ini dalam sejarah GBunian kami belum buat perangai lagi orang order, kami tak hantar.. kok mana pun kami hantar , sebab apa?..Sebab Malaysia dah ada AKTA tentang perniagaan Online 2-3 tahun dah, jika tak di hantar barang yang di beli, pelanggan boleh buat report dan sdampai ke mahkamah tau. Ok harap faham lah

Sekian saja , sampai berjumpa esok ya

16 ulasan:

  1. Salam tok..turun jb x habaq noh..mau hbaq dan sat p selpi 2,3 ketui..hahaha

    BalasPadam
  2. Assalam tok.walaupun den newbie.tp tok mat mmg TRUSTED SELLER!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih, kita nak menega lama, bukan sari dua tuan, kalau boleh sampai ke anak cucu wariskan

      Padam
  3. Sampai naik gerammm bila terlepas bas dan terlepas utk grabbb...item idaman hati...

    BalasPadam
  4. tok xnak buat dah ke promotion ijazah ilmu mcm pil j.jrk jauh tu tok???lpasni buat ilmu lain pulak.

    BalasPadam
  5. Seperti biasa tokmuda, ada item yg berkenan dihati , tak sempat grab or terlepas bas...aduhai saleha...hehehe

    BalasPadam
  6. As salam tok...sy dlm delima antara yakuk biru nakawan dgn nilam puteri...minta pandangan tok mana satu yg sesuai...sy ingin gunakan utk closing takaful...maklumlah menjual takaful bukan senang ibarat menjual kepercayaan lagi2 jika baru kenal dgn client...dan mohon tok ijazahkan ilmu yg sesuai dalam pekerjaan sy andai ada...

    BalasPadam
  7. W.salam wbt tuan.

    Aishhh tok pun dalam delima niiiii.hahaha.amik dua dua lah tuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dalam masa terdekat ni dpt ambil salah satu tok,budget x mengizinkan...dua dua saya berkenan...

      Padam
    2. delima ke dilemma tuan???

      Padam
    3. macam mana pulak id tanpa nama terlepas tu hahaha, bonda la neh..kalau tok dah kena sekat dah hehehe

      Padam
    4. amik delima pun ok gak 1 , hak barui dapat semalam 1 ketoi ja

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami