Ahad, 15 Julai 2018

GEDANG KAPAS










































Baru tau rupanya nama batu ni asal muasal org lama lama panggil ialah Gedang kapas , atau gedang hijau , atau gedang bukit. 

Gedang ni bahasa lama ialah "kejar".


Bagi sesiapa yang memilikinya in sha Allah dengan hikmatnya yang sudha lama terbukti sejak zaman Melayu Pattaya dulu, di mudahkan urusan rezeki, berniaga pun jadi mudah, orang tak banyak songeh. tak banyak tanya. 

Gedang rezeki, atau maksudnya Kejar rezeki. Bahasa zaman dulu maksudnya kalau nak cepat kaya kena lah pakai gedang rezeki, kena pakai gedang bukit. Buat cincin atau buat rantai, in sha Allah. barang kuno yang terpercaya lama. 

Antara bahasa lama yang tok ketahui ialah :

" aku ni dok tendang jugak jugak, yang dia dok gedang lagi, gedang lagi, tak larat tendang gerek dah"

Maksudnya 

" Aku ni dok kayuh jugak jugak, yang dia dok ligan / kejar lagi, ligan lagi, tak larat kayuh gerek dah "



Haaaa. belajar bahasa lama hari ni kita




Kod Produk : K.KAPAS 5718
'Bentuk : Gedang Kapas
MAHAR : RM 66.25


Siap Kos Pos, dont worry be happy untuk semenanjung dan Borneo kini

Pantangan Membeli Item Mistik ialah JANGAN meminta kurang kecuali di beri promosi, berkurangnya Mahar maka berkuranglah Khasiat dan kelebihan, Ini lah peraturan dunia Mistik Semenjak Berabad lamanya





*we use FREE Shipping In Malaysia  
( No Postage cost will be charge )


Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB




BONDA JJ : 0127845231









Mr Captain : 0178259540





4 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami