Selasa, 21 Mac 2017

IKAN TEMPEL (KUANTITI TERSEDIA: 70)







Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT, punya lama tok order ikan tempel ini dari Indonesia .. Bukan masalah barang tadak, barang bersepah, tapi yang special di buat oleh Pak Kiyai untuk uang dana madrasahnya itu yang tok tunggu. Musim hujan lepas paham sajalah laut bergelora. 

Ikan tempel ni banyak kelebihannya. Tok cerita kelebihannya ringkasnya dulu 

Buat pengaseh

Penawar Penyakit lelah 

Buat Pelaris Ngam

Ikan Tempel adalah sejenis ikan yang menempel di badan ikan Yu, Ikan paus dan mereka memakan Lumut di badan ikan ikan besar ini, Kebanyakan Ikan tempel di perolehi oleh nelayan di persisiran pantai dengan cara di pukat, namun ikan tempel yang istimewa ia di pancing terus di laut dan di pancing di kawasan ikan yu berada. 

Kuantiti sebanyak 70 ekor ini yang tok kumpulkan sejak 21.2.2016... setahun lebih jugak no. 

Di luar sana berlambak ikan tempel, itu tak perlu bagitau tok, persoalannya ...cara mereka mendapatkannya. 

Bagus anda milikinya untuk persiapan , kita mana tau kalau kalau ada pesakit kita yang ada asma, lelah, penat, insyallah boleh sarankan pesakit menggunakannya. 



Di Pakai di dada kanan dalam balutan kain apa saja kaler, insyallah jika merenung mana mana lelaki atau wanita dengan berniat memiliki, insyallah dapat, ia mengalahkan Minyak pengaseh dan lain lain produk .

Jika di balut dan diletakkan di dalam kedai usahaniaga ( dalam laci duit ) insyallah laris sebagaimana kedai keluarga Tok di Kulim sana...boleh p tanya kalo tak caya...kiri kanan shopping komplek, tapi kedai runcitnya tetap Sesak dengan pelanggan


Jika untuk penyakit lelah ambil ikan ini dan bakar garing dan makan 1 hari 2x malam dan pagi. Kebanyakan kes hanya perlu makan sekali sahaja .


Kod Produk : Ikan Tempel
Kuantiti : 70 ekor
MAHAR : RM 50 
( Siap kos pos semenanjung ) 






61 ulasan:

  1. Balasan
    1. Assalamualaikum tok.. Payment done.. Detail dah wassap Baz.. ;)

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. alhamdulillah terima kasih tuan lykan

      Padam
  2. tok.. mmg kena bakar ke ikan nie, kalau goreng x jadi ke?
    -saiful-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. Tapi kurang menyihatkan sbb bminyak

      Padam
  3. Says selalu dpt pancing benda ni tok,tapi warna hitam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena siang kulitnya dan jemur .tp x blh juga tuan. Pak haji pancing ada caranya

      Padam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. lock 2, bayaran lps 23hb nnt ye tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. (Hakamkaya): payment done, bukti d wassap mr.baz.tq tok

      Padam
  6. Tok kalau simpan dlm laci tempt meniaga kene balut dgn kain apa2 pn boleh ke tok?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya tuan .apa apa kain xda masalah tuan. Bukan apa. Takut pekerja amik p goreng saja

      Padam
  7. Assalamualaikum Tok... saya lock 1

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalam Tok...mohon mahar nya sya jelas 27/28 haribulan ni ya

      Padam
    2. w.salam wbt tuan. usah risau brg banyak tuan

      Padam
  8. Tok..klu ikan tempel ni di lipat dlm poket..xpe ke tok???

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan tuan, ikan tempel ini sudah di masukkan wafaq ghoib oleh pak kiyai. ia di masukkan dalam 1 kain tak kisah kaler , dan kalau nak buat pengasehan di kamcingkan di dalam baju, jadi org tak nampak

      Padam
    2. Ok tok..terima kasih utk info nya...

      Padam
  9. Assalamualaikum wbt.. tok,,sye grab 3 keping ,, untuk sye dan juga sahabat sye yg ade penyakit lelah,, dh bank in magrib semalam tok, hanya respon drpd baz sahaja,, terima kasih tok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. silakan tuan x pa brg banyak tuan, jangan grab semua udah la ya :)

      Padam
  10. Payment done tok. Maklumat bayaran dah watsaap ke mr. Baz

    BalasPadam
  11. salam tok. saya grab 2.
    -saiful-

    BalasPadam
  12. Salam Tok, ada stok lagi ?

    BalasPadam
  13. Balasan
    1. terima kasih tuan.. hantar detail payment, nama, alamat dan nama brg ke 0178259540 ya

      Padam
  14. stok ikan tempel banyakkkkkkkk lagi.. pembelian terus di 0178259540

    BalasPadam
  15. Tok sy tlh buat pymt.sila rujuk watsapp sy utk pymt detail tok.alamat juga sdh watsapp tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih tuan. Segala slip bayaran dan detail brg serta maklumat diri hantarkan ke Mr Baz utk pengeposan. Harap maklum

      Padam
  16. salam tok.
    ada lagi ke stok ikan ni?

    - Rockafella -

    BalasPadam
  17. TOK I BUAT PYMT UTK 2 IKAN TEMPEL.DETAILS DAH WATSAPP KAT TUAN BAZ

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok tuan raj, brg dengan mr baz tapi tok dah whatsapp dia skrg

      Padam
  18. Mana ikan nya tok .sy tak faham .

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami