Khamis, 10 November 2016

AKIK ULUNG
















































































































































Alhamdulillah akik menarik Nakawan ni muncul juga akhirnya. 

Tok pun x sabar sebenarnya nak menerbitkan item ini. 


Ini ialah akik yang paling menawan di dalam sejarah permata geliga Bunian, Amat Unik dan bukan suntik warna, ia alami semulajadi, urat uratnya amat halus sekali dan menawan mana mana sahaja mata yang memandang, insyallah. 

Kalau di Sarawak ada peniaga mempunyainya dan memanggilnya sebagai akik Ulung dan sinonim dengan namanya ia untuk : 

Menjadi ulung

Kekal ulung

Ulung ni kemasyuran lah, tapi jenaka tok ialah, kalau dok rumah saja tak usaha, tak berusaha untuk menjadi orang berjaya, dengan Allah pun sambil lewa, maka kita pakai Batu Raja Ulung pun kita takkan menjadi ulung. 


Batu ini sesuai bagi mereka yang berniaga menggunakan suara, marketing ke , meniaga air ke, meniaga pasar malam ke, insyallah, tapi tok cakap 1 benda, ia untuk orang nampak.. so kalau telemarketing yang dok call call tu , minta maaf lah, tu kena pakai jenis minyak dan 1 jenis amalan. 

Menjadi ulung ni ada 2 , samada pada pandangan kanan atau kiri... kanan ni maksudnya org nampak arah kebaikan kita, kiri ni orang nampak keburukan kita.. macam tok ni dua dua orang tengok dan nampak.. baik nampak, buruk pun nampak. sebab tu tok dah bagi ayat cover awal awal, tok ni rock orgnya.. tok bukan guru ugama ... tok bercakap bab ugama sebab tok ada belajar, kalau tak belajar takkan boleh bercakap?... bila boleh bercakap maksudnya tok ada guru ugama tok sendiri, betul?.... maka?... maka nya apa?.... maka tok lebih baik dari mereka yang mudah menyebarkan ghibah tanpa sedar ia mengundang dosa dan bila mengundang dosa maka bermaksud mereka tidak berguru dan tidak cuba untuk berguru untuk belajar. kalau belajar tak jadi lagu tu. 

Tapi zaman la ni kita boleh kata pekakkan telinga , tapi bukak mata luas luas... sebab makin kita nak menuju kejayaan, maka makin banyak jugalah penghalangnya, tu kena sabaq. Allah akan Berikan kenikmatan kepada mereka yang bersabaq. Kalau tok ni tak betui ..... meniaga tak betui... dah lama aku ni hanyut tah ke mana, ini?... Blog ni masih di sini sejak 2012, kekal di sini ... xda polis mai umah nak tahan pun, roadblok pun polis kenai kita siap suruh lalu tak tengok lesen dah. Tu maksudnya Allah bantu.. Maka nasihat tok, jika anda ni banyak musuh, bersabaq.. insyallah... 

Kalau orang Ugut anda dengan sihir, senyum dan berkatalah.. Alhamdulillah kalau sihirmu mengena, maka jika aku mati, maka syahid dunia lah aku... di sana kelak, aku boleh menuntut pahalamu, sekiranya tiada maka salah 1 dari 4 waris lelakimu aku mampu tuntuti iaitu samada Atokmu, ayahmu, Abangmu atau Bapa saudaramu.... Amacam?... jadi sahabat semua... bersabaq... kalau org nak sihir, nak santau.. jangan takut... takut pada Allah..ingat..bukan senang woo nak mati syahid, syahid dunia pun jadi lah... dalam kuboq tak kena soal bagai... kita pun bukan orang banyak pahala sangat kan... hahaha... orang nak bagi syahid.. terima saja.. ingat Allah tu lebih kuat dari iblis yang mereka sembah. 

Jadi sekiranya kita boleh iktikadkan macam ini di dalam jiwa, insyallah 

UNGGULLAH

Kita di dunia dan akhirat... Insyallah



Kod Produk : A.ULUNG 91116
Bentuk : Akik Ulung
MAHAR : 60 Mlr

33 ulasan:

  1. Balasan
    1. Buat. Tapi belum launch. Dah diingatkan ni insyallah tok launch cepat

      Padam
    2. sy pun nak join GP.. utk diri sendiri dulu

      Padam
    3. saya pon nk join GP jg tok.
      (bard)

      Padam
    4. Jom semua kita join GP ni best oo..ayah dh 2 tahun direct gp ni...kali ni ayah beri peluang kt anak plak..

      Padam
  2. saya x berniaga... keje gobemen.. ada khasiat yg bleh sy gunakan x tok.. kalau ada sy nak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mani gajah tuan atau geliga ulung..

      Padam
    2. Sy ada raw kecil mani gjh.. geliga ulung x sama dgn akik ulung ke ayah

      Padam
    3. sy dah search geliga ulung... uiiii.... mmg power...

      Padam
  3. Balasan
    1. x sbr rasanya...... nak tgk ada atau x

      Padam
    2. GP yg terakhir utk tahun 2016 anak ayah join tok hehe!!

      Padam
  4. Salam tok...mohon akik yg belum keluar lagi tu (ada 2 butir). Kat dlm longgokkan , batu tersebut duduknya diATAS batu akik yg ada line silver tu. Baty yg ada color mcm emas tu...saya chop/lock deposit dulu tok. Tq ya.

    BalasPadam
  5. Ayah dh cross line dulu ari tu 2 biji hehe!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheheh... ayah lg pantas cross line.. bukan setakat sniper jer...

      privilege regular customer / kwn2... tul x

      Padam
    2. Banyak lagi yg cantik lagi tu..cer perati betul2..kalau tk dapat geliga ulung yg mahal tu akik ulung ni pn boleh tahan juga..ayah bagi peluang ni sebelum ayah berkira2 nk lock lagi sebiji nih huhu!!

      Padam
  6. Alaa...ayah nie. Cekap sungguh. Takpe den belajar pelan2 camner ayah buat...tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kena dok dlm blog ni sampai jadi otai..tk rugi dok dalam blog ni..ayah dok hambat anugerah pemahar tegar blog gb utk tahun 2016-2017..teringin dapat 1 trillion not hehe..betul tak tok..huhu!!

      Padam
  7. Tok...Yg geliga warna oren tu apa plak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayah bagi tempoh selepas kul 9pm saper tk amik ayah akan amik..jgn kata ayah tk payung..korang jgn nyesal haha!!

      Padam
  8. Salam, lock deposit 8a. Payment cukup bulan ya tok. Tq ya

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah, selamat...sempat lock , tak tahu pula ayah bermadah, kalau tak harus bertambah seriyau dibuatnya masa memilih batu yg berkenan dihati.

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Dah lock baru baca..sudikah ayah lepas kan sebiji 6a nombornya

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. Dalam, payment done for 8a, sorry for late update. Tq ya

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami