Selasa, 6 Jun 2017

KECUBUNG AIR GUNUNG JERAI





































































Kecubung air jerai...lawa no... lawa dok?

Nak kata clear, x la clear sangat ,kang org kata kaca plop huhu... tapi hak kaca tu la mahai nak mapuih.... 

Ni kecubung air jerai , dan jenis kecubung jerai ni ada hak lawa lagi, haaaa hak tu harga mau mau 400 la tu pun nasib la kalau dapat murah, tu dulu la sebelum GST kot..huhu...

Bukit atau gunung bukan KILANG TETAP untuk buat batu kecubung tau.... kalau penggali amik dan amik selama 10 tahun habis semua dah kecubung, ingat esok boleh ada lagi ka?... jawabnya x boleh.... so ada peniaga yang taktau bahawa Gunung dan Bukit Bukan Kilang yang boleh menghasilkan Permata setiap hari mengambil jalan mudah... mudah macam mana?... tu depa tau la kan... tu bahagian depa la, bukan bahagian tok, sebab barang kita kat sini kebanyakan hasil penarikan, tapi bukan semua, ada bermodal, ada juga yang kami cari gali sendiri...bukan senang... kalau sesat jumpa tu namanya rezeki. So yang untung dalam bab batu permata ni ialah pemilik terakhir... berlainan dengan GST, pemilik terakhir rugi kan, batu permata tak da la cek oiii, pemilik terakhir tu untung wooo.. tah tah batu yang la ni Rm 50, lagi 20 tahun mungkin rm 5000. jangan menduga hah.... 

Sebuah hadis Rasullullah bersabda berkaitan HALIA...haa ni bab lain pulak na, cuma iktibarnya hampir sama..... Di akhir zaman orang sanggup menukarkan sebutir halia dengan sebutir berlian...... Kalau la 1 masa halia susah nak jumpa... maybe la ni kita kata susah kan?, tapi kalau negara huru hara 1 masa nanti...mana nak cari halia...pasar mana buka, bom sana sini, dan anak kita memerlukan Halia untuk berubat sakit angin dalam badan.... kaya lagu mana pun...Trillionaire lagu mana pun.... tetap Halia lebih berharga pada ketika itu... betui kan?..... 

Jadi bayangkan batu permata ni satu masa xda dah... bukit semua dah kena tebang.... gua semua dah pupus, anak cucu pun tak kenai dah GUA tu apa, yang depa tau, Gua lu gua lu bhahahaha...masa tu la kecubung ni silap ribulan menjadi barang antara yang bernilai tinggi beb.... 

Lihat barang antik, tok suka kumpul lighter antik sampai tak larat nak kumpul... tok ada 1 lighter yang di buat pada zaman perang dunia kedua... nak sambung hobi tu x boleh dah .......x larat nak beli sebab mahal sangat..hahahah.... walhal bukan boleh guna pun, buat simpan saja ja, tu pun mahai nok mapuih......

Macam tu jugak lah permata ni semua... 

Khasiat kecubung bagus sebagai penyejuk , pendingin panas baran, penawar demam, macam kecubung cermin tadi juga, cuma dia takda pelangi lah.... Kalau korang pakai buat cincin jenis ni memang best BUAT DUIT...

Meh Tok ajaq bagaimana nak buat duit bermodalkan kecubung ni ja........ tau macam mana?... tobat tatau aih.... kalau nak tau kami kami yang pakai cincin ni kekadang makan hasil TUAH cincin saja muahahahhaa... caranya kedengaran macam zalim, dan kalau nak kata pertaruhan...boleh la... tapi bagi tok dan kekawan lain, kami anggap ia ialah NILAI KEJAHILAN orang yang nak menilai tapi sebenarnya tak pandai menilai.......

Kami pakai cincin Kecubung air Clear eyes, Colombian Rutiliatz ( Tok pun ada satu bernilai RM 6800 ) , tau apa kami buat......Jeng jeng jeng, meh kita citer sedikit perihal kezaliman dan keberuntungan orang pakai cincin ++++ Kawan VIP yang jahil bab batu tapi nak tjuk terror bab batu.... Ni sama sama kami ja la, sama sama member ........ 

Kami pakai jenis jenis yang nampak macam palsu, dan member yang selalunya VIP kerek dan poyo akan cuba take down kita, " Alah , ni kaca la, ko dah kena game la", " Ala ni sintetik la... tgk aku punya asli ." ..dan kita balas " Eh, asli ni beb.. tak caya ke ?" ..dia jawab " kaca la ".. kita jawab " Ok, kalau ia asli , mau bagi aku RM 500?..... Jom kita g kedai gemst di pasaraya besar ", kalau bukan asli aku bagi kau Rm 500 nak?"...... member ni VIP beb, takat Rm 500 tu macam Rm 5.00 ja la kan , bagi kita yang susah ni, Rm 500 tu besaq wooo, sebab tu boleh sebut takat tu ja..... So bawak member ni ke kedai gems, di belek belek, di test test... " Tokey..ni batu asli bukan sintetik punya"...... terkebil kebil member...keluar dompet hulur RM 500....kita senyum je la kan hahahahah....




Kod Produk : KAGJ 2617
Bentuk : permata
MAHAR : RM 20


21 ulasan:

  1. Balasan
    1. SalammTok.
      Bolih ke geliga ni direndam dalam air bersama dgn geliga ibu nyawa.
      Tkasih pencerahan tok.

      Padam
    2. Salam Tok Mat. Butir2 bayaran penuh mahar dah whatsapp kat Mr Baz.
      Tkasih Tok Mat

      Padam
  2. Tok, saya dh buat payment utk geliga dewa dewi. Saya ada hantar ke evernote tok & whatsapp tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik tuan sama sama. Cuma nanti cuma pilih salah 1 method saja ya. Jangan hantar dua dua evernote dan whatsapp. Nanti item tuan kena hold sebab keliru

      Padam
    2. Baiklah tok, terima kasih tok. Bagaimana saya nak tau brg saya dh siap tok?

      Padam
    3. Sama2 tuan. Hubungi mr Baz 0178259540 ya

      Padam
    4. Sudah saya maklumkn lagi sekali kpd Mr Baz tok. Terima kasih

      Padam
    5. baik sama sama tuan alhamdulillah.. mr baz tu baru balik dari outstation 30 jam perjalanan pergi dan balik tuan. tengahari ni dia dah mula mengepos dah tu

      Padam
  3. Balasan
    1. Dah ada yang buat payment ka tok 3A? Kalau blm, saya nak buat payment.

      Padam
  4. Lock 1a dgn 4a byr 16hb Tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik silakan. Mudah mudahan tiada yg grab

      Padam
    2. Insyallah Tok terima kasih

      Padam
    3. Tok Payment done sy update ke tn.Baz

      Padam
  5. Payment done Tok.update pd tuan Baz

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami