Ahad, 1 Januari 2017

MGT GRADE S























































































Lihat Warnanya 

Tok nak ingatkan la . barang dalam bumi bukan macam barang kilang, barang kilang ni... sampai bila bila ada selagi ada permintaan.... barang dalam bumi... koho lama koho sikit.. bukan koho banyak... bila permintaan pasaran tinggi dan makin tinggi, maka ramai pengusaha cari gali akan fokus kepada mani gajah saja, bila makin ramai, maksudnya makin banyak pengeluaran dan maksudnya juga kuantiti ia juga makin rendah di dalam perut bumi.

Jika kita pandang market luar negara la..maksud tok selain Negara kita... apa apa barang sekalipun bila permintaan tinggi ia akan jadi mahai, berikutan kuantitinya makin habis.... di sini ada 1 ilmu perniagaan yang ramai orang kita tak dapat nak tangkap.. mungkin sebab faktor nak berlawan saing dengan peniaga lain,tapi bagi tok rugi.. sebuah kerugian kepada peniaga pasal barang ni ke depan takkan ada lagi.. pembeli pula akan jadi tokey ... 10 tahun lepas depa beli dengan nilai RM 60... mungkin sekarang ( pada ketika itu ) mani gajah akan ada permintaan main carat, 1 carat RM 20,000.... mustahil?... x mustahil pasal kadang kadang ada leaking information memang ada permintaan jenis ini dan nilai macam ni, cuma sayangnya peluang tu bukan dalam bangsa kita... jadi jangan pelik... kalau orang cina suka batu , kalau kita pikir macam x lojik cina suka batu, sanggup beli batu mahal mahal..bukan berlian pun... kadang kadang beryl... jual sampai 150,000..... mustahil...?... tak mustahil... org nya ada kat sini, tok pun di temukan oleh ipar tok sendiri.. depan mata... batu beryl di jual RM 150,000...bukan zamrud tau.. beryl ni macam zamrud..tapi ia bukan zamrud... tu baru beryl.... apa beryl dalam GB... ada... namanya Beryl Bunian. kita jual Rm 40-60 sebiji...sahaja. Kalau tak percaya dengan statement tok.. datang sini, sewa hotel sendiri, dan tok bawak anda jumpa org yang jual dan org yang beli batu ni... off course ada dokumen semua... jadi anda puas hati melihatnya dan tok pun puas dapat buktikan bahawa statement halaman ini bukan palsu. 

Batu permata ni kalau anda pandai main... actually dalam blog ni dah ada ratusan otai dan yang mana beli sampai dah takda dah yang belum dia miliki, ada juga yang buat ia sebagai pelaburan. beli di sini dan jual semula... malah kekadang kami kat sini bagi anda peluang merasa barang best dengan mahar rendah cthnya kami jual RM 100 bagi delima atau jenis jasper mahal cthnya akik garut.... anda tahu ada org yang kejar dan cari akik garut bertahun.... bila jumpa... anda sebut Rm 10k pun dia sanggup beli... mungkin anda dengar macam mengarut.. tapi anda kena tahu, orang yang ada duit ratusan ribu, jutaan ringgit... Rm 10,000 tu ibarat Rm 10 sahaja.... sapa pernah jadi kaya tahu lah... Jadi apa salahnya anda juga berimpikan untuk jadi kaya dengan cara menjadikan batu permata sebagai sebuah pelaburan. 

Dalam blog GB kita pernah jual Garnet Grade A... anda tahu garnet memang takde nilai dalam negara kita... apa yang ada nilai... delima , berlian dan zamrud colombia... sebab  org kita tengok pada trend. jika anda buka mata sikit... garnet Grade A di luar sana 1 carat sekitar USD 120 ...... Harga batu bukan base on... APAKAH BATU ITU.. APA NAMA DIA... tapi harganya berdasarkan kepada Inclusionnya, Permukaannya yang smooth, Uratnya yang halus macam MGT halaman lepas, Uratnya sharp, tak senget senget, kalau tegak, ia straight tegak, kalau melintang ia staright melintang, kalau jenis ada Rays atau star... yang kita suluh keluar bintang 4 bintang, 6 bintang 9 bintang, tengok pula.. bintangnya tegak atau senget, yang tegak mahal, tengok pula berapa garisan bintang dia, lagi banyak lagi mahal.... kalau delima, lihat pula permukaannya , cth delima cindai yang berhaksagon permukaannya, adakah haksagonnya sama tengah ( Center ), perfect heksagon atau ada kecacatan, kemudian tengok pulak adakah Rays nya sama tengah atau senget..... itu....... itu lah main batu yang sebenar.... bukan hanya tengok pada nama batu.... tapi batu jenis di atas, kalau ada kategori macam tok cakap.... cthnya delima cindai tu.... minima Rm 6000 ke atas... mungkin ada yang kata tak masuk akal... sebab pelanggan yang dia ada cuma mampu beli pada nilai bawah Rm 1000. tapi bagi peniaga yang ada pelanggan VIP yang mampu bayar walau Rm 150,000 untuk 1 jenis batu yang tak da nilai di pasaran Malaysia , bagi mereka ia tak mustahil. 

Tapi awas, delima, zamrud, delima rays kat luar sana ada banyak jenis sintetik jenis baru yang di panggil VVS syntetic... tengok pakai mata memang lulus... sampaikan tahap Pro pun tertipu... bawak masuk makmal baru fail.... ini teknologi terbaru dari Korea di dalam menciptakan batu palsu yang nampak asli 99.9%. Yang ni sebenarnya takde rege langsung.. sebab asalnya ia di cipta untuk buat bahan hiasan seperti pasu, hiasan rumah... di mana anda boleh dapat zamrud VVS ni?...... Anda kena masuk ke kedai hiasan rumah yang jual barang barang hiasan , contohnya cari " EMERALD VASE"......... RUBY VASE"...... beli sebiji... bahagian tapak dia tu kan tebal. yang tu lah di canai dan di polish dan di jual , nak mahal lagi siap cincin, cincin boleh dapat yang dah siap sekitar Rm 60 sebiji di Pasar cincin , kelantan banyak. Siap cincin ...maka harga di jual dalam RM 2000 atau paling murah Atas Rm 500. Nampak macam real zamrud... real delima... tapi ia jenis VVS.... adakah orang korea jual barang ni sebagai batu?..tidak... org kita yang beli vase ni dan canai buat batu.... so anda dah faham kan bagaimana zamrud nampak asli, jual mahal... Bawak masuk lab, fail....

Kita kat sini di GB tak pandang adakah kuasa membeli anda bawah RM 100, bawah Rm 1000, bawah Rm 5000 atau bawah Rm 100,000 atau ada kuasa beli yang tak terhad... kita jual sama rata.... Tok Muda kat sini takda helah.... harga terpampang depan mata... 1 halaman katakan ada 10 biji.....semua harga sama rata, kalau peniaga... lain batu kan lain urat, lain inclusion, lain keindahan.... dan depa akan kelaskan , yang ni harga berapa, yang tu harga berapa.... 

Kita kat GB tak buat macam tu, sebab kita mengistiharkan kita sebagai pembekal... bukan peniaga biasa. Kita mampu mengeluarkan batu permata dengan cara mencanainya... tapi bukan tu saja, kita di GB juga mencari, menggali batu permata..kita sebut dalam bahasa sains lah senang, kalau mistik, kita boleh tambah, ada yang kita tarik dari alam lain atau melalui alam lain ke alam kita semula. Kita kat sini mampu jual walau apa jenis batu Rm 1.00 sahaja dan kita pernah buat.. malah kita selalu bagi saja batu kita ada bila kita nak habiskan stock sedia ada utk masuk stok baru..... WHY.. kenapa nak bagi saja, gudang tak cukup luas ka.... bukan masalah gudang.. setiap batu permata yang di simpan kalau di perolehi cara mistik, ia akan hilang bila sampai masa nya jika tidak kami maharkan ( depa amik balik kerana takda siapa memerlukan ), dan jika batu yang biasa.... makin lama , permukaan batu kan akan makin tak bersinar... amik masa juga 1 jenis batu nak kena polish semula... tapi kalau banyak... berapa lagi kertas polish kami nak kena pakai.. kos akan naik , batu lama tu kalau kami nak jual balik mungkin kena jual lebih mahal , sebab kos maintenancenya dah bertambah... so anda paham kan, kenapa kami buat penghabisan stok, kekadang jual murah, kekadang bagi saja.. xda helah kat situ.. cuma kami tak nak tanggung kos lagi... faham kan... haa.. and then tak boleh juga kami jual semua batu harga Rm 1.00... staff tok la ni ada 5 org .... depa nak makan apa... takkan tok nak bagi Rm 10 sorang?.. depa ada famili jugak. Sebab tu lah wujudnya Harga... tok ada bela 5 pemuda pemudi melayu kat sini dan kalau boleh tok nak terus bela dorang dan jangan sampai dorang jadi hamba Bangsa lain.... itu di tangan anda.. 

MGT dia ats ni sama kelebihannya seperti MGT lain, tapi.. tok nak bagi rega special... yang dah lock page lepas jangan dok unlock pulak... sebelum lock tu , tolong pikir dulu... ni sat lock, sat unlock... satg tok LOCK id dan MAC address anda ... hah, tak pasai tak nampak dah blog ni.. hahaha... bukan apa... kekadang ada org lain nak.. hangpa dah lock katakan 2-3 hari... then unlock.... 

Hangpa jangan kata tok tak boleh LOCK anda dari blog ni... hangpa tanya otai blog ni tuan Iblis Singa.... dia pernah kena LOCK sekali dari blog ni sebab buat benda tok x berkenan... dan tok x suka.. yang mana kerja dia buat tu dulu, pernah otai otai dulu buat dan perjahanamkan blog GB.. cuma Tuan IB tak buat la lagu tu. 

Cuba tanya Tuan IB tu tok LOCK dia x pakai mac, tok pakai IP saja... sebab kalau tok pakai MAC, thats means , dia kena beli hp lain atau komputer lain, MAC ADDRESS ni alamat device...tak boleh tukaq kecuali beli device lain. Tok LOCK IP dia ja.... 30 minit jugak kot kawan tu dok bergelut takleh masuk blog hahaha... maaf la na tuan IB.. blog GB ni memang berhantu...boleh trace, dan blok org dari masuk dalam halaman ni. Kalau ada yang terlepas tu..bukan sebab handal, tapi sebab tok malas nak bukak sistem tok, nak godek godek trace then nak block lagi... tu saja... 

Jadi Tuan IB... jangan marah tok la no. hahhaa... cuma blog ni bukan koboi la.. ada law dia.




Kod Produk : MGT 15216
Bentuk : MGT Pra
MAHAR : 400 Mlr

GRAB Pada nilai 300 Mlr shj

3 ulasan:

  1. Salam tok, soalan dari newbie... Boleh tak item ni dipakai kat pinggang, dlm 1 kocek berserta dgn besi kuningan atau b.t.wali special? Mohon pencerahan dari tok. Tq ya

    BalasPadam
  2. Dan boleh tak D5dara dipakai kat pinggang dlm 1 kocek dgb besi kuningan. Tq ya tok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tuan, asalkan kelihatan dek pandangan org

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami