Isnin, 16 Januari 2017

الأحجار الكريمة النحل
1 lagi dari offline yang belum upddate bayaran 


Batu ini di jumpai di dalam Kantung madu lebah Tualang , sudah tentulah dalam bentuk raw, bukan siap canai macam ni...Selebihnya banyak sudah di beli oleh Offline bagi di jadikan medium perubatan pelbagai penyakit dengan izin Allah.. Lagi pun benda ni pelik jumpa dalam madu lebah yang terkantung di pokok. 

Jika anda mengkaji tentang sebuah proses pengkarbonan bahan bahan alami seperti batang kayu yang jadi batu, madu jadi batu, Ambar jadi batu, anda akan Faham bahawa tiada yang pelik tentang benda yang menjadi batu, terkadang kayu jadi batu nak jadi batu la ni org boleh buat, ada teknologi tu di Kelantan, tok cuba mencungkil ilmu menjadikan kayu ke batu namun tidak di endahkan.. ada 1 hamba Allah sahaja mampu melakukannya melalui 1 proses kimia.. 

Proses ini sama dengan proses Sebiji kelapa dalamnya jadi batu yang org indon dok bawak mari jual atau ada org jual di Shah Alam... bila canai memang cantik tapi ia buatan manusia dari barang alami. 

Seperti batu Lebah ini ia alami berlaku sendiri dari proses alam. Ada yang kata ia boleh di jadikan sebagai penawar pelbagai penyakit, ada yang meletakkannya ke dalam madu dan membuatkan rasa madu menjadi lebih sedap, wallahualam, tok x sempat mencubanya, tok hanya sempat untuk meniagakannya sahaja

Tapi barang ni memang sukar di jumpai, ada tu ada tapi purata nak dapat tu boleh kita kata 1% utk 1 Malaysia

Batu Lebah terhasil dari madu dan berfosil dari madu, untuk menjadi fosil sudah tentu komposi mineralnya sudah berubah 100%

Kod Produk : BLEBAH 15117
Bentuk : BATU LEBAH
MAHAR : 120 Mlr

SOLD OUT 
Tuan Ben
5 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami