Rabu, 27 Julai 2016

UPDATE 26/7/16
































































































































Pagi ni insyallah kita mula

47 ulasan:

  1. Assalam..tu dia..tok dah masuk item yg sy cari..raw lagi tu..huhuhu

    BalasPadam
  2. Assalam tok..tumpang tanya..kawan sy ad msalah umah tangga..kdg2 pasangan dia ni angin x tentu pasal,berubah mood,pukul anak,hubungan suami isteri pon hambar...ad x geliga yg sesuai utk sy rekemen dkt kwn sy ni???

    BalasPadam
    Balasan
    1. w.salam wbt..hurm... item saranan ialah geliga bunga alam, itu apa yang pernah di cuba otai di sini

      Padam
    2. Ok tok..kwn dh kwen lama..baru je bukak citer mlm td...kesian lak dia mkn at

      Padam
  3. Salam pads tok mat. Saya ada sesuatu perkara ingin ketengahkan tentang Besi Kuning ketik yg 4 segi saya dptkan di blog tok beberapa tahun lepas. Baru sekarang saya hantar besi tersebut ke makmal dan mereka lakukan ujian dan didapati ianya hanyalah anodized alloy. Boleh tk tok tolonglah saya jelaskan sebab saya dah bnyk buang duit membeli item2 tok mat suatu ketika dahalu. Bagaimana ianya ternyata hanyalah anodized alloy??? Tolong jelaskan. Terima kasih nak mintak maaf sekiranya menyusahkan sesiapa disini....

    BalasPadam
    Balasan
    1. w.salam wbt tuan, yang di berikan ialah nama sainsnya tuan. makmal tidak menyebutnya sebagai besi kuningan.

      Setiap permata dan item mistik pasti ada namanya yang tersendiri di dalam buku ilmiah dan ia bukanlah sesuatu yang akan di panggil unidentified.

      Sama sama tuan...

      Cuma tok nak nasihatkan.. Bermain benda mistik bukan bermaksud item itu mistik tetapi khasiatnya, tok sarankan tuan mengujinya dengan di pakai pada badan lembu atau ayam dan di tembak dengan senapang hidup. insyallah khasiatnya itu lah kelebihan mistik yang tidak dapat di perjelaskan dengan akal manusia.

      Cuba tuan bawak Al-Quran untuk di uji, nyata ia hanya kertas dari plain kayu, biasa sahaja , akan tetapi ayat di dalamnya itu yang berharga tinggi dan tidak dapat di perjelaskan oleh akal yang waras.

      Padam
    2. Sebaiknya tuan bawa delima, zamrud kristal untuk di uji di makmal.. itu baru pekerjaan MAKMAL

      Padam
    3. dan yang seterusnya tuan..besi kuning KETIK itu bukanlah anodized aloi. Aloi tidak melekat kepada magnet walau dari jenis anodized , besi kuningan melekat kepada magnet... tok rasa tuan ni seller sebenarnya... sabar tuan, sekarang memang org jarang membeli kerana negara kita mengalami masalah keruncingan ekonomi. Gunakan cara sihat untuk bersaing :)

      Padam
    4. Sy rsa tn boy salah bli kt blog lain kot tn...ataupn tn x pegi skolah dlu...agak2lh tn klau nk bersudi pn..bkn sini tmpatnya...ataupn tn bleh bg alamt tn kta bincang mcm mn cra nk memantapkn perniagaan tn...jgn cmpak batu sembunyi tgan tn..huhu

      Padam
    5. Tuan boy bagi alamat atau no hp ke tok. Besi kuningan ketik tu brg ayahanda bidi pasir gudang. Mungkin tuan boleh direct dgn dia. Harga tok jual ialah harga dia bagi tiada untung. Mungkin berurusan dgn beliau lebih menyenang dan "memudahkan" kegusaran tuan dengan cara dia tersendiri

      Padam
    6. Ada tok tulis di dalam halaman kuningan ketik itu ialah brg uncle bidi

      Padam
    7. Ni boy r ni nama saya epy rangers kalau kata alloy meh bak sini bagi ker saya .saya beli kat awak apa macam?bro kalau tak minat jgn jatuh kan bisnes org bro ingat kita melayu bole PM jer tok sbb cakap dalam ni sebenarnya tak sesuai salah cara awak tu.kalau kata aaloy saya beli bak sini.kat sini saya tak menang kat tok mat ker tapi cara awak tu sangat la salah ...haiyoooooo why la malay always think negetive?please la come on explain to me...why u do dis?kalau tidak mahu ramai lagi yg mahu lebih2 saya .saya beli awak amek la senapang tembak lut tak..hihihi suntuik betul la aeak boy r

      Padam
    8. Ni boy r ni nama saya epy rangers kalau kata alloy meh bak sini bagi ker saya .saya beli kat awak apa macam?bro kalau tak minat jgn jatuh kan bisnes org bro ingat kita melayu bole PM jer tok sbb cakap dalam ni sebenarnya tak sesuai salah cara awak tu.kalau kata aaloy saya beli bak sini.kat sini saya tak menang kat tok mat ker tapi cara awak tu sangat la salah ...haiyoooooo why la malay always think negetive?please la come on explain to me...why u do dis?kalau tidak mahu ramai lagi yg mahu lebih2 saya .saya beli awak amek la senapang tembak lut tak..hihihi suntuik betul la aeak boy r

      Padam
    9. bak ke tok pun takpa, tok pegang dan tembak, kalau tak lut, tok tembak balik... tu orait gak tu ... buat surat siap siap, panggei polis jadi saksi. Sedia ambulan siap siap.. ni bukan cakap saja ni ... saksi berapa ratus pelanggan tetap kat sini melihat.. bawak mai umah tok.. kita tandatangan 1 surat , panggei polis, bawak la pak sedara yang ada senapang, meh tembak... syarat mudah, kalau tak lut , tok tembak balik tuan tanpa apa apa barang... mudah saja.. benda simple ja.. tok senang la tuan.. bukan jenis complicated punya org

      Padam
    10. Kalau aloi jgn pakai kat jari. Buat rim basikal. Kakakaka!!

      Padam
    11. tok dok cari rim aloi motor mat rempit tok dah lama, kat ganu takda juai la yang lawa

      Padam
    12. Elok pun tok x dpt cari. Bkn apa. Risau lepas ni tok ada nama lain plak. TOK MAT REMPIT. ;D

      Padam
    13. Kalau kat ganu x brapa pasti la tok. Kat johor sy rasa bnyk. Sbb kebanyakan kedai kat k.l ni pon amik brg dari sana.

      Padam
    14. Boy r ramai dah ni komen mana awak ni explain la sikit kat sini hahah saya bukan cakap besa kat sini kalau awk kata alloy meh sini saya beli lankat awak senang sebab tok takda stock dapo saya pun dah lama mengidam benda ni...nak beli sebab nak main tembak2 ngan anak saya tu kat rumah hahaha.....

      Padam
    15. Kalau saya silap saya mohon maaf, begitu jugak seharusnya org lain....

      Padam
  4. Ada yg sudi gergaji besi kuning,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya belang tok ayah, sudinya tak kena tempat.... benda mistik nak uji di makmal,. amik senapang sajalah tembak baru namanya di sudi

      Padam
    2. Sabor ajelah... kalau bukan peniaga sekalipun. Nak main makmal brg mistik. Tak usah beli di blog mistik la. Beli saja permata di kedai gems.. bayar mahal puas hati kan?

      Padam
  5. Tuan boy R bersabo la yea. Ambo ada D5 yg bersama dgn ambo da 25thun. Ambo x pnah test kat makmal pun. Byak tukang proses Mintak, ambo senyum jo. Ambo suka bila tuan puteri melawok dgn ambo, bila nk mandi air jadi merah. Pemukaan D5 yg berombak, garis kecil yg halus, retak yg kasar kalau kena cahaya bersinar terang, seperti ada LED di dalam nya. 😊😊😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu reti takpo tok ayoh weh, mugga jenih tak reti susoh la. jenis besi kuningan g test makmal.. cube bawok keris hang tuah ke makmal, agak agak apa makmal kata.. ya iron meteorite, x kan kite nak salahkan pengkaji sejarah.. hak bawak ke makmal ni, nama pung makmal gemology, galian.. test batu permata ... zamrud ke , delima ke, topaz ke, nak tahu asli ke tidak.. nak tahu apa kandungan mineral dia, entah kaca, entah plastik... tu nama dia makmal gemology... mujur la makmal kata apa dia aloi... kalau dia kata plastik baru lah tuan boleh lastik muka tok ni..,. tu maksudnya ia asli besi. masalahnya setahu tok, aloi ni tak lekat magnet.. ringan... kuningan berat, lekat magnet.. tak supo dengan aloi hak di katanya.. tok pun bukan bodo sangat, kita mengaji sekolah gak

      Padam
    2. benda gitu tuan ... kena bawak g studio kamera aura, amik gambar dia tgk aura dia lagu mana, sebab kebal darurat ni bukan kita napok... hok kelebihan kebal tu bukan berSIFAT... kalau benda tak bersifat ni maksudnya ia beraura , bukan boleh di buktikan oleh makmal.. nak buktikan ialah amik senapang , boh kat ayam, tembak.,.. tu cara test dia... tu la boh.. org nak main mistik, boh nak main gak, tapi bair kena caro la.. tok peniago , tapi tok bukan peniaga lembut gigi dari lidoh.. hok kita oyak tu kalo pikir lojik akal pun keno dengan caro.

      Padam
    3. kalu statement tu di maklumkan oghe lain.. oghe tu peniaga jugak.. g lah beli nge dia, ye sakit hati tu tuan beli nge tok.. peniago.. doh kalau melayu , sama jah perangai , sampai kiamat dop habis phdnyo.. lupo, rezeki Allah bagi... mung usaha guane pung kalau Allah tak mboh boei, x dapek jugok boh... tapi kalau Allah nak bagi rezeki ke mung, mung usaha sikit jah boh, rezeki menderu masuk... itu kalau percaya lah Allah tu hok bagi rezekinyo..buke oghe laing

      Padam
    4. Jarang tgk skali harung tok ckp 3 loghat. Huhu.. Saba ye tok.

      Padam
  6. Ambo bukan peniaga tok muda. Ambo kjo kilang kayu jo. Perkerja am jo, susun kayu, 😊😊😊😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangelah merendah diri tok ayah, di blog tok ni sebenarnya hampir kesemuanya peniaga... tok galakkan amik sini dan jual semula, tok suka tgk org melayu berniaga dan maju jaya

      Padam
    2. Mintak maaf tok mat. Saya pelanggan tok mat yg setia. Dah bnyk saya beli dgn tok mat, ada smp ribu pun sebab ikat 4 cincin yg special tu, tok ingat tk saya yg dari s'pore tu. Kalau tk percaya dah lama saya tk beli. Ni pun dah lama tk kunjung blog sebab baru kluar penjara. Saya orgnya direct tok. Tknk sembunyi sikikt2 pun. Tapi tulah, kuningan brg favourite saya. Tu yg terperanjat bila dikatakan anodized alloy. Saya pun bukan mahir, dulu sikit2 saya kol tok mat atau org rumah tok mat. Tanya ni tanya tu. Jgnlah marah saya tok... saya bnyk lagi nk blajar.... ni baru saya nk kunjung lagi blog tok mat. Harap adalah item yg berkenan. Tok apa2 bole balas je k.

      Padam
    3. ok takpa tuan, cuma tok berasa terkilan bila tuan menyebut " banyak duit tuan di habiskan bagi membeli item tok" sedangkan duit itu ialah rezeki datang dari Allah , Bukan hak kita melainkan Hak Allah.

      Ada brg yang boleh di uji makmal dan ada yang tidak boleh di bawa ke makmal untuk di uji tapi di uji dengan cara yang lain pula.

      Cuma lain kali, ada cara untuk bertanya.. dan pastinya ada cara lain pula untuk menjawab.

      Padam
  7. Ambo x tipu, ambo cuma kja kilang jo. 😊😊😊

    BalasPadam
  8. Mashaa 'Allah... Muka saya sellee tuan??? Demi Allah saya lagi bnyk nk blajar dari tok mat tentang mistik. Dulu account saya is boy boyan kalau tok mat ingat. Dah bnyk brg saya beli. Percayalah tok, saya bole bigi pun alamat saya supaya tok bole dtg tengok sendiri saya ni. Ilmu cetak dan bnyk lagi nk blajar.... mintaf maaflah tok sebab tk sangka boleh jadi begini kerana satu soalan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skali lagi mintak maaf ya tok... saya tk berniat langsung pun nk test atau apa2 dgn Tok. Mungkin soalan saya wrong choice of words....

      Padam
    2. Skali lagi mintak maaf ya tok... saya tk berniat langsung pun nk test atau apa2 dgn Tok. Mungkin soalan saya wrong choice of words....

      Padam
    3. ok takpa tua, tok juga minta maaf.. word ni tak menunjukkan nada, jadi bila kita tulis.. jika ia agak sensitif baik PM wassup tok saja na

      Padam
  9. Mashaa 'Allah... Muka saya sellee tuan??? Demi Allah saya lagi bnyk nk blajar dari tok mat tentang mistik. Dulu account saya is boy boyan kalau tok mat ingat. Dah bnyk brg saya beli. Percayalah tok, saya bole bigi pun alamat saya supaya tok bole dtg tengok sendiri saya ni. Ilmu cetak dan bnyk lagi nk blajar.... mintaf maaflah tok sebab tk sangka boleh jadi begini kerana satu soalan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpa.. sebenarnya otai kat sini dah ingat tuan musuh atau pesaing blog yang datang nak menghuru harakan blog, rasanya tuan pun tahu blog ini sudah berapa kali di serang.

      Soalan tuan lebih kepada berbunyi hasutan sebenarnya.. itu yang di fahami kami di sini. sebenarnya apa apa kecurigaan sebaiknya di tanya di whatsup tok sahaja 0196046861.

      Cuma tuan boy kena tahu.. x semua barang boleh di test sains dan tak semua barang boleh di pastikan makmal. macam tok cakap.... Al-Quran itu jika di uji.. hanya berupa plain kertas dari kayu sahaja... akan tetapi... ISI dalamnya.. tidak akan dapat di nilai oleh makmal atau org yang berpendidikan tinggi sekalipun jika mereka tidak mengenali islam

      Padam
  10. Terbaik tuan boy R, harap tuan boy R x berkecil hati dgn ambo, ambo pun ada mahar besi kuning dgn tok muda, lpas ambo pkai besi kuning dtang la 2 hamba Allah tunjuk kepompong yg warna mas, sorang bwak satu, dia ckap nk ke? Ambo ckap Blum sedia, dia bgi kat ambo amalan utk besi kuning, skali 2 bji moto jem, naik bas, driver marah, driver kata bas berat, tu sebahagian cito ambo, 😊😊😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boy R jgan mjuk, slalu lah kunjung blog tok muda, 😊😊😊😊

      Padam
    2. Dah tu mana kepompong besi kuning tu? Ada lagi?

      Padam
    3. Dah tu mana kepompong besi kuning tu? Ada lagi?

      Padam
  11. Alhamdullillah.... Baiklah Tok dan Belang Tok Ayah. Saya pun sedang nunggu jugak barang2 rare dari Tok. Saya ni peminat besi2. Insya Allah lah ada rezeki ya....

    BalasPadam