Selasa, 19 Julai 2016

GELIGA ULAR TEDUNG SELAR PUTIH



















Diperolehi melalui lubang sarang Tedung selar Putih yang lubangnya sebesar pinggan besar tu. Dah lama dok perati benda ni keluar masuk lubang tu di betong.

So petang tadi g korek gak sama amik kayu kua atas permintaan orang. Mujur batu ni ada cuma sepertiga di dalam kedalaman lubang tu, kalau dasar mau mau dalam jugak, baik tok korek mas kan hahaha... 

Insyallah ia di gunakan sebagai pemagar rumah jika di letakkan di dalam rumah, pagar dari masuknya ular dan binatang berbisa lain ( tak sure kalau binatang lain tu )

Jika di pakaikan sebagai cincin ia insyallah menumbalkan bisa pemiliknya iaitu musuh yang menumbuk kita. Namun belum tok uji

Nak amik ni pun atas petunjuk Kiyai Kawah Sebagai Juru Pandu .. Mana nak cari lubang Ular Tedung Putih dalam kawasan betong yang luas tu. 

Di dalam kategori Rare dan sukar di jumpai

( Stock lepas ) 




Kod Produk : GUTSP 17716
Bentuk : Geliga Ular Tedung
MAHAR : RM 120

6 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami