Ahad, 10 Julai 2016

TERAS PENUNDUK




































































Teras kayu penunduk sudah di keluarkan, Alhamdulillah. 

Ini ialah item Superb King Hyper Rare.. Bukan calang calang, demi Allah ia bukan rekaan.. Tok pernah mendapatnya pada tahun 2000 dahulu +- dari seorang Guru , saiznya cumalah sebesar kuku jari kelingking dan tebalnya hanya setebal kuku sahaja. Bila di tunjukkan kepada Ayah Tok di Kg memang beliau amat mengenali item ini dan dengan gembiranya menunjukkan kepada saudara mara dan kenalan di Kgnya. Item ini katanya mampu menundukkan sesiapa sahaja termasuklah binatang , dan ia cuma perlu di pakai sebagai cincin sahaja... cebisan kecilnya sahaja sudah mampu berfungsi sebagai penunduk, insyallah

Item ini pernah keluar ke Blog GB dan sudah agak lama tidak keluar untuk di maharkan memandangkan stoknya amat sukar di perolehi.. Tok tahu di luar sana ada banyak juga yang serupa namun ingin tok jelaskan, ada 3 jenis kayu yang warna nya sama, tapi uratnya ada sedikit beza... amat sedikit perbezaannya. 

Kayu Penawar Hitam

Kayu Penunduk Hitam

Dan 1 lagi tok dah lupa, ada tu hari tok ada sbeutkan di wall FB tok. 

Ketiganya jika kita lihat tanpa pengamatan yang cukup, memang kelihatan sama.. tapi jika di amati, jelas perbezaannya ada di uratnya. 

Dipakaikan sebagai cincin atau loket atau hiasan kepala tali pinggang ( buckle ) kesan maksimanya mampu kelihatan di depan mata dengan izin Allah SWT


Kod Produk : TP 9716
Bentuk : Kayu Penunduk ( Teras )
MAHAR : RM 150

Mahar di atas belum keras, kayu ini pernah termahar di sebuah halaman pada Nilai Rm 7777.77

40 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Nasib baik sempat..tido tadi,balik shift malam..

    BalasPadam
  3. Nasib baik sempat..tido tadi,balik shift malam..

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. hihihihihi......terkejut jugak tiba2 ayah lewat kali ni

      Padam
    2. Haha..kalau ada rezeki tk kemana..

      Padam
    3. Haha..kalau ada rezeki tk kemana..

      Padam
  5. Balasan
    1. ada tuan silakan buat pembayaran macam biasa dan item akan di hantarkan

      0178259540

      Padam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. errr.. payment ni utk kod berapa ?... kalau takda takpa, Tukang tok akan canaikan lagi tiada masalah

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. 4a tuan rahmat dh lock n wat payment saudari..

      Padam
    5. 4a tuan rahmat dh lock n wat payment saudari..

      Padam
    6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    8. takpa tuan masih ada stok dapur, klu blh lain kali utk item lain pastikan takda org lock baru lock, takut nanti ada berlaku kekeliruan pada org yg dah lock tp item dah dihanta pada org lain.

      Padam
  7. Aik saudari tkde lock camne buat payment ni huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat sini ada law bukan cam di facebook,nasib baik tok kata ada stock dapur,kalau tak bermasalah nanti order bertindih..

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  9. Tkpa tuan,stock dapur ada lagi..tapi tk boleh biar berterusan perkara ni..harap tok memandang serius isu ni..

    BalasPadam
  10. ada lg x tok...lau ade nak lock 1....

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami