Sabtu, 16 Julai 2016

JED BURMA























































































Jed Burma.

Sapa kata Burma Takda Jed, Sorry.. sebab Malaysia pun ada jed, cuma besa la... orang kita kan SUKA ANGKAT barang luar dan menyanjung barangan bukan anak Malaysia yang punya.. sedangkan dalam Malaysia ni banyak batu best best dan mampu kita tandingkan di luar negara, antaranya GUTS tu... ingat mai mana... dalam Malaysia beb, dalam sarang Ulor.. hahaha.. sapa berani nak p korek sarang ulor kalau x tau cara nya.... ada caranyaaaaa.. mola mola kita kena jerut ulornye duilu.. mcm mana nak jerut tapi x mati?.. haaaaa. tu kena belajor dengan pemburu. Tok ni mujor kawan ramai je, kekadang tok masuk hutan.. jumpa orang asli yang menburu, tu pun sempat lagi singgah menyapanya dan ikut pulak dia memburu sampai la balik umah persinggahan dorang dalam hutan nu 3-4 hari.. Joget org asli .. sapa pernah ?.. tok pernah.. hahah, kita masuk kg orang kena la ikut kan adat dia haha. seronok... keramahan tok ni ada had juga, kalau di bandor2 haaa tok la paling sombong.. kenapa?.. ada sebab dia... ada sebab bukan takda sebab, kalau org tegur pun tanya sepatah jawabnya sepatah... tambah kalau nak bertukar no hp.. tok senyum dan tolak.... why tok buat macam tu?.... korang nak tau, kenalah buat sekali, cuba pakai smart smart, jam salut emas, cincin best best di jari, muka smart.... org berbual anda layan sampai tukar no hp...... boleh kawan... ke depan... aih, susah nak cakap... buat dulu..... kemudian anda masuk hutan, jumpa org asli.. anda tegur walau dia tak tegur... insyallah jadi kawan... dan selamanya kawan... sampai mati. faham kan?

Ok.. Jed burma di atas mempunyai kelebihan penarikan kerezekian selain itu juga kelebihan pengasehannya juga amat bagus dan mestilah memakainya dalam bentuk cincin atau bentuk loket


Kod Produk : JEDB 11716
Bentuk : Jed Burma Asli
MAHAR : RM 60


5 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami