Selasa, 5 Julai 2016

SALAM AIDILFITRI

Assalamualaikaum Wbt dan Salam Sejahtera

Sebenarnya dah Lama Tok mencari jalan nak Buat "Flash" salam Lebaran kat Blog ini.. tapi x juga jumpa jumpa, tahun lepas dah jumpa, dah buat tapi x jadi... maksud tok..bila anda buka saja Halaman Ni... Bunga api naik meletup meletup dan ada tulisan "Salam Lebaran " Lalu depan mata hahaha... gagal juga... Tahun ni malas dah nak godek godek.. dah 4 tahun tok menggodek untuk tujuan itu. 

Namun tok rasa , lebih penting jika Niat kita ikhlas..bukan untuk buat sesuatu yang tok tak mampu haha..

Salam Lebaran Aidilfitri 2016. Maaf Zahir dan Bathin.. Jika ada terbelanja di mana mana halalkan makan dan minum. 

Tok Doakan anda di berkati sekeluarga dan bergembira menyambut hari Raya Aidilfitri kali ini, Semoga ia merapatkan Ukhwah silaturrahim..jika ada salah Faham dengan saudara mara dan dah lama tak bertegur sapa.. Alah... apa sangat nak bertegur sapa demi mendapatkan sebuah Mahligai di Syurga... tegur saja.. insyallah Baik Baik Belaka... kalau rasa takut, tu ada barang.. pakai la... Apa barang kalau tak pakai barang haha.. 

Hati hati memandu... kalau takde roadtax, rileks ok.. kayu larak salah ada, Insyallah Allah Membantu Hamba HambaNya yang bertawakal kepada Allah... Bukan sekadar Tawakal Kosong ok... Paham Maksud tok ni...


Blog akan bercuti pada Hari Raya Pertama dan akan beroperasi semula pada Raya Kedua...



24 ulasan:

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri juga buat tok & seisi keluarga, Inche' Baz dan sahabat2 dlam blog GB ni.. Maaf Zahir & Batin jika ada salah & silap sy sepanjang memaharkan item2 & memberi komen dlam blog ni.. semoga ukhwah yg terjalin di sini akan berkekalan.. In Shaa Allah.. ;)

    BalasPadam
  2. Salam Aidilfitri juga kpd Tok sekeluarga dn Mr Baz kita... raya tahun ni nmpaknya Tok dh brtambah penyeri sorang ahli dlm keluarga... tdak lupa juga kpd semua sahabat2 dlm blog GB... mohon Tok halalkn segala items & ilmu sepanjang sy tebus dlm blog GB... aamiin :)

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum Tok dan tn Baz sekeluarga dan Sahabat Perjuanganku..
      Minyak enjin tak selamanye jernih..
      Begitu juga takdirku..
      Ekzos tak memanjang cun bunyinye..
      begitu juga ucapanku..
      Air filter tak selalunye putih..
      begitu juga hatiku...
      Gearbox tak selalunye lancar...
      begitu juga hidupku..
      Rantai tak selalunye lurus
      begitu juga langkahku..
      Jika Maaf itu boleh diungkap hari ini..
      Takyah tunggu raya tiba?
      Sedangkan nafas pun kita tak tau bila akan berhenti...
      Jadi sy nak minta maaf atas sebarang kesalahan, kekhilafan maupun perbuatan yg sengaja & tidak sengaja..
      yg barangkali mengecikkan hati korang..
      .. Sebelum ramadhan pergi
      .. Sebelum aidil fitri datang
      .. Sebelum ekzos patah
      .. Sebelum valve bengkok
      .. Sebelum plug cap pecah
      .. Sebelum nat sprocket tercabut
      .. Sebelum bateri kong
      .. Sebelum coil terbakar
      .. Sebelum bearing terbarai

      Sy mohon maaf atas semua kesalahan...
      selamat menikmati hari2 terakhir Ramadhan..Dan Selamat Hari Raya.
      segala silap tu dri sy, yg baik tu dtg dri Allah s.w.t..

      Padam
  4. Selamat berbuka & Salam Aidilfitri kpd semua warga GB..selama 5 thun sy sudah mengikuti blig ni..klau ada salah silap, terlebih @ terkurang minta dihalalkan..sy pun juga begitu hendaknya..Selamat Hari Raya..heheh

    BalasPadam
  5. Assalam Selamat hari raya tok, mintak maaf jika ada terlanjur kata dan mintak halal jika ada terlebih dan terkurang..semoga blog Gb terus hidup bagi membantu yang memerlukan..

    BalasPadam
  6. Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd tok & keluarga, Mr Baz dan sahabat2 dlam blog GB ni...

    BalasPadam
  7. Selamat hry raye tokmat..org perak yoob!..dn untk blog tok .m .g. bunian.salam semua!

    BalasPadam
  8. Selamat hry raye tokmat..org perak yoob!..dn untk blog tok .m .g. bunian.salam semua!

    BalasPadam
  9. As-salam, Tok Mat GB. Selamat hariraya aidilfitri maaf zahir dan batin. Halalkan segala yang termakan dan terminum serta anugerah segala ilmu yang dipelajari, moga memberi berkat hingga akhir hayat

    Kepada sahabat-sahabat di Blog GB ini, yang seguru atau tidak, sama ada yang lama dan baru saya juga memohon kemaafan dan keampunan, jika terdapat salah dan silap tutur-bahasa sama ada sedar ataupun tidak. Semoga sentiasa kekal harmoni.

    SALAM HARIRAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

    Daripada;
    Mazlan Sekeluarga.





    BalasPadam
  10. Selamat hari raya aidilfitri kepada tok mat sekuarga,tuan baz,warga keje gb serta semua rakan2 blog gb..mintak ampun dan maaf andai ada kesilapan yg sy lakukan..selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..

    BalasPadam
  11. Selamat hari raya aidilfitri kepada tok mat sekuarga,tuan baz,warga keje gb serta semua rakan2 blog gb..mintak ampun dan maaf andai ada kesilapan yg sy lakukan..selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..

    BalasPadam
  12. Selamat hari raya tok muda.. tuan baz.. semua krew2 GB.. dan semua tuan2 dlm blog GB.. maaf zahir dan batin ye..

    BalasPadam
  13. Selamat hari raya tok muda.. tuan baz.. semua krew2 GB.. dan semua tuan2 dlm blog GB.. maaf zahir dan batin ye..

    BalasPadam
  14. Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Tok Mat dan Tuan Baz dan semua yang ada dlm blog. saya mohon maaf zahir dan batin.

    BalasPadam
  15. Selamat Hari Raya Aidilfitri..buat Tok mat sekeluarga..Tn Baz sekeluarga..semua staff Geligabunian..n tak lupa juga buat semua sahabat Geligabunian..

    BalasPadam
  16. Salam aidilfitri buat warga gb dan tok mat skluarga..maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  17. selamat hariraya maaf zahir dan batin...kpd grop gb serta tuan bazz yg sentiasa ceria serta guru tokmat yg d hormati....

    BalasPadam
  18. Salam aidilfitri buat tok dan kawan2 sekalian..semoga menyambut bulan syawal dgn penuh meriah dan hati2 memandu di jln raya..

    BalasPadam
  19. Salam, SELAMAT HARI RAYA.. Tok n Famili, tak lupa jgk ence baz n warga gb..

    BalasPadam
  20. selamat hari raya tok..lama dh tk berkunjung ke sini..mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki..halalkan yg mana termakan..maafkan yg mana terumpat..mohon doakan sejahtera dunia akhirat ya tok..

    BalasPadam
  21. Insyallah semua... Salam aidilfitri , Yang mana lama dah tak mai, mai ler kalau lalu ya

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami