Selasa, 11 September 2018

MELIHAT KEINDAHAN BENDA GHOIB

Assalamualaikum wbt dan salam bahagia buat semuanya


Sebelum tok melengkapkan Posting jam 12pm sebentar lagi, tok ingin menulis mengenai CARA MELIHAT KEINDAHAN BENDA GHOIB samada corak, rupa, warna, bias yang tersembunyi. 

Pertama sekali ingin tok maklumkan bahawa kami TIDAK menggunakan sebarang editing di dalam pengambilan gambar, Woiii takde masa tok nak edit satu satu gambor eh... sekali kita upload gambor mau mau seratus lebih gambor beb hahaha,, mana sempat nak edit... 

Keduanya kamera yang tok gunakan ialah jenis berkualiti tinggi iaitu Model Sony a6000 dengan kecepatan snap terpantas dalam dunia, tok perlukan kamera paling pantas snap dan paling pantas fokus sebab sekali ambil gambar amat banyak... so jangan kata edit.... malah kami nak cepat.. bebeep.. click... xda nak tunggu fokus tu lama lama. 

Dengan teknologi kamera berkualiti tinggi mengalahkan mana mana Kamera hp samsung , melalui kaca kamera ini beberapa rahsia terungkap, antaranya bias warna yang tersembunyi di sebalik logam, contohnya Besi Leleh Istimewa yang keluar lepas... ia membias biru kerana logamnya banyak di dalam kandungan leleh tersebut.. tidak hitam seperti kebiasaan. Jika yang Panglima Saadim tu ia hitam , kamera yang sama, teknik dan posisi yang sama. 

Geliga Dewa Dewi yang memancarkan warna warna menarik seperti merah cerah, hijau , putih dll 

Malah dengan kamera berteknologi tinggi, tanpa adjust sebarang setting pun kita mampu mendapat bayangan khadam di dalam minyak minyak pengaseh yang special, contohnya minyak pengaseh tapa 40 dulu ( dah habis stok ). 


Ok..itu saja tok nak bebel... bukan apa.. tok tak nak bebel banyak banyak, ada banyak halaman tok perlu masukkan hari ini. sat g tok jadi bebal kang haaa baru korang tau. hehehe.

3 ulasan:

  1. Assalam tok.nk share sikit ha.den ni dkt 6 bln mancing xdpt ikan tok.tempat sama.sama guna umpan mcm org lain.penat buka simpan joran jela.ikan ilek.smlm dgn hari ni.sy sangkut azimat penggerun litmau kat pinggang.izin Allah.sokojap jo ikan mkn tok.haha.mcm dio nyoghah diri lak.dah ghimau turun.ikan takut smpi paksa diri mkn umpan tok.sekian lamo mancing xdapek ikan.ini kali la tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. W.salam wbt. Eh macam tu pulak.. bagus share pengalaman ni

      Padam
  2. W salaam ALHAMDU LILLAH smg diprmudahkn sgl urusan yg sdg TOK Usahakn.
    Smg Tok dlm keselamatan dan kesehatan
    Dzahir dan bhatin.

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami