Khamis, 29 Disember 2016

TIGER EYES KURSANI


















































































































Silap Kod.. Jenis ini ialah Jenis Mata rimau Kursani 

Tiger eyes kursani..... Gewang dia gewang mata rimau, tapi lekat magnet dengan kuat sekali... ni takyah pakai test pen pun tau dah nyala terang punya... 


Kelebihan sebagai :

Penggerun Musuh

Kekebalan Darurat Ketika eksiden atau malapetaka.....

* Mesti ramai pelik macam mana kebal darurat ni kan?...ok lah meh tok bebel sikit.... ringkas sahaja..... kalau buat debat sohih menang... kah kah kah.... 

Kekentalan dari sihir dan gangguan

**Sewaktu kita mengenal pasti kenderaan kita dalam keadaan tidak stabil... tayar lari ke akibat jalan licin... dan kita cuba mengawal.. tetiba di depan kita nampak ada lori... apa akan berlaku kepada kita... adakah rileks, adakah tersenyum atau adakah datangnya 1 feel macam badan tetiba mengeras, jantung berdegup kencang?.... ya, ketika kita nak mengalami kemalangan depan mata... tubuh kita akan bereaksi mengeras, otot kita akan mengeras, dan sejenis hormon yang di kenali sebagai ADRENALIN akan di keluarkan ke seluruh tubuh ketika ini lah kesan dari besi kursani iaitu auranya akan bertindak dan membentuk perisai diri Dan membantu Adrenalin ini ... bagaimana perisai batin itu..?  jika anda tak pernah main jurus menjurus dalam gelanggang memang susah nak cerita lah... ni ilmu orang melayu, malah orang cina pun ada ilmu ini dan di panggil Qigong.... Ketika di jurus kita akan rasa tekanan macam Span, ya span cuci pinggan tu , menolak kita ke depan dan kita tak dapat mendekati si penjurus. Tok belajar ilmu ni ketika umur 17 tahun lagi dari Utz Mazlin Hamid dan juga Pak Njang Bukit keteri Perlis. Pada ketika itu tahun 1999. 

Tok mendapat ijazah Gerak Jibril, selempang merah, Lamjalallah peringkat 1-4 serta Ijazah Tangan besi pada 9.9.1999... Tarikh tu senang utk tok ingat.... dan lepas ambil tok terus di test oleh ahli ahli PSSWP ( Persatuan Seni Silat Warisan Perlis ) time tu juga. 

Sama juga ketika anda di tembak.... ia juga akan bereaksi.. apabila musuh menghalakan muncung senapang / pistol kepada anda dan BAMMMM.... bunyi ini akan menyebabkan tubuh anda bereaksi ..apa reaksinya..tu kena coba dulu... hahaha... ada berani ka?.... kalau x berani jangan buat, dan asasnya kalau tak yakin jangan beli... beli pun tak guna... memang sah sah tak jadik punya... 

Itu namanya kebal darurat.... kalau nak test boleh..... kena pakat dengan member.. tapi jangan buat sekarang... tunggu 2-3 hari ketika kita lupa, sekali dalam keadaan leka, member datang bawak parang dan menghayunkan parang sambil menjerit, akibat dari terkejut kerana jeritannya membawa parang, tubuh akan bereaksi sendiri seperti yang sepatutnya, tapi kalau member datang menyerang , kita rileks je, memang masuk spital laaaa.... 

Kebal darurat hanya berlaku ketika di perlukan sahaja dan ia bukan untuk di test test, kalau org tunjuk test cucuk jarum di lengan , jarum patah, cucuk di otot dan dilipatkan siku.... alaaaa itu semua trick lama, gua dah hapal bhai hahaha.... meh kita coba gilette.. bukan lu punya gilette, kedai punya gilette, nak toreh tu jangan bagi dia toreh...kita yang nak test ni kena toreh atau boleh juga owner yang buat sendiri....ingat..gilette fresh dari kedai tau..bukan dia punya gilette.. tu baru betoi .....

Banyak video tok terima pasal kebal hiris pakai pisau gilett.. tok tak tengok tangan yang kena hiris ( sah sah tak luka sebab confident buat video ), tapi tok tengok tangan yang memegang pisau itu.... pisau gilette ada 2 mata... sebelah dah di tumpulkan, dan sebelah lagi memang tajam... trik yang di gunakan ialah ketika hiris kertas sebelah tajam di gunakan, kemudian pisau itu di FLIP kan ke mata tumpul dan di hiris di tangan.. awas... mata tok tajam , flip la laju macam mana pun, mata tok boleh tangkap flip pisau tu di jari.... so jangan pelik la kalau di Johor dulu tahun 2010-2012 tok menjadi orang kepercayaan seorang Dato untuk menguji barang dan di hantar nuuu sampai ke Sarawak nu untuk cari dan uji barang..... 
( Rujuk www.runnerantik.webs.com )
Bukan setahun jagung tok dalam bidang ni , semua journal dan artikel penggembaraan tok kebanyakan ada di sana, yang mana mengaitkan org ke-3 tok dah padam la, kang kena saman pulak

Cara terbaik ialah kita sendiri beli pisau tu dan patahkan dua.. bagi ke owner untuk di uji di tangannya sendiri, jika dia tak percaya, suruh anak dia sendiri p beli pisau gilette, sampai di tangan dia, suruh patahkan dua, biar ada 1 bahagian mata sahaja dan terus di hiris kertas dan tangannya sendiri, mana tau kan dia dah pakat dengan anak bini dia selepas beli cepat cepat tumpulkan di tengah jalan dan gamkan semula kotaknya.... 

Jadi runner bukan senang...ilmu memang kena ada, Dato nak keluarkan 15Juta bang, bukan Rm 15.00... so selalunya runner yang kerjakan memang Top Class. Tapi kini tok dah Pencen dah jadi runner, cuma kekadang ada newbie nak datang belajar jadi runner, maka tok ajarkan lah mana yang patut agar tidak membuang masa dan duit mengejarkan barang yang kebanyakannya " Indah khabar dari rupa ".



Kod Produk : SANIMAU 271216
Bentuk : Tiger eyes kursani
MAHAR :125 Mlr

Grab 100 mlr 








11 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami