Ahad, 25 Disember 2016

GELIGA TOK CANGKUL











Geliga Tok Cangkul, peringatan Kepada seorang hamba Allah yang selalu membawa 3 perkara bersamanya iaitu cangkul, kain kapan dan kapur barus. Ada simbolik di sini.. fikir2 kan lah...

Mungkin mereka akan bertanya siapakah Tok cangkul.. Bunian kah, manusia kah, Jin Kah.. Haha, Tok Cangkul ini ialah Guru tok sendiri di Johor Semasa Tok bertugas di Felda Air Tawar 5 , Cangkulnya akan bergoyang sendiri jika ada orang akan meninggal, lalu dia akan terus ke tanah perkuburan dan menggali lubang kubur, Nama Sebenarnya ialah Wak Sarip Gong. Masih ada namun sudah tidak berapa sihat lagi kini. Dan ini ialah cara tok memperingati jasanya yang pernah menjadi guru tok suatu ketika dahulu


Kod Produk : GB3 211216

Bentuk: Geliga Tok Cangkul

MAHAR : 70 Mlr





19 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum. Mcm mna caranya nak beli. Saya berminat dan saya bru lagi dlm bidang ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. w.salam wbt tuan.. mudah sahaja..jika ada mana mana tuan berkenan, silakan Type GRAB.. Pembayaran dalam masa 12 jam, selepas pembayaran di lakukan WAJIB lah meletakkan ulasan Payment Done pula agar tidak mengelirukan pengguna lainnya, Jika tiada ulasan itu barang tuan GRAB kemungkinan akan di hantar kpd org lain.

      Maybank : 551016691626 My Gemstone
      Kemudian Whatsapp Slip bayaran, nama, alamat dan kod barang ke

      0178259540

      Siap

      Padam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. salam Tok tiada ulasan dari tuan nusantara, boleh kah sya grab dan membuat bayaran..

    BalasPadam
  5. paymen done detail kt wassap tok

    BalasPadam
  6. paymen done detail kt wassap tok

    BalasPadam
  7. Salam, tok, maaf lambat update..saya kerja luar kawasan..full payment done

    BalasPadam
    Balasan
    1. wslm. Maaf tuan, tuan Ngero Ngin dh buat komen payment dulu atas komen grabnya sebelum tuan update.. So, item ni menjadi milik tuan Ngero..

      Padam
    2. Tuan boleh pilih item lain atas payment yg sudah tuan buat ya..

      Padam
  8. salam Tok kenapa x nmpk komen sya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm. Sabar tuan. Komen tuan akan naik jugak cuma sekarang ni smua komen pelanggan akan ditapis terlebih dulu.

      Padam
  9. salam Tok, macam mn ni tok, conpius di buatnye, mengikut akhtar dan peraturan gb klu berlaku situasi mcm ni nk d nilai mcm mn.. mohon pencerahan terima kasih

    BalasPadam
  10. kepada tuan nusantara maafkn sya.. kekeliruan berlaku tanpa di sengaja.. terima kasih tok memberi keputusan.. alhamdulillah..

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami