Rabu, 15 Februari 2017

GELIGA TOK JEMBAL


SOLD OUT
Tn Muhd Sharom


Alhamdulillah , Maha Suci Allah Yang menjadikan seluruh Sekian alam manusia dan Juga Bumi untuk di huni sekalian HambaNya yang beriman. 

Item di atas Tok Muda namakan ia sebagai Tok Jembal kerana ia di berikan Oleh seorang makhluk yang menyatakan namanya sebagai Tok Jembal. Ada sebuah kawasan di sini bernama Tok Jembal. Tok tidak pernah hidup di zaman Hidupnya Tok Jembal ini dan tok tidak mengenalinya , jadi sikap berwaspada itu masih dan tetap ada pada diri tok, selagi mana , dan walau apa pun makhluk yang sanggup datang berhadapan dengan tok dengan ikhlas dan selagi mana tidak memesongkan akidah dari jalan Ugama Allah, insyallah Tok akan menerima mereka dengan Hati terbuka kerana memang tugas kita untuk menyampai dan menyeru walau kepada mana mana sekalipun makhluk yang bernama Makhluk Allah untuk berjalan tegak di Jalan Allah Swt. Bukan dengan cara kita melarikan diri dan bukan dengan cara kita menghukum, setelah di sampaikan dan dia masih menghina ugama kita maka ketika itu barulah ia boleh di hukum dan hukuman juga mesti jelas dan berpandukan kepada Apa yang Allah tetapkan di dalam Al-Quran dan apa yang di nasihatkan Rasullullah di dalam hadis hadis sohihnya. 

Item di atas di maklumkan ia di gunakan di dalam darurat, tapi bukan dalam kecemasan eksiden ke , kena kejar anjing liar ke..bukan, tapi di dalam darurat atau kita kecilkan skop darurat ini yakni peperangan. Ya , Alhamdulillah syukur kita masih hidup di negara yang aman damai dan penuh kerukunan bermasyarakat, namun sebagai manusia yang hidup dan masih hidup, semestinya kita semakin risau jika negara kita ini bakal berdepan senasib dengan negara negara yang di landa kemelut politiknya sehinggakan mereka berperang. 

Kegunaannya sama dengan Batu Polo atau Batu Bukit Nuri , cuma sumber dan komposisi organiknya tidak sama dengan batu bukit nuri yang di panggil batu amang itu, jenis ini berkomposisi padat walaupun mempunyai sedikit rongga halus dan komposisi organiknya lebih padat dari batu amang yang bermula dengan kejadian tanah liat. mungkin.. tok bukan ahli gemology. 

Jika perang x boleh buat cincin khuatir tercicir, pecah, jatuh... lalu bagaimana?... samada di tumbuk dan habuknya di masukkan ke dalam kulit , namun ia bertentangan dengan Hukum Ugama di dalam menzalimi diri sendiri, atau boleh diikat dengan kain apa saja warna untuk di lilitkan di pinggang, kepala, leher, lengan kanan atau kiri, cara penjagaan.. minta maaf ia bukan brg isian, asalnya pun dari dalam tanah yang binatang buas lalu lalang dan dalam beberapa juta tahun ia nak jadi batu kita tak tahu apa lagi berlaku di atas permukaan semasa ia masih di dalam tanah. Jadi batu alami ini kebal  dari semua pantangan kerana ia adalah hukum Alam dan juga Ilmu Alam. Jadi penjagaan tidak cerewet.. pakai dan jalan. 


Kod Produk : GTJEMBAL 14217
Bentuk : G.Perang
MAHAR : RM 70.25

GRAB SATU SATU 60.25

GRAB SEMUA 250.25

9 ulasan:

 1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 2. Assalamualaikum tok.. mohon pencerahan tok tntang ibu duit..
  1) ape jd bila simpan 2not??
  2) kalau ad 2not, ape jd jika guna salah 1 not sbb tok ad bg tau sorng 1 not sahaja..

  2je tok soalan sy.. sbb dlu xtau cume ley simpan sorng 1 not shja.. sy ad 2not tok.. ambik mase baru2 kua ibu duit dlu.. trima kasih tok..

  BalasPadam
  Balasan
  1. W.salam wbt tuan

   1. Tak boleh simpan 2 not.. apa nak jadi wallahualam, benda x baik tok x nak sebut

   2. tak boleh juga, kena ada1 not, guna ni maksudnya belanja, not ibu duit bukan utk di belanjakan. jika tuan ada 2, salah 1 boleh di sedekahkan atau di belanjakan agar tuan hanya ada 1 not sahaja

   Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami