Selasa, 7 Februari 2017

BERTAM

SOLD OUT
Tn Amirul Azri Auni


SOLD OUT
Mr Zam

SOLD OUT
Tn Hempedu Pasir
Bertam ini ada kisahnya di mana rawnya tok perolehi dengan mencari sendiri pakai mata, kaki dan telinga serta parang di dalam hutan semasa belajar dari seorang org asli bagi mencarinya. Alhamdulillah, tok jenis memilih, pertama sekali tok akan pilih corak bunganya, tok bawak balik 3 batang kayu bertam yang bunganya bercorak amat menawan. 

Kayu bertam di gunakan di dalam ikhtiar .. actually bukan lagi ikhtiar kerana ia sudah terbukti sejak berkurun lamanya di alam nusantara kita. Nyata ia berbisa. 

Tok ingin memesan... jika anda menggunakan ia sekadar gaduh gaduh biasa ..maka fikirlah. katakan yang di pukul itu mencuri ... anda pula menggunakan bisa ini membunuhnya.,. fikirlah.. berbaloikah hukumannya?... hukum mencuri adalah potong tangan ..bukan di bunuh.. Ramai orang tak fikir , apa ada bezakah mencuri dan membunuh?.. bezanya ialah di masyar kelak.. katakan sekarang anda membunuh rakan sebaya anda berusia 19 tahun... pada usianya 19 tahun dia mati akibat asbab bisa kayu ini... anda pula meneruskan hidup sehingga tua... adakah sikap anda gedebe itu akan kekal sampai ke tua?.. tidak berubahkah anda?.. menjadi alim, kuat solat dan sebagainya..kira di dunia ini sering mendapat pujian anak soleh dll.

Anda lupa .. di akhirat kelak.. rakan yang anda bunuh dulu ketika berusia 19 tahun akan datang kepada anda dan mempersoalkan kenapa anda membunuhnya..jawapan anda ialah... kerana mencuri.. Maka Allah akan murka kepada anda dan mengizinkan rakan tersebut mengambil semua pahala kebajikan selama anda hidup di bumi ini... tidakkah ia sia sia?.

Ya benar .. anda boleh bertaubat. pergilah tanya mana mana ustaz, soalannya... dosa membunuh org mencuri.. adakah HALAL?....


Item di atas kegunaan untuk bisa., tapi guna lah ketika benar perlu dan patut pada hukumannya.. jangan suka suka berasa diri hebat..khuatir di masyar kelak..kita lah manusia paling miskin , keji dan hina di dalam semua manusia manusia lainnya

Untuk item di bawah , harganya di sini mungkin berbeza di lain peniaga , ada lebih murah ada lebih mahal. sekiranya lebih murah.. anda tenungkan semula.. zaman dulu dulu sebilah keris di tempa bertahun tahun untuk di siapkan sebilah... zaman kini keris boleh di hasilkan sampai 200 bilah dalam masa sehari... apakah perbezaannya?... kenapakah yang dulu dulu terlalu lama.. jangan jawab sebab zaman sekarang ada mesin, setahu tok pembuat keris masih menggunakan sistem ketukan sampai ke hari ini.


Kod Produk : BERTAM 5217
Bentuk : Bertam Batu
MAHAR : 110 Mlr

GRAB SATU SATU : 80 Mlr

GRAB SEMUA : 300 Mlr

14 ulasan:

 1. GRAB 4A
  .:: Hempedu Pasir ::.

  BalasPadam
 2. Balasan
  1. Payment done

   Status: Successful
   Reference number: 3999604765
   Transaction date: 07 Feb 2017
   Transaction time: 21:57:24

   Maybank

   Padam
 3. PD utk item 4A
  detail wassap tn.Baz
  .:: Hempedu Pasir ::.

  BalasPadam
  Balasan
  1. الْحَمْدُ للَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْن
   .:: Hempedu Pasir ::.

   Padam
 4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 6. Assalamualaikum tok..saya nak grab item 5217-1A

  BalasPadam
  Balasan
  1. W.salam wbt silakan tuan,
   Tuan boleh grab terus sekiranya belum ada yang grab dan payment dalam masa 12 jam.

   Tuan tak perlu menunggu tok mengesahkan grab tuan kerana bahagian pack dan bungkus adalah PA tok yang bersiap sedia 9.am-5pm kecuali khamis dan jumaat menerima mesej tuan .

   Semua salinan bayaran , nama , alamat dan kod barang hendaklah di hantar ke

   0178259540

   Item tuan akan sampai dalam masa 3 hari ganu bekerja

   Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami