Ahad, 2 Oktober 2016

GELIGA BURUNG RAJA UDANG


















































Alhamdulillah ... dengar molek ok... item ini pemberian Tok Puteh sebagai medium 

Kegunaan untuk menuetralkan suasana, macam mana nak habaq na... kalau masuk ke kawasan yang tegang , dalam kawasan org gaduh gaduh, insyallah aman

Pelarisan kedai dan niaga

Dan banyak kegunaan lain yang masih dalam kajian

Item ni kalau tok juai di Kedah... pergh, kaya aku... 

Orang kedah lama lama cukup kenai barang ni... tu hari pun ayah tok mai sini, kalut dia nak 1.. tok bagi la 1.. dah ayah kita kot... bukan main suka dia, dia kata .. " Ni kalau hang juai kat pasar malam Rm 1000 pun org sanggup p bank jolok duit "... .. huish.. masalahnya tok ni nak balik Perlis nu tambang minyak semua lebih Rm 1000.. hahaha


Tak palah....

Item sudah habis di dalam simpanan buat masa sekarang ( ada la sikit stok dapor tok suruh Baz hold sebab sayang ) 

KIta menilai di atas keberadaannya, uratnya yang unik dan tersembunyi.. barang macam ni... jangan harap lah ada di kedai Gems cina , biarlah kedainya mega besar macam mana pun...tidak adaaaaaaa


Kod Produk : GBRU 29916
Bentuk : G. Raja Udang 
MAHAR : RM 600

RM 500


6 ulasan:

  1. Balasan
    1. power..

      Dulu masa tok tak keluarkan, salah 1 otai lama pernah belinya dari org sabah RM 1000 ke 2000 x silap tok... pas dia bagi tau ke tok, baru lah tok keluarkan ke blog brg ni

      Padam
  2. Knapa nama brung rja udg?brung 2 putih cm brung helang/hantu gebu ke?

    BalasPadam
  3. Tumpang tanya Tok.Mat...ini geliga jantan ke betina.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sbnrnya tuan, geliga tak da jantan betina, manusia yang meletakkannya begitu.. org selalu cakap yg jantan hitam dan yang putih betina, tok pun x pasti mcm mana perbezaan tu terletak, cuma mengikut Al-Quran dan hadis.. hanya Jin, Manusia dan haiwan ada jantina.

      Bagi tok warna ialah menentukan dri kawasan mana ia di ambil dan sudah berapa lama ia di sana.. kalau dah lama di dalam sarang burung warnanya mesti sudah hitam akibat luluhawa cuaca

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami