Khamis, 13 Oktober 2016

GELIGA DATUK KIYAI









































Ini korang jangan percaya sangat.,.. batu ni pandai merupa rupa.. dalam gambar lain, luar gambar lain pula.. kaler dia pun boleh ubah ubah ikut sudut kita melihatnya, ada kuning, ada merah, ada jingga... bukan opal..tu lain. 

Geliga Dato Kiyai atau nama alam sana Pembesar Dato Paduka Panglima Hj Samsudin ( Kiyai Din ) Dari Kerajaan Gunung Tebu 

Batu ini sekejap jadi batu petir, sekejap jadi kecubung, sampai kan tok ambil masa 2 hari nak meletakkan namanya , akhirnya tok ambil nama dari sang pemberinya sahaja mudah. 

Kegunannya ialah :

Menaikkan serta merta aura diri pemakai

Yang mana nampak lembik, lemah.. jadi tampak anggun, penuh semangat

Yang mana di remehkan selama ini insyallah yang meremehkan akan menjadi gugup seketika, nak cakap pun pikir 2x

Yang mana selalu di ketepikan akan diutamakan, insyallah


Batu ini perolehan alam Ghoib kerajaan Gunung Tebu, sudahnya dari alam sana, di ritualkan pula di dalam pertapaan Kiyai Din ini kerana kebetulan memperolehinya dia sedang bertapa untuk menyambut bulan Muharam.. banyak barang dia dapat. kebanyakan sudah di agihkan kepada peniaga lainnya dan alhamdulillah tok pun dapat lah 4 jenis dari ritualnya


Pantangan 

Jangan di Lintas air limbah semasa pakai

Jangan di bawa masuk ke tandas dengan saja nak menghina geliga yang penuh bacaan ayat ayat suci

Jangan di bawa ke tempat maksiat, Pub , disko, termasuk pusat karaoke

Jangan sengaja di langkah, tak sengaja tak apa



Jika terlanggar dan baru sedar, genggam ia dan bacakan selawat kemudian cium gengaman yang ada geliga ini. 


Penjagaan

Tiada




Kod Produk : GDKIYAI 101016
Bentuk : Geliga Kiyai Din
MAHAR : RM 90

36 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Lock 2a... xtaw mahar brape ni... lock dlu

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan nusantara dah lock deposit di bawah tuan, lock tuan terbatal.

      Padam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Alhamdulillah..dpt grab 1a...payment akan sy lunaskan sblum kul 9 esok yaa tok

      Padam
    2. Assalam tok..sy dah transfer rm 60..lg rm 30 try bank in mlm ni atau esok ya tok..sbb mesin cdm tgendala..

      Padam
    3. Payment done..serta mahar item lain tok

      Padam
    4. Terima kasih tuan, alhamdulillah

      Padam
  6. Balasan
    1. sebab ia pertanyaan , tadi banyak pertanyaan mana maharnya dan semua pertanyaan di padamkan, yang keluar cuma grab dan lock sahaja.

      Padam
  7. Tok..nak tanya..maksud jgn di lintas air limbah semasa pakai...apa dia yaa,sy x berapa paham...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok, ni soalan penting dan tok kena jawab,.

      Air limbahan atau air yang keluar melalui sinki dan keluar ikut tanah, rumah kg masih banyak air limbah, org utara panggei ayaq acaq

      Padam
    2. Ohhh ok..baru sy paham...terima kasih tok

      Padam
  8. Balasan
    1. Lock deposit mestilah di masukkan serta merta selepas komen di lakukan.

      Padam
  9. Alhmdulillah ... Full payment done tok

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Salam, tok, deposit payment done..mohon full payment sebelum atau pada 3/11 yer tok..terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. baiklah tuan, boleh dipertimbangkan, nanti jangan lupa update PD di sini ya... bookmark page ni

      Padam
  12. Salam, tok, full payment done

    BalasPadam
  13. Asslmmualaikum tuan saya hendak membeli batu ini dgn harga ini. Bagaimana utk saya mmbelinya. Saya sudah wasap kpd tuan tp tidak mmbalasnya.blh tak bg nombor official tuan. Mf mggu

    BalasPadam
  14. Asslmmualaikum tuan saya hendak membeli batu ini dgn harga ini. Bagaimana utk saya mmbelinya. Saya sudah wasap kpd tuan tp tidak mmbalasnya.blh tak bg nombor official tuan. Mf mggu

    BalasPadam
    Balasan
    1. w.salam wbt tuan.. maaf wife tok sedang menyapu rumah tu haa haha.. sekejap lagi dia balas insyallah.. semalam kena sampuk tangan kanan tetiba tangkap dari bawah ke atas bahu.

      0127845231

      Padam
  15. Bagaimana untuk membelinya tok. Saya dah call tok byk kali tp tidak ada yg mnjwbnya. Saya mmg nk beli batu ni tok. Maaf mggu

    BalasPadam
  16. Ok tuan. Knlkn nama saya hakimi salam knl.kawan sy yg prknlkn sy ttg batu permata jualan tok ni. Nnti klu sy nk buat payment sy terus call tok or terus wasap tok. Maaf ganggu tok

    BalasPadam
  17. Saya selalu nmpk tok kt you tube dan cara bgmn menilai sesuatu batu tersebut.alhmdulilah dpt jgk cari dan dengar nasihat yg brguna.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan boleh call tok di 01133012715, tapi kalau utk order di 0127845231... no 01133012715 ni no private tok tuk pelanggan bertanya sahaja

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami