Isnin, 3 Oktober 2016

PEMBISA BIAWAK







Alhamdulillah... ada 1 saja item RARE ni.. tok tak dapat banyak untuk kali ini. 

NI namanya Pembisa Biawak atau nama org tua tua kita panggil Mustika Biawak.

Kenal tak Biawak Tu apa?

Ni Biawak.... tapi hak ni malu malu biawak sikit 

Image result for Biawak

Geliga ni di gunakan di dalam hal hal :

Pencurian

Pengendapan ( Intai )

Pembisa sukar di ubati di mana mangsa akan mengalami luka dalaman selepas di tumbuk. acer cuba kalau x caya. Kalau org tu mati tanggung sendiri. 

Di jaga dengan meletakkan di atas daun yang kering.. apa saja daun tak kisah, maksudnya penjagaannya amat mudah, kat mana tak da daun kering?... dan di letakkan sedikit beras di dalam daun itu, bungkus pun takpa, bungkus dengan daun tu..

Kalau nak buat cincin silakan, bila tak pakai masukkan dalam daun kering sahaja tanpa beras dengan syarat di pakai selalu. 

Item ini mempunyai penggerun bagi binatang yang memudaratkan seperti Anjing gila, Ayam liar atau babi. Insyallah



Ada lagi kelebihan lain, masih dalam kajian.. x dan nak kaji dah keluar blog.. Tok dah suruh Baz Hold barang ni... lupa nampaknya anak bujang ni. aihh



Kod Produk : GB-1 21016
Bentuk : Mustika Bewok
MAHAR : RM 350

22 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ayah sudi lepaskan?.. Item mcam ni da lama sy cari sebenarnya.. Ada kegunaan berkaitan dengan kerja sy.. ;D

      Padam
    2. Maaf tok silap ejaan cikit huhu!!

      Padam
    3. ayah lepas ke.. ?.. penin tok, tuan lykan lock depo tu

      Padam
    4. Ayah nk la..ejaan lock tu yg salah..

      Padam
    5. Ayah tk lepas..maaf ayah tertidor..mengantuk sangat

      Padam
    6. Ayah dh antar wasup kt tuan lykan yg item ni ayah nk..ulasan ayah tu cuma nk bagitau tok pasal ayah silap taip perkataan lock tu..risau nanti tok tk terima..ayah tertido awal mengantuk sangat sehari dua ni tk cukup tido huhu!!

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. tuan lykan, ayah tak lepas item tu nampaknya, sila bincang dengan ayah dalam wassap

      Padam
    2. Xpe tok.. Sy lepaskan pada ayah dlu.. Akan datang kalau ada lg, mintak tok maklumkan pd sy na.. Yg ni mgkin blum rezeki sy lg.. ;)

      Padam
    3. Hahaha kami berdua dh bincang tok dan item ni ayah nak..kami berdua o.k jer tok..kalau ayah tkda rezeki ayah lepas pada dia..

      Padam
  4. tahniah ayah👍👍👍😎

    BalasPadam
  5. Tkder lajunya tuan..nasib rezeki ayah sempat pasal barang ni ayah tk pernah dapat..jenuh ayah baca diskripsinya sampai habis..

    BalasPadam
  6. Mnurut masyarakat iban sarawak,geliga biawak bole mmbuat kn pmilik mnahan lapar n x makan. Wallahualam, sye dngar pon kecik2 dulu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tok pun pernah dengar ada 1 peniaga iban datang perlis dan berniaga

      Padam
  7. melepas lagi..tgok je la.

    BalasPadam
  8. terbaik item ni tok.. sayang cuma ada satu

    BalasPadam
  9. PAYMENT DONE..DETAIL AYAH DH WASUP PADA TUAN BAZ PAGI TADI...

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami