Selasa, 12 Jun 2018

RAJA KAYU MERAH













































Raja Kayu merah....

Ini bab Kepercayaan , kerana kepercayaan wujudnya Bangsa, Kenapa bangsa kita di namakan sebagai Melayu...

Kerana kepercayaan bahawa nenek moyang kita ialah pelarian , lari dari Belanda, Melayu ialah Salah satu suku Bahasa di Indonesia yang kaya dengan pelbagai suku dan bahasa dan budaya. 

Melayu Beerti Pelarian, dan Bahasa melayu ini di ambil oleh British dan meletakkan kepada kita bagi menyatupadukan semua bangsa yang ada, Jawa, Bugis, Banjar, Boyang, Minang.

Di dalam Borang takda pilihan kaum , yang ada cuma Cina, India, Melayu dan Lain lain... anda akan tick... MELAYU.... anda mengaku dan percaya bahawa anda adalah pelarian dan kepercayaan ini anda sendiri bawak turun temurun sebagai pelarian.

Selepas melayu ini di jadikan sebagai suku bangsa perkataannya, maka pelarian di ubah kepada BANGSAT, Bangsat ialah bahasa utara yang merujuk kepada Pelarian, Hijrah, Merantau.... Bahasa Utara

" Pak long hang dah lama membangsat di Selangor, beranak pinak di sana" 


Bangsat itu ialah pelarian, hijrah , pindah... Bak kata lirik lagu Hattan Di dalam sebuah lagunya, Jangan Kau memandai Mandai Yaiiii..... Ada benar lirik lagu tu 

" Gurindam Dulu dulu Jangan Ponah Di Potikai"
"Tak Tahu Tanyo Dulu Jangan Goma Memandai Mandai"

Itu baru main dengan ayah , belum betul betul dengan org lama lama yang dah tua benar





Bahasa lama, kepercayaan lama, orang moden kini yang terlajak pandai sudah melupakan kerana mereka angkuh dan berlagak bahawa merekalah pandai sedangkan mereka lupa apa yang mereka kecapi kini adalah hasil usaha dan penat lelah orang orang terdahulu yang mereka sangka bodoh dan kolot itu. Tanpa mereka kau jang morempat tongah jalan. Jangan lupa wehhh... 

Raja Kayu merah ini dari dulu, zaman nenek nenek kita uwan uwan kita yang memberi tanah dan tapak untuk kita tidur sekarang berkata , raja kayu ini jika di masukkan ke dalam badan habuknya In Sha Allah hidup tidak akan di timpa pokok, habuknya juga bileh jadi penawar lenguh dan bisa bisa badan dan sendi..

Ada mana mana doktor buat kajian ni semua?... Doktor melayu kata, apa standard kaji hasil herba...kita jual ubat biar orang beli selalu dan obat kita bukan untuk menyembuhkan melainkan hanya menstabilkan sahaja, kalau sembuh kita tak boleh hidup la jang.. apa standard kita jadi doktor kalau obat tak laku.... haaa.. itulah dia agenda sebenarnya pun dan alhamdulillah sekarang pun sebenarnya ramai yang sedar akan kenyataan ini dan kembali semula ke zaman lampau, menggunakan item item berasbab,.. yang dok mengata ni sikirt sahaja dan mereka sebenarnya peniaga juga, pesaing blog ini sebenarnya..buktinya. sudha 6 tahun blog ini di alam maya, tiada 1 orang pun pengkritik yang sudi berhadapan dengan ayah,.. Lillahhitaala, semuanya duduk diam dalam rumah bila ayah dan rombongan hadir di depan rumah mereka... mereka hanya sekadar berani di dalam alam maya.. ya itu lah mereka ...pelarian..suka lari sana sini.. kalau ada di sini pelanggan ayah berbangsa cina atau india, ayah halalkan, gelaklah melihat org melayu ni perangainya kebanyakan macam bangsat, pelarian.. ayah redho saja kerana memang itu ialah HAKIKAT yang SEBENAR yang ayah perlu hadap dengan bangsa ayah sendiri. 

Selain itu juga Raja kayu ini di gunakan untuk menundukkan manusia, boleh di pakai oleh golongan bangsawan, pemerintah , boss boss bagi terus berkuasa menjadi pemerintah dan pemimpin. 

Pokok ini di dalam hutan jika ia tumbuh, di bawahnya tidak akan ada walau seheli lalang pun berani tumbuh, itulah cara nak kenal Raja Kayu di dalam Hutan. Dan Nak ambilnya pun bukan boleh main ambil, kalau boleh main ambil maka hilanglah kelebihan orang melayu. Ada cara , ada bacaan , ada adab dan tertib di dalam hutan yang perlu di jaga..bukan takut ..tidak..kita masuk rumah orang buatlah etika masuk dalam rumah orang. 



Kod Produk : RKM 31518
Bentuk : Raja Kayu merah
MAHAR : RM 80

PROMO RAYA
RM 40



Siap Kos Pos, dont worry be happy untuk semenanjung dan Borneo kini





*we use FREE Shipping In Malaysia  
( No Postage cost will be charge )


Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU Mr Captain Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB




BONDA JJ : 0127845231









Mr Captain : 0178259540






8 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami