Rabu, 11 Mei 2016

RAJA MANI GAJAH












































Haa. yang ini baru betul.... RMG... tapi dekat nak hampir ke akar dah potongan dia... amacam.. baru percaya mani gajah ada akar?... atau kita panggil, puncanya,m tak tau lah punca amik baja ke, punca urat ke... tapi punca tu akar la.. 

Raja Mani Gajah amat ampuh di dalam pengasehan, ampuh guane tu.... pakai sendiri arr... banyak dah jadinya, banyakkkkkkk... hak tak jadi pun ada, ye tanye ke kite.. kite oyak la, orang lain pakai jadi.. nape awak tak jadi... pahtu ye tanye tok nape tak jadi tok.... tok oyak ke dia... cube tanya tuhan.... mane tok tahu .. tah awk ni depan tok aje baik, belakang nu kita dop tahu perangai awk ni guane, ke ada wat sakit aty org ke, kena supoh ke orang ke , derhaka mak ayoh ke, kite dop tahu masalah deme... 

Bab jadi nok jadi ni semua base on amal korang juga.. kalau asik kene supoh nge orang, aihh...susah gok tu, kena wat mandi bunge... mari tok mandikan, Rm 10 je tok amik wat wat lolok upah haha

Raja mani gajah jenis ni, kaler ni lah mula mula kita jual dulu... masa tu... perghh... otai otai ketika tu macam helang .. macam helang yang terbang ratusan di awan ..bila ayam keluar reban.. terkam selaju mungkin... la ni helang tu tak ramai dah haha.. pasal memasing dah ada koleksi sendiri..dah ada buat apa nak beli dah.. nanti koleksi depa hilang depa mai la balik sarang..

Batu perolehan tok semua pandai hilang sendiri..tu pun kalau buat pasai la.

Alhamdulillah.. tok dah selesai bab kelulut... 2 malam dah ni dok kalut, 2 malam lepas g Dungun, semalam g Marang di pantai Kelulut dekat rumah sahabat ambe tu bhahaha.. Minggu depan ke dungun semula.. tu urusan last bab sarang kelulut... lepas tu kita keluar hasil lah. avarage 2 minggu sekali keluar hasil dah... 

Kalau nak puas hati, bawak bawak lah diri tu mari umah tok ni, sedut sendiri, tak pun bawak straw sendiri, Bayor ufti menyedut dari kantung madu RM 20 aje sekantung haha... ok la kan... direct sedut tuhh... 

Tok ada 2 jenis kat rumah, jenis H.Itama dan Jenis Thoracica.... Jenis Terminata belum ada, malas nak amik pasal kantungnya kecil dan org tak komersilkan... lagi pun ia agak mahal..sapa nak beli madu mahal, madu asli rm 40 sebotol pun org dah kata mahal dah, ke guane?.. nak sihat boh... mahal tu duit..duit tu mendenye.. siape bagi...?... Allah bagi, duit tu kertas aje... ingat ...Allah bagi..... jangan nanti duit banyak, penyakit pun banyak... rugi lah... Ke guane..?


Raja mani gajah ini gunanya memang Umphhh sebagai pengasehan.... Jadi trend dah la ni boh... ya.......memakai mani gajah dah jadi trend...... Kat kedai kedai makan, budak sekolah pun tunjuk kat jari " mani gajah bohhhhh".....katanya sambil tunjuk ke member... tok jeling la..... Teringin nak kata " tu bukan mani gajah boh, tu akik limau manis ja bohhhhhh"... mihahahaa.... mani gajah ni...hai.. nak cakap.. memang special lah.... org ada aura dan kebatinan sahaja boleh rasa, dah rasa tu kita kompomkan dengan melihat pulak... dah memang kompom bukan mani gajah... 

Ada lah 1 peniaga di Kuala Terengganu nu... tukang tok merangkap ipar tok ni g la jupe dia, tanya la " eh mung kenal Tok Mat GB ?".... maka tukang tu menjawab " kenal.. tapi dopleh kire gok, batu dia ade hok tak betul "..... ipor tok pun naik ler daroh tingginye seraya berkata " mumng cakak molek sikit, aku keje nge die neh , aku tahu la batu dia comel ke dop, aku yang dok canai..mu ingat sape canai batu ye?" ...... nganga peniaga ni.... adik ipar tok bawak balik la batu, katanya geliga lipan.... rupanya silica gel.... Tok pun cakap macam ni 

" Peniaga ni... kalau tak beli dengan dia.... palsu..tak betul belake la, cuba beli dengan dia, owhhh batu silica pun dia kata geliga lipan..mujur abg takde, kalau abg ade sohih jadi kes polis bertumbuk, pedulik hape.... bayor ikat jamin je la..bukan sejuta ikat jamin.".... bhahaha... Aku dok cari gok peniaga tu kat KT nu... ipor tok tak mboh cakak kat mana, bab ye tahu dah pangai aku ni macam tebuan hahahaa.... tapi..mung jage molek la .... mung tunggu aku sapai bhahaha.... 

Kita kat sini cakak terang... siap Spotlight...ke guane?.... batu landing time, kita oyak landing time , batu sekutu kite oyak batu sekutu, batu mari canai kita oyak kite canai, batu mari dah siap canai, kita oyak siap canai, batu mari seketul mentah kita oyak mentah, batu mari siap dah comey lotey kite oyak comey lotey... ke guane... dengki arr tu dopleh tarik batu ...moge tarik batu ni muleh percume aje, bhahahha... jangan marah deh... gurau jah...Tapi kalau nok maroh jugok dan angkut gang 16 line bawak mari , ni umah ambe :

PT 9880 Taman D' Razak
Wakaf Tapai
21040 Marang 
Terengganu

Dari KL mari umah tok 3 jam dah leni... kalau KT nu dekat dah, jalan besar dah siap... jadi usah kata ada excuse la nak mari, kalau segan atau tanye mung sape aku nok cari mung, dakpe.. mung oyak alamat , kite g dakpe... jangan kite g, mung takde aje, mcm kes kes lepas nu... 

Mari wakaf tapai tu, cari pasaraya Xiri... lalu depan pasaraya tu straight aje jupe nursery umah 2 tingkat... umah tok selang 2 biji dari nursery tu... mari ah 14 tongkang kita tengok jadi guane....kite panggei mari 1 trak biru cukup doh.... trak biru hok adow lampu kelip kelip biru atah tu la bhahahah... caj Akta Gangsterisme la... 

Maksud tok di sini... usah cakak blakang la, gentleman... baru orang kate ape tu.. haa, baru ade telor.. mung cakak supe dah bedah buang kelamin macam nyah aje , ke guane bhahaha... Mari sini, kita bincang molek.... ada orang kata dok cari tok.... mende istilah "cari"?.... belajor sekolah darjah 6 ke pe... "cari" ni maksudnya tok ni lari... kita siap bagi alamat, dari dulu bagi alamat, haram jangan kata orang... bayang pun dok napok.. cakak je lebih... cer bagi alamat ke tok neh... 1 hari terpacak dah depan umah deme...tu kalau aku ler... dah mak bapok aku ajor jadi berani dop starang...deme mok bapok ajor takde telor, wat guane...,berani cakak blakang.... 



Kod Produk : RMG 7516
Bentuk : RMG Asli hampir akar
MAHAR : RM 450

RM 400


17 ulasan:

  1. Natang beruk mane doh buak tok guru ambe maroh ni?...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ah. Org yg sama jugak nazri... bukan ada org lain pun. Org yang sama. Id saja lain lain.

      Padam
  2. cantik tok rmg tuh,tp duit dia xcantik.buat halwa mata je.hihi

    BalasPadam
  3. Kalau kirim k indon,bisa tak tok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bisa dwikita.. pihak kami menghantar sehingga ke UK paling jauh.

      Padam
  4. Kalau tok tk bisa,bapak bisa dong..apa nama tempatnya ning..jangan kan barang hati pun bapak hantar hahahaha!!!pm bapak ada benda bapak mau bilang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dan lagi ye ayah. Report kat bini kang haha

      Padam
    2. Dan lagi ye ayah. Report kat bini kang haha

      Padam
    3. Hahaha..ayah ade cincin larak salah..dah buat salah jd tak nampak la..huhuhu..

      Padam
    4. Hahaha..ayah ade cincin larak salah..dah buat salah jd tak nampak la..huhuhu..

      Padam
    5. Saje jer nak test ayat dh lama simpan takut tumpul pulak hahaha..kalau berdepan lagi syok pakai mgt dan ayat power leh lentok kt bahu ayah ni..hehehe!!

      Padam
    6. Saje jer nak test ayat dh lama simpan takut tumpul pulak hahaha..kalau berdepan lagi syok pakai mgt dan ayat power leh lentok kt bahu ayah ni..hehehe!!

      Padam
    7. ha ha.. ni nak kena report betui2 nih.. kihkihkih.. ;)

      Padam
    8. Ish!!tk tido lena mlm ni..asyik teringat kat blog nih..kt page ni jer plak tu aauuummmmmmm!!!😍😍😍

      Padam
  5. Ni lah dugaan yg dh berkahwin tuan lykan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ha.. xpa.. cek sabaq dlu.. saaaaaat ja lg.. kuikuikui.. ;)

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami