Sabtu, 14 Mei 2016

NATURAL RUBY (345.15 CT)







Siap ada sijil boh... huiii., x mboh ke.... 

Delima afrika Darah Merpati.. asli boh... bukan kita p celup perwarna pula... ni nak bagi special harga sempena musim hujan dan musim mengawan yang sudah tiba ni hahaha.. 


Delima ini memiliki khasiat alami, ada yang tanya, kalau potong batu tu, jejas tak aura dia... Tok jawab." Boh.... batu ni pun di potong dari bongkahan besao besor kepala treler nu boh... tak kira lah batu delima, zamrud, akik, jasper ka... sama sahaja.. takkan kita nak pakai batu besar kepala treler kat jari kita, pada la boh.. hehehe "... haaa ya kan.. lojiknya... jadi sebetulnya kalau batu ni di canai berpecah beribu pun... ribuan itu ada khasiat yang sama umpama klon juga. 

Urat memang menarik.. 

Siap sijil ... ha mana la nak dapat harga bawah ni siap sijil batu besar suku muka huhu

Kod Produk : NR 11516
Bentuk : Delima Afrika Besar suku muka
MAHAR : RM 200


Jangan kata mahai bang... tengok saiz dia sebelum nak kata mahai.... then tanya balik, mahai ka murah...... murah sangat boh, muroh banyok tuhhh,, canai boleh dpaat lebih dari 30 biji saiz 10 sen, 10 biji pun tak sangga dah.. sebiji jual Rm 80... std harga delima afrika la tu.. Burma mahai g. 80x10 Biji boh... x jadinya RM 800 boh, berapa untung Boh?..... Jadi saranan tok.. kalau nak menege batu, ini pilihan terbaik, delima ni tjuk ke nenek kite pun dia kata comey.. 

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. sy lock menunggu na ayah.. itupun kalau ayah nak lepaskan la ye.. ;)

      Padam
    2. Insyaallah sahabat๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

      Padam
    3. Salam tok,ayah nk potong dan canai saiz 4cm lonjong berapa upahnya sekali polish 5000..

      Padam
    4. Tahniah Tn berbaloi sangat

      Padam
    5. Tahniah Tn berbaloi sangat

      Padam
    6. Terima kasih tuan charles..rezeki hari ni..

      Padam
    7. Terima kasih tuan charles..rezeki hari ni..

      Padam
    8. Bijak tua IB... nak polish 5000 dia... polish 3000 la ni Rm 30 upah canai IB, bagi Kod 5000 tok rasa sebiji jatuh RM 50. Kalau saiz tu tukang tok cakak dalam RM 100 , sebab batu makin besar , makin banyak kertas polish pakai...

      Padam
    9. Lock deposit..payment 20hb..

      Padam
    10. Lock deposit..payment 20hb..

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Tahniah tuan IS.. kalo nk canai, jual sikit yaa.. hehe

    BalasPadam
  4. Tahniah yah.. Hehe.. Kalu la ana kaya, hr2 ana sambar.. Sbb item2 kluaran tok mmg terbaek.. Siap bg pluang lg utk pelanggan2 tok niagakan smla.. Terima kasih tok.. Smga terus maju.. Amin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya.. tok bagi peluang niagakan semula, tapi di blog sendiri la, kalau nak meniaga di blog ni juga kena tax half barang hahaha

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami