Khamis, 1 Mac 2018

GELIGA IKAN DUYONG RARE!!!





























Dulu pernah tok perolehinya melalui Guru tok di Tapah Perak.. dia pun ada dalam 3 biji saja masa tu. Alhamdulillah semasa tok di Bintulu, Sarawak, cuba juga tok mencari mana mana kantau yang bagus bagi mendapatkan permata, tidak di sangka pula hamba Allah ini mempunyai Geliga ini pada kadar 40 genap... dan tok tanpa berfikir panjang menghabiskan saki baki duit kami untuk makan minum dan lain lain bagi memperolehinya, akibatnya kami hanya dok je terpengap dalam bilik hotel sebab duit dah tak ada hahahaa.. Alhamdulillah

Geliga Ikan duyung ini adalah barang Rare... dan tok boleh kata amat susah nak dapat... dan perkara itu sudah tok pastikan tiada warga Bintulu akan dapatnya dengan mudah lagi hahaha.... Kata pemilik asal, geliga ini pun dah lama dalam simpanannya dan tok menjumpainya pun setelah di selak kain nya, ia ditutup, entah kenapa, mungkin kerana sayang.

Tok pernah cuba mendapatkanya di Songkhla Thailand melalui seorang peniaga yang mempunyai kedai emas. Di samping menjual barang kemas, dia ni juga ada barang pelik pelik, sekali masa tok datang , dia ada barang ini dan menunjukkan kepada tok dan menceritakan bahawa orang asli Siam di kawasan pantai yang menyelam dan mendapatkannya untuk di berikan kepada beliau.... demi Allah masa tu tok memang minta di maharkan barang sebiji, namun katanya ia tidak di maharkan walau Rm 1000 sebiji, dia mahu simpan.. Tok Pulang dengan kecewa.. Namun pada ketika itu kekecewaan ini bertukar gembira apabila tok mendapat Lubuk Langgalam , alhamdulillah.... 

Jika anda duduk sebelah Utara, dan pergi ke padang besar... masuk siam ja, corner terus ke kiri masuk ke pekan padang besar siam daerah sonkhla... terus masuk sampai jumpa bangunan baru di kawasan pasar ada 1 sahaja kedai emas ... namanya Abang Aziz, orangnya bagus, setiap kali azan pasti dia akan menutup kedainya untuk bersolat di masjid... Cuba tanyakan dia geliga ikan ini..... bertuah sangat jika kepada anda mahu di maharkannya. 

KUNCI PENGAKTIFAN

Ia sudah aktif walau belum bertukar kulit sebenarnya, tapi untuk MENGUATKAN ia lagi, hendaklah di rendamkan ke dalam air sungai dan JIKA ia bertukar kulit kekuatannya akan menjadi berganda. 
Geliga ikan duyung ini mempunyai rahsianya, kuncinya ialah Ikan duyung tiada pernah hidup di kawasan air tawar, oleh demikian jika anda ingin aktifkan ia untuk memancing di kedua arah iaitu air masin dan air tawar, Silakan rendam ia di dalam air sungai; jika ia bersalin kulit, barulah ia boleh di gunakan di dalam dua arah iaitu air masin dan tawar. Kulitnya hendaklah di buang semula ke dalam laut dengan penuh hormat.


KEGUNAAN
Penganyer ikan laut dan tawar setelah di aktifkan, jika tak di aktifkan dengan cara di atas hanya untuk air masin sahaja. 

PENJAGAAN 

Di masukkan ke dalam air masin + air tawar di dalam sukatan Air masin 3 dan air tawar 1.... maksudnya jika air masin pakai 3 sudu, maka air tawar pula hanya 1 sudu, jika anda mahu pakai bekas besar, 3 cawan air masin dan 1 cawan air tawar, setiap Khasmi malam jumaat minima 3 minggu sekali hendaklah di asapkan dengan setanggi. Bukan kerana ia dari laut tapi kerana pemilik asalnya dari kalangan makhluk mistik yang bukan jin


JAMINAN KUALITI

Kualiti di jamin 100% bukan sintetik, plastik @ tiruan


KUANTITI 

Tok mempunyai 40 biji Geliga ini, Namun untyuk di maharkan cuma 20 sahaja buat masa ini. lagi 20 tok mau simpan. Nanti nak bawak ke Sonkhla minta Abg Aziz Jualkan Sebiji Rm 1000 , paling pun RM 500 sebiji... 


Kod Produk : GID 27218
Bentuk : G.Ikan Duyung
MAHAR : RM 300
RM 120

Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ dan Kekanda Chai Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB







BONDA JJ : 0127845231










Mr Chai : 0178259540









32 ulasan:

  1. Saya berminat, tapi yng malasnya tu, nak kena asap ngan setanggi.

    BalasPadam
  2. Salam tuan..,saya GRAB 1A
    (FAIZAH DARI SELANGOR)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tok Muda.
      Kalau tak di asapkan boleh tak

      Padam
    2. boleh tuan, cuma kalau nak kuatkan sahaja. tapi pakai macam tu pun tadak masalah

      Padam
  3. salam tok...kalau ada brg pengayer yg xad perasap nnti masukkan yee

    BalasPadam
  4. stock dapur ad lg x tok..nk grab 2biji

    BalasPadam
  5. Pymt done Tok,Detail dah whatapp ke Bonda JJ

    BalasPadam
  6. G.ikan duyung ada laggi tak tok.

    BalasPadam
  7. Masih ada tuan tuan sila hubungi direct Bonda JJ

    0127845231

    BalasPadam
  8. nak tanya berapa lama nk tunggu dia salin kulit?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ikut kepada pemilik terdahulu, ada yag seawal seminggu

      Ada yang berbulan

      Ada yang sampai hari ni belum salin kulit

      Benda magical macam ni berkait dengan HATI tuan

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami