Rabu, 30 Mac 2016

ZAMRUD ZAMBIA


















































Setiap darinya dah ada penjelasan tentang diameter dan caratnya.. maaf kalau di tulih atas plastik, bukan tok yang tulih tapi pembekal yang tulih.

Item ini sampai pun macam ni , dalam plastik saja tanpa bekas kotak permata sebab katanya pembekal, kalau dia bubuh dalam bekas permata, kena tambah lagi caj bayaran tok kepadanya, haduh.. maka tok kata, takpa .. bekas ni tok ada 3 bundle lagi kat rumah, mujur la.. jadi insyallah ia akan tok hantar di dalam bekas yang tok ada lah bagi menunjukkan ke-eksekutifnya itu dan di maharkan pada nilai di bawah, takpa kotak tu kita sap sap soi tok bagi free ja kat anda semua.

Zamrud ini ialah dari jenis Zamrud Zambia dan alhamdulillah kesemuanya ini di canai oleh org islam sendiri ( pembekalnya ). Energi yang ada di dalamnya masih bermutu dan berada di paras maksima.

Kegunaan Zamrud Zambia ialah menarik rezeki dengan izin Allah, menampakkan keperibadian pemilik dan kemampuan di dalam urusan kewangan, kalau kontraktor pakai, org tengok batu permata di jari dah tahu, ini org mampu siapkan projek kalau dah di jari pun beribu dah. 

Selain itu jika mengikut kepercayaan Omputeh zamrud berupaya 

Listed here are the top ten benefits of wearing an emerald gemstone:

- Wearing an emerald, also known as panna or zammrud brings in intellectual progress. Natural intelligence and intellect is the domain of Planet Mercury and enhancing this planets power brings in better understanding of life, a balanced perspective and better ability to grasp deeper subjects too.


- The individual wearing and emerald can visibly see a spurt in creativity, artistic talents, linguistic skills and ability to ideate / innovate better.


- Wearing an emerald can give a huge edge in relation to the communication skills. There is a remarkably better, clearer and lucid style of communication and the individual is able to express oneself with aplomb and confidence.


- Even in medical astrology, there are elaborated several benefits of wearing an emerald gem. It is a gemstone that can help with speech difficulties, respiratory troubles, allergies and nervous disorders.


- Natural and treatment free emerald is a great therapeutic gemstone for individuals facing trouble with ability to concentrate or focus. High entropy, restless people are able to bring in a relatively large amount of stability and focus by wearing an emerald.


- An individual who wears an emerald for a well placed Mercury, can beget great fame and fortune. As the name suggests, there can be a mercurial rise in life.


- Emerald is a stone that is capable of taking away emotional toxicity. Individuals who have a hard time coming to terms with difficult situations where they have been betrayed, cheated or defrauded, should try working with an emerald gemstone to heal the scars. It help in shedding of illusory ideas.


- Emerald is a gemstone believed to have antidote powers against poison. Royalty of yore is known to have sipped their aperitifs from emerald goblets.


- Natural Emerald is a great gemstone for individuals who stammer, or feel shy to interact with others or feel held back due to lack of confidence.


- Individuals like psychics, healers, astrologers or practitioners of any divine arts can find tremendous progress in their line of work by wearing and emerald.



Kalau tak paham, sila pakai google translate ya haha... 

Tapi kebanyakannya di dalam memudahkan urusan kerja... pendek kata, urusan kerezekian.

Kalau kita , kita ambil atas warnanya.. hijau melambangkan kemudahan di dalam mencari rezeki.


===========================

Jika anda pandai mengolahkannya, atau bijak seperti tok... ( dalam kepala tok ni, buat cincin design lawa dan jual harga 2000 org sanggup lagi, memandangkan ia Zambia ), anda akan mengolahkannya dan menjualkannya pada nilai kemahuan anda sendiri, jika anda buat suasa lagi boleh tekan mahal.


Kod Produk : Ikut Gambar
Bentuk : Permata
MAHAR : RM 500

*deposit tidak di benarkan, anda sedang berlawan saing dengan pelanggan offline.. dah awal tok janji nak masukkan dalam blog, maka tok kena masukkan dalam blog dahulu, jika tak ada yang lock atau grab, maka offline akan senyum.. kat ganu ni zamrud mahal tuan tuan.. kekadang harga merepek pun ada


32 ulasan:

  1. Balasan
    1. Terima kasih tuan nasir..☺☺☺
      Tok muda sy unlock zz3 kepada yg ingin memilikinya..ada satu sudah cukup bg sy..terima kasih tok muda..😁😁😁

      Padam
    2. Payment done tok muda update to evernote and wassap..alhamdulillah..

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. Terbaek.. Berair, mengiurkn... Fuhhhh!! Smbil lap peluh.. Hehehe.. Mantop la tok.. 😁😁😁

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Terima kasih tuan nasir alhmdulillah

      Padam
    2. Payment done details sent to evernote

      Padam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. aiyak, delima air mata dah ada... zamrud air mata melepas plak ...

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. Maaf tok.. nak tnya, raw yg dekat mudah tu, saya nak lock dkat sini bleh dak? sy dah sms no. tok yg dekat mudah tu td.. mintak tok tgok na.. kalau bleh lock sini, saya lock sekarang.. ;).. seyes ni tok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang tu urusan terus hp.... tapi setau tok tuan dah grab kan?...selang 2 minit selepas tuan grab, tuan ben pulak bertanya

      Padam
    2. Tok kalau dapat sy pun nak juga raw emerald boleh order lagi tok?

      Padam
    3. Selepas tuan ben bertanya melalui sms , dalam wassup ada lagi 6 pertanyaan.. tuan lykan memang kuat rezeki... tahniah tuan.

      Padam
    4. Tok muda nak tanya apa perbezaan antara zamrud colombia dgn zamrud zambia ye?

      Padam
    5. kualiti warna dan keberadaan serta nilainya di dunia... dan cuba tengok di mana zambia....dan di mana colombia

      Padam
    6. Ok terima kasih tok muda..sy dah mula faham..

      Padam
    7. Terima kasih tok, maklumkan kat sy.. apa2 pun, tggu yg akan dtg ni la.. hantaq gambaq na tok.. ;)

      Padam
    8. dah , gambaq dah bagi kat halaman sebelah

      Padam
    9. http://geligabunian.blogspot.my/2016/03/tuan-lykan_30.html

      Padam
    10. roger tok.. ;) update pun dah buat.. nnt check sms na.. ;)

      Padam
    11. Lagi kuat rezeki tuan lykan lepas ni... Hehe

      Padam
    12. Amin... InshaaAllah tuan Nashrul, semoga tuan, tok muda & Sahabat2 di sini, begitu juga.. Terima kasih.. ;)

      Padam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami