Rabu, 30 Mac 2016

PETIR NAGA







Tu hari tok dok kata tok ada simpan stok petir naga, dan tok sayang nak jual... dan hari ini keluar dah stocknya, tapi alhamdulillah ia bukan dari stock kesayangan tok la haha... cuma tok nak puji sikit... hak ni lebih berkilat dari stok kesayangan tok yang kelabu asap sikit tu. 

Lebih kepada nak Petir api, tapi bukan... petir api takda la ni, petir wafaq ada, insyallah. Dok tengah kumpul ni, sekali harung dalam 1 page ja nanti. 

Petir naga adalah jenis petir paling terbaik.. ia keras, dan punya kelebihan kekebalan darurat serta keupayaan menepis sihir yang di hantar dengan efektif.....sudah tentu dengan izin Allah SWT, ayat ni jangan lupa kita letak, sat g org kata blog ni blog syirik pulak. aih. 

Maharnya memang agak rare sejak dulu sampai ke la ni di sebabkan keberadaannya agak susah, kalau sumber petir tok di Ulu Changkah Permaisuri... nak dapat 1 petir naga besar ibu jari pun susah.,. macam macam test kena tok buat untuk sahkan ia, kerana terkadang ada sesetengahnya ada teras bewarna merah, dulu ada dapat 1x, tapi tok tertinggal di Jelebu.. tu kita panggil King Petir naga, memang kaler merah, kalau canai dan polish ia berkilat kemerahan macam delima , cuma kalernya merah pink gitu.. tapi memang susah la nak dapat. 

Buat buat simpan untuk kegunaan ketika di perlukan , di samping pembisa ia memberikan kelebihan kebal darurat kepada pemakainya dengan izin Allah SWT

Pakai wajib kena kulit

Kalau pakai jenis cincin tembaga maka tak kisah kena atau tidak kerana tembaga ni pengalir paling terbaik

Kod Produk : PNAGA 29316
Bentuk : Petir naga
MAHAR : RM 500



24 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. naga la tu, tu maksudnya tok dah terlepas pandang haaa... bertuah sungguh..

      Kena kulit

      Padam
  2. Alhamdulillah☺️ kalau batu petir ini disarung dngn besi kuning blh ke batu petir ini kene kulit atau tidak? Sbb besi kuning ad cmpuran tembaga kan?

    BalasPadam
  3. Rasa xsilap ada lagi satu kelebihan petir naga berbanding petir api iaitu, org panas baran pun bley pakai...

    BalasPadam
  4. assalamualaikum tok...petir naga ni sma ke dgn petir naga dkt blog-ez dlu tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo ikut color, sama mcm saya punya... :)

      Padam
    2. kalo pkai wajib kena kulit..tak memudaratkn pemakainya ke bla dgunakan tuk mnyerang nanti?😅 sya budak baru belajar

      Padam
    3. seperti halaman lepas yang dah terlepas setahun dua lepas.. petir naga ada 2 kelebihan yang mampu terpilih iaitu kebald darurat dan pembisa.

      Keduanya tidak mampu di achieve dalam masa yang sama.. Jika pemilik nak pakais ebagai kekebalan darurat maka buat kena kulit tapi tidak di benarkan untuk pukul orang kerana bisanya juga ada. Jika mahukan kelebihan bisa tanpa kekebalan, jangan kena kulit tapi pembisanya ada kebalnya tiada.

      Bagi kelebihan benteng sihi, kena atau tak kena kulit kelebihan ini tetap ada. insyallah

      Padam
    4. alhamdulillah 😊 terima kasih tok kerana beri ilmu baru...pencerahan yg detail & jitu...selepas ni baru ada idea apa nak buat ngan petir naga sya😁 tak rugi btanya

      Padam
  5. Bagi saya batu petir naga kira agak complete utk tujuan peperangan sbb, dia meliputi kekebalan darurat, pelindungan dr anasir sihir dan mampu digunakan utk menyerang. Antara item kegemaran saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oleh itu lebih baik batu nye disarung cincin kene kulit kita atau tak tuan? Tok ckp mesti kena kulit..

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. seperti halaman lepas yang dah terlepas setahun dua lepas.. petir naga ada 2 kelebihan yang mampu terpilih iaitu kebald darurat dan pembisa.

      Keduanya tidak mampu di achieve dalam masa yang sama.. Jika pemilik nak pakais ebagai kekebalan darurat maka buat kena kulit tapi tidak di benarkan untuk pukul orang kerana bisanya juga ada. Jika mahukan kelebihan bisa tanpa kekebalan, jangan kena kulit tapi pembisanya ada kebalnya tiada.

      Bagi kelebihan benteng sihi, kena atau tak kena kulit kelebihan ini tetap ada. insyallah

      Padam
    2. Salam,masih ade lg ke tok petir naga nie

      Padam
    3. w.salam wbt tuan, masih ada tuan wak Lu

      Padam
  8. Salam,masih ade lgi ke tok petir naga nie.

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami