Isnin, 11 Mac 2019

GELIGA IKAN DUYUNG




























Geliga Ikan duyung...

Kenai dak ikan duyung tu lagu mana?....



INI BUKAN duyung na...ini DUGONG hahaha... duyung ni sejenis makhluk dalam air dan ia memang wujud... huiiii hangpa jangan buat tak caya wooo.. Allah hebattt.. hebat bang... ni bukti dia





Kita Lihat Pula Gambaran Ilustrasi pelukis mengenai DUYUNG, Ilustrasi ini di ilhamkan oleh pelukis luar negara





Kisah mengenai duyung ini adalah sebuah kisah yang di klaim bermula di Sebuah kepulauan di Eropah di mana seorang wanita bisu ingin mengurat seorang Putera Raja dan berjumpa seorang Nenek Kebayan , namun tumbalnya dia tidak boleh lama di daratan dan akan menjadi Seperti ikan dari paras pinggang hingga ke paras kaki. Cerita ini juga sama dengan yang di klaim di Indonesia di mana seorang gadis bisu terpikat dengan seorang jejaka pelayar Eropah , kerana ingin sangat berbicara dengan jejaka ini, Gadis bisu ini meratap di tepi pantai akan nasibnya, dia malu untuk berdepan memandangkan dia bisu, kemudian datang 1 Jin Laut menyamar sebagai nenek kebayan dan memberinya minum 1 jenis air dari jenis siput besar, namun tumbalnya ialah dia perlu menjadi Puteri kepada sekalian hidupan Duyung lain di dalam laut yang kebetulan sedang mencari pemimpin baru dan mereka baru berhijrah dari 1 tempat yang jauh, wallahualam. Namun yang pasti makhluk ni wujud dan tok pernah bersaksikan sekali di Jeti Yan, Kedah pada tahun 2000 ketika itu tok sedang menuntut ilmu di gunung Jerai dan ilmu ini menuntut tok bermuhasabah diri di Tepi laut. 

Geliga Ikan duyung ada banyak jenis dan dari pelbagai jenis batu batan, bukan hanya 1 sahaja.. hangpa ni, akuarium umah hangpa takkan ada 1 jenis decoration stone saja kot.. mesti banyak jenis, sama juga dengan jenis geliga duyung, ada dari jenis siput, ada dari jenis mutiara, ada dari jenis batu lawa, ada dari jenis batu bentuk loklaq ( tak lawa ), ada dari jenis kayu , ada dari jenis air. dan di atas adalah dari jenis mutiara. 

Mutiar ini di panggil dan di kenali dengan nama Black Pearl, mutiara hitam

Asal muasal adalah begini namun apabila sudah matang kulit hitamnya akan terbuka dan ia akan bertukar menjadi seperti di atas. 

Geliga duyung ini berkhasiat di dalam hampir semua perkara termasuklah memudahkan urusan kehidupan seseorang pemiliknya dan aura duyung yang terdapat padanya kemungkinan akan memudahkan anda berjumpa duyung sekiranya anda bekerja melibatkan lautan... ( off shore , kontena dll ) 


Kod Produk : GID 9319
Bentuk : G.Ikan Duyung
MAHAR : RM 77.25




Siap Kos Pos, dont worry be happy untuk semenanjung dan Borneo kini

Pantangan Membeli Item Mistik ialah JANGAN meminta kurang kecuali di beri promosi, berkurangnya Mahar maka berkuranglah Khasiat dan kelebihan, Ini lah peraturan dunia Mistik Semenjak Berabad lamanya





*we use FREE Shipping In Malaysia  
( No Postage cost will be charge )


Id " Tanpa Nama" @ " Anonymous", sila lakukan pengesahan id di no khusus yang kami sediakan yang berhubung dengan sistem canggih kami di +601111113044, Atau komen anda tidak akan di terbitkan

Hantarkan whatsapp nama anda dan komen GRAB yang anda lakukan di halaman tertentu

Bagi Pelanggan Baharu ( Id Baharu ) sila Whatsapp juga Nama anda ke Nombor ini Sebelum Komen anda di terbitkan

Kami ingin menggelakkan SPAM ID dari pesaing blogger lain yang meniagakan item yang sama bidang

Sekiranya ada peniruan ID , Pihak kami akan merujuk kepada pemilik asal ID dan memintanya melaporkan kepada pihak berkuasa di atas penyamaran yang di lakukan

GRAB Melebihi dari 1 di dalam 1 Halaman Perlu pengesahan ID di 01111113044 KECUALI bagi OTAI LAMA BLOG, Jika Tidak GRAB anda tidak akan di Pamirkan


Sila Tinggalkan ulasan GRAB anda dan semak semula dalam masa kurang 2 jam sebelum melakukan permaharan, sekiranya anda berjaya mendapatkannya, maka sila lakukan bayaran dalam tempoh 12 jam Ulasan GRAB di tulis


Maybank 551016691626 My Gemstone
RHB : 2012 9160 00660 3
Paypal : Mohdyasirahmadrozi@gmail.com

Atau Jika anda ingin menggunakan medium RHB atau PAYPAL, sila rujuk header blog di atas akan maklumatnya . 



Kemudian hantarkan detail bayaran anda ke Bonda JJ  ATAU BONDA SHA Blog ini yang menjadi admin anda dan pemudah cara anda di dalam permaharan bersama GB



BONDA JJ : 0127845231





BONDA SHA : 0178259540

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. Tuan Sila tunggu update PD dr tuan2 di atas dlm masa 12 jam ya. Tuan boleh terus grab n paid jika depa xde buat update PD.

      Padam
  2. Tok geliga duyung dengan mutiara tu benda yang sama ke? Dari tiram ya

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum tok..nak mohon pencerahan...jika guru cakap nafas ikut mulut mmg kena ikut mulut ke tok?..minta maaf tok...tkut guru marah

    BalasPadam
  4. tengok geliga duyung teringat kat cheknik... tok ingat lagi x?

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami