Ahad, 16 April 2017

KECUBUNG BIANTAN

Kecubung Biantan ini tok perolehi dari Gunung Tebu pada lawatan tok yang lepas di sana. Alhamdulillah banyak juga khazanah yang di perolehi bersama abg megat. Cuaca hujan dan semasa menuruni cerun kaki tok tergelincir dan terseliuh. Namun memikirkan hasil yang di perolehi agak banyak, maka kesakitan itu tidak mengganggu perjalanan kami. Tok turun bertongkatkan kayu. 

Kecubung Biantan kerajaan Gunung tebu ini sudah lama tersimpan di dalam bilik khazanah mereka dan mempunyai daya kekuatan sebagai :

Pelindung dari sihir dengan izin Allah SWT

Penaik seri wajah dan pengasehan 

Batunya hidup dan mampu berubah ubah dalamnya

Memudahkan kerezekian dengan izin Allah SWT

Boleh diisikan namun tok nasihatkan janganJenis ini dari keluarga akik , anda perhatikan betul betul ia terdiri dari bahan organik dan juga cecair dari dalam tanah. 

Kami ke sana Permulaan ingin menjejak minyak bumi di kawasan hutan hampir dengan laut, namun abg megat mempunyai deria untuk ke gunung Tebu. 

Ada yang bertanyakan.. adakah kami naik sampai ke puncak?... untuk pulang hari maka jawapannya ialah tidak mungkin. kami hanya naik sekitar 3Km dari kawasan Agro Resort sahaja, nak mendaki ke atas tu urusan lain dah, nak menikah ke hahahaKod Produk : GTC 12417
Bentuk : Kecubung Biantan
MAHAR : RM 110


2 ulasan:

  1. Perghhhh...shiningnyer kecubung ni nampak rare betul. Pasal dh rembat badan naga kalau x teringin nih...

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami