MEMBER TOK MAT

Rabu, 12 September 2012

WANG BUNIAN DANA UMMAH

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera......



Alhamdulillah syukur kepada Allah yang maha esa, Baru baru ini tok memperolehi wang peruntukan dana ummah sebanyak 200 keping dan akan berganda sehingga 200,000  keping ( bergantung kepada masa ) dengan setiap nilainya berbeza Rm 1, Rm 5, Rm 10, Rm 50 dan Rm 100.

Not ini pernah dikeluarkan dahulu di Negeri Sembilan oleh seorang guru di mana seorang sahabat tok mengikuti guru ini untuk tarik duit di sebuah kawasan air terjun, dan mereka hanya memperolehi wang bunian seperti ini sebanyak 20-30 keping sahaja dalam not yang berbeza, apabila tok mengetahui perkara ini, tok meminta izin beliau untuk membelinya barang sekeping dua, alhamdulillah beliau memperkenankan permintaan tok walaupun berat hatinya untuk melepaskan ( baki padanya cuma 1 Keping Not RM 50 Sahaja ), semasa tok meminta beli ( dalam proses ) itu memang terdapat permintaan oleh beberapa guru untuk membuat pertukaran dengan alam sana dan dijanjikan Rm 10 : dapat RM 100,000 sehinggalah maksima RM 100 dapatnya RM 1 Juta... Memang boleh tok pastikan dan amat yakin ianya bukan omongan kosong guru apabila sahabat tok ini berjaya memperolehinya dan sekarang hidup senang lenang dan membuka syarikat mengeimport barangan dari indonesia ( sekarang ), boleh dikatakan sekarang barangan mistik dari sana di import olehnya dan diagihkan kepada penjual penjual mistik dan jalanan.... alhamdulillah, rezeki baginya dari seorang penjual insuran sahaja.

Apabila tok memiliki wang ini ( sampai ke tangan tok ), projek pertukaran ini sudah ditutup, memang kesal itu ada, tapi apa nak buat, memang bukan jodoh rezekinya.2 keping not tersebut bernilai Rm 1 dan Rm 10 tok agihkan kepada 2 kawan tok untuk mencari guru, namun gagal...akhirnya pada 1 ketika ( tahun 2010 ) tok memerlukan wang untuk membayar sesuatu, tok menghubungi seorang sahabat tok " utz... saya ada duit bunian sekian sekian, .... dia jawab macam terkejut.... haa..ya ke, mai la saya nak beli dua keping tu, berapa nak mahar, tok jawab... utz bagi la saya RM 500... saya lepaskan.... Tok lepaskan 2 keping itu kepada utz (&*^(*(* betui betui di hadapan Hospital pakar puteri JB, Tok kesal lepaskan wang bunian tu sebab keadaan betul betul memerlukan, walau 500 tok dapat..muka tok sugul.... pada akhirnya tok mendapat tahu utz tu dah jadi OKB " org kaya baru ", dari seorang utz penceramah bebas biasa, beliau kini mempunyai sebuah syarikat pengangkutan JB-Sgapore, siap opis, pekerja, lori 6 Biji dan D-Max 2 Biji. sedangkan tok memang amat tau dan kenal siapa utz tu, makan sama, tidoq sama , test barang pun sama sama... kini..beliau sudah senang..alhamdulillah berkat kesabaran dan keyakinan kepada Allah swt itu sendiri....

Seorang Sahabat Tok Juga seorang blogger mistik merangkap anak murid tok juga pernah memohon pinjam wang ini untuk dijadikan pameran di Muzium di dalam Programnya dalam 1 pameran mistik , Bagi LUNA & Labu Labi Saiful N9 ...mereka tahu siapa yang tok maksudkan. Tapi masa tu, tok baru sahaja menjualnya..Puas di kecek minta beli sehingga Sekeping RM 1000... nak buat lagu mana benda dah Jual .... habeh cerita la

Ini bukan cerita rekaan, kalau depa jumpa blog tok, insyallah depa akan mengiyakan..masalahnya depa tak tau tok ada blog ni, tok malu dengan depa , nanti depa dok mai umah mtk tolong tu ini, tu yang tok segan, ye lah..kita kawan kawan tiba tiba kawan kawan datang nak itu ini kan kita segan. Lagipun dulu tok susah manakala depa pula senang lenang.


Kini ..alhamdulillah setelah sekian lama wang ini tidak dikeluarkan, ianya dikeluarkan semula.... alangkah bagus bila dapat dan di bawa jumpa orang handal handal untuk mensahihkannya dan minta mereka membuat pengakuan di sini.. Tok dapat not not ini, sebenarnya tok segan nak uploadkan tunjuk kat anda semua, tok takut ada yang menafikan, cakap bukan bukan... tapi insyallah dengan izin Allah swt, tok beranikan juga untuk upload untuk tatapan  bersama.

Memiliki not bunian ini bukan beerti wang saudara semua bertambah sendiri dan anda dok goyang kaki ..tidak sesekali..... namun sebagai contoh:

Jika berniaga : insyallah jika harga barang RM 3 dan pelanggan beri not Rm 10, insyallah dia akan cakap begini dalam loghat omputeh " keep da change "...di situ anda bertambah keuntungan sebanyak RM 7 lagi.


Jika makan gaji : Insyallah time keluar makan dengan kawan kawan, bila nak bayar, akan ada yang cakap...eh takpe..."biar aku yang bayarkan ".... 

Atau jika kereta rosak tengah jalan orang menolong tanpa meminta habuan...insyallah....

Jika membeli sesuatu insyallah akan mendapat lebih barang atau pemilik kedai cakap " takpa, ambil lah 1 lagi buat tambah tambah "


Dengan cara inilah not ini bekerja, namun jika anda rasa cara ini slow atau terdengar ada guru yang mencari wang bunian untuk proses, insyallah boleh di bawa untuk membuat pertukaran ( kalau ada, bagitau tok juga, kita turun ramai ramai.... sungguh )


Wang ini mempunyai tanda Tulisan tersembunyi :

- wafaq Nombor " 3,6,2 dalam jawi "
- Mempunyai Tulisan " Duit alam bunian dalam jawi "
- Mempunyai Tulisan " Dana Ummah dalam jawi "

Di bawah tok bagi gambarnya sebagai contoh, Kalau rasa nak kondem, jangan kondem...sms tok sahaja kemusykilan anda, jika nak memiliki berikut syaratnya :


Anda Boleh Memilikinya dengan Gandaan Mahar : 

2x ganda dari nilai sebenar ( sebagai contoh Anda nak memiliki not RM 1 jadi RM 1x2 : RM 2.00 Sahaja belum masuk kos posnya RM 6.00 )

3x Ganda 

6x Ganda

----------------------------------------------------------------------------


CONTOH GANDAAN MAHAR 

RM 1:

Gandaan 2 : RM 2.00
Gandaan 3 : RM 3.00
Gandaan 6 : RM 6.00

RM 5:

Gandaan 2 : RM 10.00
Gandaan 3 : RM 15.00
Gandaan 6 : RM 30.00
MINTA MAAF YA TUAN2..NOTE RM5 SUDAH ABIS..

RM 10:

Gandaan 2 : RM 20.00
Gandaan 3 : RM 30.00
Gandaan 6 : RM 60.00

RM 50:

Gandaan 2 : RM 100.00
Gandaan 3 : RM 150.00
Gandaan 6 : RM 300.00


RM 100:

Gandaan 2 : RM 200.00
Gandaan 3 : RM 300.00
Gandaan 6 : RM 600.00

Setiap Gandaan melambangkan kekuatan aura penarik wang , senang cakap kalau RM 1 dalam gandaan 2, kurang dan x kerap dapat peluang, kalau RM 1 Gandaan 6 , Mudah dapat peluang dan diberikan peluang namun jumlahnya amat amat kecil.

Begitulah untuk not not seterusnya, lebih besar not, maka insyallah lebih besar peluang yang diberikan dan mendapat peluang mudah dan besar, jika RM 100 Gandaan 2x, jarang jarang dapat peluang namun sekali dapat insyallah besar keuntungannya, jika gandaan 6x... sentiasa mendapat peluang dan besar pula pulangannya setiap kali peluang itu datang.... 

Inilah dipanggil DANA UMMAH yang dikeluarkan oleh Bank Alam Bunian Templer Park Rawang ( ibu Pejabat )..... dan dana ini dikeluarkan setiap 2 tahun sekali melalui perantaraan guru guru yang terpilih...depa pilih tok...rasanya depa rabun kot =).


Syarat Seterusnya : 

a) 1 orang hanya boleh memiliki 1 nilai not berbeza sahaja, tak boleh mempunyai nilai not yang sama 2 atau tiga serta HANYA boleh memilikinya 1x dalam seumur hidup

b) 1 keluarga pula hanya boleh dimiliki oleh salah seorang ahli keluarga sahaja ( Jika ada Terlebih, insyallah segala apa sahaja yang bernama wang ringgit akan tersedut masuk ke alam sana perlahan lahan, senang cakap macam duit tak berkat, dapat gaji tau tau habis dah ,,,haa macam tu lah )

c) Mohor Hubungan Kuasa antara pemilik dan Bank Bunian Akan lenyap selepas 1 tahun 6 Bulan ia dimiliki ( tok tak berapa faham apa maksudnya , bagi yang memiliki mereka akan tahu ) di mana Apabila Dana ini sudah cukup ( Peruntukan bagi seseorang, maka Peruntukannya akan ditutup , tak ada lagi ...jadi dalam masa itu..ambil lah peluang ini sepenuhnya )

Not ini tidak dibelanjakan, ianya hanya perlu di simpan di dalam dompet sahaja.


Bagi yang Tak Yakin, Tok nasihatkan jangan beli, nanti sohih ghoib sendiri... Yang ingin memilikinya sahaja dengan niat ikhlas dan bertawakal kepada Allah...1 Perkara..JANGAN TAKSUB DENGAN BUNIAN, MEREKA JUGA TIDAK SUKA 




NOT RM 10.00 INI SEBAGAI CONTOH, YANG LAIN LAIN JUGA SAMA




Sebelum Di suluh Triplet Not Palsu




Tulisan " Dana Ummah "

Tulisan " Bank Alam Bunian " 

Wafaq " 2,3,6"



* Sebelum memiliki wang ini, sila bertanya kepada Runner dan Broker.... " pernah dengar Dana Ummah ?...dan apakah dana itu ?.

* Not ini hanya untuk yang ikhlas dan bukan berniat tamak... mana tau, nampak benda ni je, sengih sampai ke telinga dan mata bulat macam bola ping pong... itu antara tanda ketamakan... kalau nak ambil juga, silakan...namun ...rasanya ianya hanya lebih memburukkan keadaan sahaja


AMARAN !!!

Wang Kertas Ini Tidak Boleh Di Niagakan 

Jika Anda MeNIAGAkannya

Pihak Kami Tidak Akan bertanggungjawab 

Jika Anda Dikenakan Tindakan Pihak Berkuasa Seperti BNM Dan Lain Lain

Pihak Kami Tidak Bertanggungjawan Di Atas Penggunaan Wang Kertas Bunian Ini Sekiranya Ia Di Niagakan di Mana Mana Pusat Perniagaan

Segala Perkara Berkaitan Kesalahan Penyalahgunaan Wang Kertas Ini Hendaklah Di Pertanggung Jawabkan Oleh Pemiliknya Sendiri

203 ulasan:

  1. Lupa nak pesan..... hanya Orang Malaysia sahaja Boleh memiliki NOt ini, Brunei, Thailand dan singapura, sila bertanya pada sami siam, pawang dan orang pandai di negara anda.... bagi di eropah, sila tanya pengamal vodoo..mana tau kot kot ada...

    =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum..Tok Mat , saya nak lock RM5 gandaan 6 dan dan RM10 gandaan 6..

      Padam
    2. Assalamualaikum tok mat. saya mahu rm10 gandaan 6 dan rm5 gandaan 6. terima kasih tok mat

      Padam
  2. Dana Ummah Ini untuk org islam sahaja , harap maklum dan jangan kecewa.... insyallah...

    Macam duit sukarno juga ada tulisan kalimah di dalamnya...

    BalasPadam
  3. Salam tok..lock 1je tuk rm5 gandaan 6
    Sok pagi sy bank in duit..
    Sharidatul Putrajaya

    BalasPadam
  4. Salam tokmat,

    tok mat saya lock RM50 gandaan 6 yer esok saya bankin kan duit. saya bukan tamak yer tokmat heheheh peluang hanya datang sekali. lagi kita senang lagi banyak kita bole buat amal ibadat

    rafizi selayang

    BalasPadam
  5. salam tok..saya lock RM50 GANDAAN 2.semoga dimurahkan rezeki...dibuka pintu rezeki ditutup pintu kejahatan..amin..cgu masdi

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalamualaikum tok..saya dan bank in dah maharnya 106 dan upah buah kalaung GMG...petang tadi

      Padam
  6. Assalam... tok, 10 ganda 6

    Din Serdang

    BalasPadam
  7. salam tok.
    10 ganda 3. pagi ni bank in .

    BalasPadam
  8. rm5 gandaan 6 .. insyaallah malam ni bank in ...

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. tok sy dh bayar rm 106 +pos, ref 1689194764, 12sept,09:02:16, tok pos sekali ngan duri landak n geliga dewi laut sy, minta tok betulkan alamat sy sbb posmen kata susah cari, alamat sy sms tok.

      Padam
    2. Tq tok barang selamat sampai ;) i am happy..

      Padam
  10. tok mat, lock untuk saya. rm 50 gandaan 3. normin serdang

    BalasPadam
  11. Salam, Tok sy lock RM1 x 6; RM5 x 6 dan RM10 x 6...InsyaAllah

    BalasPadam
  12. salam tok sy nk , lock rm 50 gandaan 3.


    azrin kjg....

    BalasPadam
  13. tok, sy lock RM1 x 6; RM5 x 6; RM10 x 6 dan RM50 x 6..TK..

    BalasPadam
  14. salam Tok, saya lock 1.5&10 dgn gandaan 6 ya tok.tadi saya sms kat tok.cuma nak joint sekali kat sini

    mansor ampang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Tok Mad,saya dah masukan guna maybank2u pagi tadi jam09.19.35 berjumlah rm102 termsuk duit pos ya.ref no.1689202528.almaatnya dah bagi yg baru.saya dah smskan ya.

      mansor ampang

      Padam
  15. Salam tok rm 10 gandaan 3....dan rm 50 gandaan 2
    kiranya 2 unit

    BalasPadam
  16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  17. salam tok 50 ganda 2 rashid pasir gudang

    BalasPadam
  18. Salam tok sy lock rm1x6 dan rm10x6 jadi semuanya 2 unit
    yee...en azuan

    BalasPadam
  19. Salam Tok,saya Lock RM10 gandaan 6 ya..
    _muhammad Fariz,Pasir Gudang_

    BalasPadam
  20. Tok, lock RM50 gandaan 6 dan RM1 gandaan 6

    BalasPadam
  21. salam tok..sy lock RM1 gandaan 6.sy dh transfer melalui maybank2u.
    Reference number: 1689350077
    Transaction date: 12 Sep 2012
    Transaction time: 14:08:42

    nanti sy ambik di rumah tok.(zul simpang renggam)

    BalasPadam
  22. Salam tok sy nk lock
    Rm1 gandaan 6 & rm 10 gandaan 6
    ~Anuar Sentul~

    BalasPadam
  23. Salam tok mat.. sy lock rm1x6 dan rm10x6
    -DANIEL CHERAS-

    BalasPadam
  24. salam, saya dah bank in ke akaun tok mat untuk not100 gandaan 3. anuar langkawi

    BalasPadam
  25. tambah 1x6, 5x6 dan 10x6 tok

    BalasPadam
  26. Payment done tok mat !!!

    Amount: RM42.00 Status: Successful
    Reference number: 1689446086
    Transaction date: 12 Sep 2012
    Transaction time: 17:34:42

    Description of transaction: RM1 ganda 6 & RM10 ganda 3_hairi baling

    BalasPadam
  27. Ikut gerak...dia akan bagi nilai not yg terbaik tapi jgn ada dalam hati perasaan tamak..

    BalasPadam
  28. Salam Tok, saya Mahu rm 1 gandaan 6 satu dan rm10 gandaan 6 satu total rM 66 bole pos sekali dengan kulit kijang putih, aked jalur 2A Dan geliga dewi laut .nanti bank in rm 66 saya bagi tau ya Tok ,tqvm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok Tok duit Dah bank in rm66 melalui maybank2u harap maklum, tqvm

      Padam
  29. Salam tok saya nk rm10 ganda 3 ya tok, bukhari setapak.

    BalasPadam
  30. Tambah Rm 1 ganda 6 lagi 1 ya tok.

    BalasPadam
  31. Tokmat sy reserve rm10 ganda 3...

    BalasPadam
  32. Assalamualaikum W.B.T tokmat, saya nak not Rm10 gandaan 6

    Mizi Selayang

    BalasPadam
  33. slm...tok saya lock not RM10 gandaan 3...tq tok...

    BalasPadam
  34. Salam...sy nk kongsi pgalaman skit ttg wang dana ni, skitar 2 tahun lps sy pernah dioffer wang dana ni oleh seorg hamba Allah yg mahir tarik barang alam sebelah, sbelum tu dah 3,4X jgk amik barang mistik dgnnya tak yah sebutlah barang ape klu sebut confirm dia tau sy sapa takut jd lain plak...nak tau berapa dia offer wang rm1 wang bunian spt tok maharkan ni haa tu dia 4K sekeping,agak2lah klu rm100 berapa dia nk maharkan tak ke 40 juta he3..jgn xpercaya cite sungguh ni bukan rekaan semata2...last2 tok mat boleh bg rm2 jaa tu pun siap ganda 2 lg...confirm rugilah10x sapa xamik...sy punya 3 keping dh bankin ye tok he3...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adakah wangnya sama macam ni corak mohornya?... jika sama tok tau lah sapa dia... tak pa la tuan, masing masing dengan cara nya mencari rezeki, samada berkah atau sebaliknya ...asal lepas dunia huhuhu...

      Padam
    2. Corak mohornya 50% sama dgn tok punya, ada wafak 2,3,6 & wang dana gaib cuma dia ada tulisan jawi kun fayakun klu xsilap walaupun peristiwa tu 2 tahun sudah sj sbb tak berapa minat sy tak amik pot/kisah sgt ttg fizikal wang tu...tp maharnya mmg sy ingat sampai bila2 rasenya....dgr cite ada yg siap wat loan lg utk mmaharkannya yeelah sapa xnak senang betui tak? tambahan plak mgkin masa tu dia susah tp sbb percaya itulah mahar paling murah maka ada jgk yg mmaharkannya...bayangkan hati dan perasaan org tu bila dia tau ada org yg jujur, telus & ikhlas macam tok mat maharkan rm2 jee tak ke rase tipah ttipu,teraniaya dan terkilan...betul kata tok kadang2 org mcm ni fikir lps dunia aje tp ikut yg sy tgk & cite kenalannya didunia pun tak berapa nak lepas, senang sekejap jee tp susah mmanjang mgkin bahana sumpah seranah org yg menjadi mangsa...

      Padam
    3. Erm,itu edisi ke-dua , edisi pertama dia ada bulatan dan dalamnya ada kalimah juga....

      Yang Tok ni edisi ke-3..

      Tak apalah tuan,itu urusan dia dengan Allah... biarkan saja... nanti ada pengajarannya..insyallah...

      Padam
  35. zakaria seri manjung13 September 2012 12:37 PG

    tok saya lock 1 ringgit gandaan 2 dan 10 ringgit gandaan 2....simpankan tok

    BalasPadam
  36. Salam Tok,saya Lock RM10 gandaan 6 ya.

    BalasPadam
  37. c) Mohor Hubungan Kuasa antara pemilik dan Bank Bunian Akan lenyap selepas 1 tahun 6 Bulan ia dimiliki ( tok tak berapa faham apa maksudnya , bagi yang memiliki mereka akan tahu ) di mana Apabila Dana ini sudah cukup ( Peruntukan bagi seseorang, maka Peruntukannya akan ditutup , tak ada lagi ...jadi dalam masa itu..ambil lah peluang ini sepenuhnya )

    tok mat apa maksud kenyataan ini saya kurang paham...

    adakah tempoh luput duit bunian yg kita miliki?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tarikh luput setelah 1 tahun 6 bulan di miliki. Dalam tempoh ini....ambillah peluang ini secukupnya dengan usaha berniaga dan sebagainya... yang makan gaji, cuba cubala berniaga partime depan rumah jual burger atau apa sahaja..insyallah akan nampak hasilnya...

      Padam
    2. salam....nk tnye RM1 gandaan 6 brape mahar nye?

      Padam
  38. Salam Tok,saya Lock RM10 gandaan 3.

    BalasPadam
  39. tok simpankan saya rm1 ganda 6, dan rm10 ganda 6 ye tok, nnt saya tranfer duit sy bgtau tok,kos penghantaran pun sy masukkan dua, sbb lain2 alamat tok.

    BalasPadam
  40. Tok saya lock lagi 1 rm10 ganda 2 ada kawan nk, nanti bank in skali dgn barang2 lain ya tok.

    BalasPadam
  41. as'salam, sy nak RM1 gandaan 6 & RM10 gandaan 6

    BalasPadam
  42. memang dah aktif atau perlu diaktifkan?

    BalasPadam
  43. tok sy lock rm1 ganda 6 ngan rm10 ganda 3,tgh bulan gaji ni sy bank-in sekali kulit kijang wafaq 1,jd rm72 betui x tok?klu x betul,tok tlg perbetul kan maharnye,,,,M.kamarul

    BalasPadam
  44. Salam, Tok stock ada lg tak? Klu ada tlg info sy, Cikgu Andek 0135770090. Sy tak ada line d rumah.Ni pun tumpang CC.Klu ada nak lock RM10 x 6,Klu abis, apa note yg tinggal?

    BalasPadam
  45. salam tok , mau order buat kawan sekerja rm 10 x 3 = 30 ..nanti bank in saya bgtau ya tok ..tqvm

    BalasPadam
  46. Salam tok sy mau rm 10 ganda 6 dan 50 ganda 2..nt dh bank in sy sms tok..tq (MIROL .AMPANG)

    BalasPadam
  47. salam tok , saya order rm 1 gandaan 6 =rm 6 buat kawan sekerja nanti bank in saya bgtau mcm biasa ya tok .tqvm

    BalasPadam
  48. Balasan
    1. Salam tuan tuan semua..... Duit Bunian kini tak berapa stabil kewujudannya dalam Jelmaan RM 1, RM 100.... Yang banyak ada RM 10 dan RM 50....

      Buat masa sekarang Not RM 1 dan RM 100 agak kurang stabil tok dapat.... Jadi untuk memperolehinya di masa hadapan Tok tak Jamin... jika anda ingin Not RM 1 atau RM 100 sila cepat cepat ya..insyallah.... Not rm 1 masih ada lagi RM 4 keping, Not RM 100 Ada lagi RM 3 keping, yang lain alhamdulillah dah jadi lambakan pula

      Padam
  49. salam tok saya dh mula merasai hasil dr dana ummah ini, Alhamdulillah memang rezki semalkin lancar tp mesti dengan jalan usha spt berniaga insyaAllah, semoga kita sama2 untung dunia akhirat, Amin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah , ya betul...jalan niaga memang cukup cukup boleh nampak... insyallah, semoga beroleh kejayaan sama sama

      Padam
  50. tok, saya nak rm100 gandaan dua, ada lg x? kalau ada tlg lock utk saya n bgtau cara pembayaran ye

    BalasPadam
  51. tok macam mana nak bezakan gandaan 2,3 & 6 tu.... boleh lihat malaui UV ke... janagan marah kalau salah tnya, tqvm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tiada perbezaan, masa Ritual nak masuk dalam sampul tu ada niatnya, 2,3,6 tu ada dalam mohor wang bunian, jadi ritual itu akan mengaktifkan gandaan berapakah dan dari mula ia dipos. Kontraknya bermula. Untuk membuat komen, sila letakkan nama di bawah... atau mendaftar di blog ini, mungkin tuan tak tahu, jika mendaftar dan membeli barangan GB..akan mendapat diskaun baik punya hehehe

      Padam
  52. Allahamdulillah sprti yang diceritakan oleh tuan punya blog ini tok mat, memang ternyata kesan dari duit dana ni dah mnmpakan keberkesanan,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan, sila letakkan nama di bawah jika belum mendaftar ya

      Padam
    2. hehehehe maaf tok mat,,

      Padam
  53. salam tok mat, ada lg x rm100 gandaan 2. tlg lock untuk saya.. saya org baru, x tau lg nak buat bayaran mcm mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama saya mohd akmal halimi dr n9

      Padam
    2. terima kasih tok.. mcm mane saya nak bank-in duit leh x tok emailkan akaun number tok kat email saya sharifahshalimi@gmail.com

      Padam
  54. Salam tok..saya nak lock rm1 gandaan 6 dan rm10 gandaan 6..

    Am skudai

    BalasPadam
  55. tok saya dah transfer masuk rm72 wang bunian1x6,10x3 kulit kijang wafaq 1 melalui mybank2u.M.kamarul

    BalasPadam
  56. tokmat rm1 gandaan 6 (7 unit untuk 7 orang) + rm10 gandaan 2 (1 unit)

    apa-apa saya msg...item reserved sy akan di bankin mlm ini,insyaAllah...

    canteeekkk...

    JiwaKacau...

    BalasPadam
  57. As'salam tok, saya booking
    rm1 ganda 6
    Rm10 ganda 6
    Husni Tiram..

    BalasPadam
  58. Salam tok sy berminat untuk memiliki wang INI ADAKAH IANYA MASIH ADA LAGI ? JIKA ADA SY NAK LOCK
    RM10 GANDA 3 T.KASIH

    BalasPadam
  59. Salam tok tolong tunjuk cara bagaimana sy nak buat pembayaranya ..tolong emailkan kat sy ye t.kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sms Tok : 017-8259540

      Apa email tuan ya

      Padam
    2. Salam tok sy dah sms kat no fon tok .. t send kt sy butir2 bank ..lau ada cimb lg senang sy tranfer t.kasih ///

      Padam
    3. Salam tuan, hp tok tak menerima apa apa sms dri tuan, 017-825 9540

      Padam
  60. Ada pelanggan pelanggan yang dapat duit ni depa suluh dengan lampu suluh,.... hehehe ...tolonglah jangan buat lawok antarabangsa hehehehehe.....

    Tulisan tersirat ini hanya boleh disuluh dengan lampu ULTRA VIOLET sahaja.... insyallah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tok, nie mesti depa tk baca abis .. hehe

      Padam
    2. alamak sy pun buat camtue...kahkahkah...terkono eden...tp tp lampu UV ku dlm penghantaran...huhu...tokmat lps hbs tempoh 1thn 6 bln tue masih nmpk lg ka tulisan wafaq tue? nk simpan buat koleksi...

      Padam
  61. dapat passport besar,inilah hikmahnya kawen dgn org bunian hehe

    BalasPadam
  62. As'salam Tok, kalo saya da amek
    eg: rm1 ganda 6
    Kalo nak belikan bapa saya
    Eg: rm1 ganda 6
    Bole ke? Kira keluaga atau keturunan?
    Konfius sikit lah tok..(Tuanku) 

    BalasPadam
    Balasan
    1. Erm... tak susah tuan, di atas disebut isi rumah sebagai suami isteri, jika isi rumah ada anda, isteri , anak anak dan adik adik serta sepupu .... yang boleh memiliki dalam 1 rumah ialah :

      - Anda
      - Mak anda
      - Sepupu pupu anda

      Insyallah, isteri dan anak anak anda x boleh sebab ada kaitan anggota keluarga terdekat di dalam perkahwinan.....insyallah...

      Padam
  63. Alhamdulillah, saya baru hari pertama guna wang bunian rm100 ganda 2, terasa rezeki masuk. mmg rezeki yg x disangka2. syukur pada Allah dan terima kasih tok mat, semoga Allah memelihara dan merahmati tuan. Amin. akmal n9

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah syukur kepada Allah, masuk tuan, ini adalah testi yang ke-6 memberikan respon positif....alhamdulillah.... syukur Wahai Allah

      Padam
  64. ini duit yg ditulis menggunakan dakwat lutsinar ke?
    & hanya kelihatan dgn lampu UV.

    duit bunian yg jenis lama xda ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Duit bunian memang dah masuk siri ke tiga sejak 6 tahun lepas adalah dalam bentuk macam ni tuan, mana ada versi lain, versi cok pakai stamp pad ka yang tuan maksudkan?.... itu semua orang boleh cop..

      Tak kisahla ia di cop atau apa... orang bunian ni dia buat apa pun dia bagi secara sembunyi, tak nampak nyata ianya ada ke-pelikan pada duit tu, kalau nampak pelik , maka semua org akan hold dan simpan.

      Dari 6 tahun lepas , ( dikeluarkan 2 tahun sekali ) versinya memang tak pernah lari dari cara ini...

      Jika tuan menyatakan ia di tulis dengan dakwat lutsinar.... baiklah..tok nak tanya?.... wang sukarno indonesia tahun 1957 ASLI juga ditulis oleh dakwat lutsinat di 4 penjurunya ada kalimah Allah dan Kunfa ya kun..... adakah sukarno menulisnya dengan dakwat lutsinar di TAHUN 1954-1967 ?.... maju bebenor sangatlah negara indonesia pada masa itu kerana ada pen ini ya ?.... sedangkan duit Malaysia pada masa tu , ranting ranting lutsinar keselamatan pun belum ada ( ranting ini juga disuluh dengan lampu UV )....

      Jadi Tok nak tanya lah kepada bijak pandai yang hanya memikirkan logik akal?.....

      Habis kalau bunian nak bagi benda...dalam bentuk apa?.... UFO?... dalam keadaan duit tu ada Hologram di dalamnya ( gambar agung boleh bergerak dan bercakap cakap dengan kita ), ya..kalau ada ...tuan akan cakap juga... Alah..nikan Hologram .... mesti order barang macam ni kat e-bay kemudian cakap duit bunian ?... macam tu?....

      Boleh tak open your mind dan buka minda ...jangan terlalu memekungkan akal anda dengan logik dan tidak....

      Ni mesti blogger juga yang belum baca habis isi kandungan blog tok...

      Tok dah cskap 1 perkara... tok xda kerja lain dan inilah kerja tok sampai mati...

      Kalau kita ( tok ) bohong, perniagaan ni takkan ke mana macam kebanyakan blogger london, paris dan afrika sana. Kita nak kekalkan perniagaan ni sampai bila bila...

      Periuk nasi kena sentiasa bersih maaa....

      Ada paham ka... paham?...insyallah moga Allah memberikan anda 1 benda atau alat untuk menjadi hamba yang berfikiran POsitif...

      Bukan menjadi hamba yang sentiasa mencari kesalahan orang tanpa melihat kelemahan sendiri...

      Amin ya robbil Ala min

      Padam
    2. Tok x marah... cuma kekadang... ye la.. fikir la sendiri... habis bunian nak bagi dlm bentuk yg macam mana... peniaga macam tok ni ( jual mistik ) macam2 dugaannya... asalkan benda tu berbentuk...mesti ada saja tohmahan orang.. kalau benda yg x nampak, tak percaya pula, dan cakap kita tipu... yang mana mudah percaya.. terikut lah... tu sukarnya...

      Manusia hidup semua nak bukti... apa buktinya dan mengapa?.... sedangkan kebal itu sendiri adalah bendas yang non logik.....bunian juga adalah benda yang non logik.... macam mana?..

      Jadi yang percaya ialah hanya yang beriman , kan ada ayatnya dalam Al-Quran .. " barang siapa mempercayai sesuatu yang goib. maka ia adalah dri kalangan golongan yang beriman " kerana Allah itu sendiri adalah GHOIB.... namun kita boleh melihat ciptaan Allah itu , iaitu diri kita sendiri, alam alam flora dan fauna, sama juga dengan makhluk bunian ni, kita boleh nampak benda dri mereka .... nak kata batu batu... batu pun ada jual kat kedai, kelantan yg paling banyak batu aked lawa lawa dan pelik pelik. nak cakap duit bunian ni..... ya tepat.

      Kalau tulis sendiri , rasanya Tok memang tak sayang diri, keluarga dan perkahwinan tok... mana taknya kalau tak betul tok boleh ditangkap dan di dakwa kerana melakukan penambahan ke atas wang dari BNM. ingat benda ni x salah ke?.... ,gila tok nak buat kerja tu... gila...astagfirullah....

      Padam
  65. Salam tok takyah lah layan mereka2 yg berfikiran negetif tu buang masa saja ... alquran sendiri dh mengatakan percaya pada benda2 yg ghoiab ...semua ni hanya perngantaraan sebagai usaha kita je .. kerana allah jg berkata 'dia tiadak akan mengubah nasib umatnya jika umatnya sendiri tak mahu berubah ' semua ni hanya sebagai ikhtiar je ...salamualaikum

    BalasPadam
  66. Betul ...betul.....Betul....sokong 500% kata2 tok dan uncle zack. Menidakkan perkara ghaib itu sama mcm menidakkan kekuasaan Allah yang MAHA BERKUASA LAGI MAHA BIJAKSANA. Xyah layan tok org jahil camtu, buat ngabihkan boreh jo....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan jahil..tp terlebih pandai... mungkin dia penah melihat duit bunian yang ada no siri kecik dibawahnya... jenis tu bukan untuk keluarkan dana, itu depa guna tok berbelanja di dalam sana... nak belanja tempat kita mana laku, dan duit tu hanya ada jenis fotostat di alam kita... takda yang betul...depa bagi fotostat saja... macam mana depa fotostat?.... sebab depa ada la mesin fotostat tu hahaha... apatah lagi kalau depa nak ada pen lutsinar sekalipun.... lebih lebih lagi lah.. teknologi depa kan lebih maju 300 tahun dri kita... erm... fenin fenin

      Padam
    2. salam tok, jangan layan diorang nie kerana hanya org tertentu Allah buka pintu hati mereka, baik tok fokus tuk offer brg 2 yg lebih khasiat..tq

      Padam
  67. salam..tumpang lalu..
    apa susah2. kita semua di beri iman dan ilmu. So fikirkan sebaiknya. pada sy ,ini salah satu daripada kebesaran Allah..subhanallah.. dan yang paling paling menariknya ,Tok telah mengkongsikan nya untuk kita semua..alhamdulillah..
    Abihnya..sy percaya ni saja : tidak Aku(Allah swt)jadikan jin dan manusia itu , melainkan untuk menyembah Aku (Allah Taaala)
    terima kasih tok,dpt jga merasa duit org sebelah sana..so yang rase2 kompius tu, baik gi main jauh jauh..jgn marah.

    BalasPadam
  68. Ok! Faham sudah..
    Bukan apa Tok, mana tau ada rezeki lebih,
    Boleh beri kat pak mertua.
    Ayah sendiri tak bole kerna stay S'pore..

    BalasPadam
  69. Mungkin member kat atas tu betul2 tak faham dan tak tahu.. Jawapan ringkas;

    Ini duit yg ditulis menggunakan dakwat lutsinar ke?
    Jawapan: rasenye tak ditulis..
    & hanya kelihatan dgn lampu uv.
    Jawapan: ya
    Duit bunian yg jenis lama xda ke
    Jawapan: kat saya da takde, org tebus kat dpn hospital Tun Aminah. Lain org mungkin masih simpan kot?
    ( jawapan setahu saya & versi saya sendiri )
    Dan bukan Dari Tok.

    Jangan serik nak bertanya kalau betul2 iklas nak
    Tahu/belajar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,

      terima kasih tn Kojak.
      org yg penyabar & cerdik tidak menjawab dgn emosi.cept bebenor melatahnya.

      walau soalan nampak seperti ringkas namun soalan kecil ini lh memberi penjelasan kpd rmai lg org yg musyikil di luar sana.

      jgn lh meganggap soalan2 ini memberi tamparan yg hebat yg boleh menjatuhkan tn.gaya bhasa tidk perlu menyindir,ramai yg mmndang & akn melabel kita.dr gaya bhasa shj kita tahu org itu..adakah penyabar atau panas baran..

      jawab elok2 kn boleh,lebih senang hati yg membacanya.bukannya ane tuduh tok mat buat pemalsuan uang.

      maklum newbie,berbagai soalan bermain di minda.xhairan jika ada lg pelbagai soalan oleh newbie di luar sna.krn setiap org yg mengenali perkara baru dlm hidup mereka akn bertanya.jwb elok2 xperlu panas baran & jgn pernah serik menjawab krn org yg mnjual brg mistik akn sering dihadapkn pelbagai soalan sbg salah 1 bidang perniagaannya.Jika serik menjawab bererti rimas & kurang sabar sedangkan menjual brg2 ini bererti sudh bersedia dgn segala tohmahan,kritikan,pertanyaan,kemusyikilan.& semua ini punyai penyelesaian dgn hujah yg baik melalui penyampaian yg tenang & mudah difahami.

      terima kasih untuk penjelasannya tn.moga tn2 sekalian sentiasa sihat & diberkati Allah

      amin

      Padam
    2. Assalamualaikum wbt wahai newbie blog tok heheh....

      Kenyataan di atas bukan Tok marah, lagipun penulisan tidak mempunyai apa apa wakil perasaan pun, jd macam mana tuan nak cakap tok bernada keras...

      Cuma memang cara penyampaian tok macam tu, maklum lah Tok ni bukan berpendidikan tinggi macam org lain... bahasa pun ikut main sedap saja..tujuannya ialah nak bagi faham dan tidak terlalu banyak menyoal... kalau dulu ya lah...alhamdulillah masih in control lagi. sekarang seharian tok kena menjawab hampir 4o sms untuk 1 seisi , kalau seisi pagi 30, seisi tengahari 30 dan malam 30, tengah malam lagi datang 20 sms... kalau barang memang betul la tok x masukkan detailnya, insyallah memang tok balas sms dengan elok. Tapi kalau kita dah terangkan dari A-Z, tak paham paham juga.....

      Sebagai contoh, boleh ditanya tulis dengan pen lutsinar ke?... walau pendek namun ada sifat seperti menafi dan menuduh tok tipu... sedangkan jika anda baca blog tok dari awal awal sehingga hari ini..insyallah faham dan mengerti apa perjalanan serta perjuangan Tok...

      Geliga bulan p kata kecubung... 1 sahaja ...pernah ka wujud kecubung yang mantul cahaya biru dalam dunia nie, malah kecubung Brazil ( Top AAA ) pun takda gewang cahaya biru.... geliga bulan Gred C tu ada gewang cahaya biru... Bawak barang tok tanya org tepi jalan..baik takyah beli...membazir saja, awal awal lagi x yakin..beli pun x da guna.. habis duit..baik bawak duit tu belanja anak bini makan burger ke kan haaaa....

      Tok minta maaf lah jika ada yag tersinggung sebab tok bukan jenis hipokrit nak berayat manis dan sebagainya.... tok jenis straight dan tegas, nak beli..beli..tak nak..jangan nak kondem sana sini, yakin beli...tak yakin x yah beli... cari dulu keyakinan terhadap Allah... basicly ialah menyakini Ciptaan Allah baru kita boleh menyakini Allah...

      Bab dana wang bunian ni..kalau dilihat di atas, semuanya lengkap penerangannya, xda kekurangan sedikitpun sebab setiap post tok akan menyemak dan membacanya berulang kali, sampai alisya tgk tok naik pening...

      Dan tok berniaga barang barang macam ni secara online dan offline 8 tahun, yes tok boleh terima pertanyaan berguna, namun bukan soalan bodoh... siapa nak jawab soalan bodoh?... dan siapa boleh sabar dengan soalan bodoh?...sedangkan kita dah terangkan awal awal lagi di atasnya.... segala galanya maklumat wang bunian..masih lagi nak bertanya soaan yang jawapannya ada di atas.

      Tok tak rugi 1 sen pun kalau x yakin dan beli dana ni... tak kisah... tapi tok tak suka org mempertikaikan keilmuan yang tok susah payah 8 tahun mencari dan belajar...

      Padam

    3. Tok dah beberapa kali pesan , kalau nak bertanya soalan yg anda fikir anda tulis di blog boleh menjatuhkan perniagaan tok, baik sms sahaja di no tok terus.. tu ada terpanpang di atas header blog... jika anda ulas sesuatu yang menyakitkan hati, tidakkan org akan cop anda nak menjatuhkan perniagaan org, mana mana org juga akan fikir macam tu.... berbau menjatuhkan dan merosakkan...

      Berbalik kepada sifat straight..kenapa tok bersifat begitu ?.... guru guru tok semua straight, xda ayat ayat manis.... akhir zaman yang mana mana mulut manis tu lah penipu... x percaya...cubalah..

      Sifat tok tidak bersembunyi di sebalik diri yang diri, sifat di atas sifat bukan sifat tok, namun Tok berdiri di atas sifat... faham pepatah ni?... x faham g beajar lagi macam mana nak menjadi manusia yang dipanggil insan.. Tok pun belum cukup lagi...

      Jadi selepas ni , tok minta jangan anggap tok panas baran dan mudah melatah, tidak .. niaga blog 8 tahun bukan 8 bulan...macam macam blog dan web dah tok buka..tanya cikgu fairuz tu.. dia cukup kenai tok dri hujung kaki ke hujung kepala. jangan menilai seseorang hanya dari penulisannya ok... tok menerangkan sedetail mungkin sebab nak bagi semua faham apa benda ni, asal mana, kegunaan apa... 2-3 kali boleh la terangkan, kalau sampai berbelas kali..sedangkan jawapan dah ada di sini... macam mana tu?... kalau anda kerja goment atau private pun, boss dah terangkan buat macam ni dan macam ni, anda masih bertanya lagi... agak agak apa boss anda buat?.... dia akan terus berhemah atau dia akan ckp ' u are fired ".... hehehehe... betui dak... beli TV LCD, instruction x baca, lepas tu tanya cina penjual Tv tu, tokey..macam mana mau pasang... agak agak apa tokey tu cakap sedangkan instruction dah terpampang di kertas tu?.... hehehe.... aduhai.. sabo je lah ....

      Tuan... kalau tuan datang blog tok dan nak mewujudkan soalan bom..nak pancing kemarahan tok... tuan p lah main jauh jauh na... sebab jawapan tok akan berbalik kepada batrang hidung sendiri.... nak dan yakin, beli...kalau xnak dan x yakin ..toksah beli...p cari yang ada cop stamp pad tu atau g mintak sendiri ngan bunian..tok malas nak ckp banyak... org dah tolong huluq dah kira bertuah badan dah... yang dok juai sampai 4-5 ribu takda pulak dia nak menyoal.... pening tok dengan perangai manusia yang selalu menidakkan...

      Padam
    4. Mungkin member kat atas tu betul2 tak faham dan tak tahu.. Jawapan ringkas;

      Ini duit yg ditulis menggunakan dakwat lutsinar ke?
      Jawapan: rasenye tak ditulis..
      & hanya kelihatan dgn lampu uv.
      Jawapan: ya
      Duit bunian yg jenis lama xda ke
      Jawapan: kat saya da takde, org tebus kat dpn hospital Tun Aminah. Lain org mungkin masih simpan kot?
      ( jawapan setahu saya & versi saya sendiri )
      Dan bukan Dari Tok.

      Jangan serik nak bertanya kalau betul2 iklas nak
      Tahu/belajar.

      Quote------

      Tuan, jika dia fikir soalan tu macam nak menjatuhkan tok,,, better dia sms saja soalan tu, tok akan jawab elok elok, ni seolah olah nak bg semua baca then macam target nak jatuhkan blog tok... alahai... bunian walau dia xda status khalifah, tapi hati dia baik, x pernah nak buat sesuatu walau benda tu ada yang " berbau " kedengkian.... paling x pun datang rumah tok...

      Tadi ada org datang umah tok , asal dia tak yakin juga, tok suruh dia datang, masyallah, dia pegang duit tu RM 10 je .. tangan seolah berat katanya, macam pegang duit seguni... terus dia dan kawan kawan dia angkat sorang 1 set ( rm 1x6, 10x6, 50x6 dan 100x6...) keempatnya sekali... bukan main suka lagi dan bersyukur susah payah datang jauh jauh ada rahmatnya..alhamdulillah puji bagi Allah...

      Padam
  70. salam tok,
    sy hamba allah yang sms tok semalam utk lock rm10 gandaan 6...sy baru smpai perak subuh td...jap lg sy bank in duit maharnya dan sms detail kat tok ye...
    tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya tuan..paling penting sms ya, so nanti kita save dalam sistem evernote... agar x cicir barangnya...insyallah

      Padam
  71. salam,
    gandaan 2,gandaan 3,gandaan 6

    ada beza ke tok??

    misalnya seringgit gandaan 2,
    seringgit gandaan 6...

    apakah bezanya...adakah wafaq nya berbeza tok???
    atau notenya sama sahaja paras rupanya...cuma yg berbeza kekuatan auranya??

    ok itu sahja nk tanya tok
    terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2,3,6 tu ialah gandaan peluang yang anda akan dapat insyallah , nilai kecik dan besar not pula ialah nilai yang boleh diperolehi dalam tiap tiap peluang... sebagai contoh:

      RM 10, anda beli gandaan 2 maka insyallah anda akan mendapat 2x ganda peluang tu lebih dri orang lain tapi dapatnya dalam puluhan ringgit sahaja..

      Jika RM 10 gandaan 6 maka peluang tu 6x ganda lebih kuat dari biasa...

      Jika RM 100 gandaan 6 ( maksimum ) insyallah peluang berganda ganda lebih dari org lain dan nilai @ hasil juga tarus ratusan ringgit, insyallah,,,semua dengan izin Allah, buat masa sekarang kebanyakan pemiliknya sudah merasai hasilnya....

      Jangan Tamak, jika ada perasaan tamak... maka anda dapat sekeping ni saja sebagai kenang kenangan....

      Padam
  72. As'salam, pada saya Tok nie best orangnyer, saya rasa Tok da terlalu bz, rehat pon tak cukup, mana kerenah blogger, mana yg sms, mana dtg rumah.. Yang paling dasyat!! Kena scud missle! Tu yang hot tu..
    Rilek se hari dua tok.. Mandi air terjun ke, gi legoland ke( naik roller coaster ) kalau jerit nak lps tension pon ok gak.. Heeee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang teringin, ingat nak ke batam bawa isteri jalan jalan minggu depan, tapi berat hati, sebab blog tok ni, lambat lepa sikit ja...orang hantar scud missile ..kalau dibiarkan.... nuclear pun masuk sini depa hantar... memang tok pantau blog ni 24 jam, kalau tak pakai lappy, tok pantau pakai hp... tapi nak balas balik tu leceh , maxis line... ya rabbi... slow , siput sedut pun lagi laju la... malu betol la...dulu jek laju sungguh..alahai... kawasan tok ni unifi takde, P1 belum ada, namo je bandar tenggara... tapi stay pedalaman kih kih kih....

      Padam
    2. salam tok, kalu tok maksudkan pulau batam... jgn luper kalu ade masa bole bawa balik brg khasiat dr ritual tok... ( manatau terbongkar plak rahsia kt pulau batam tu) tk sabar sy nk tunggu...anyway selamat bercuti..

      Padam
    3. haa betui la..insyallah tuan

      Padam
  73. Terlepas pulak..
    Kalau sapa2 belum daftar blog nie, tinggal nama kat bawa mcm nie.

    Kojak, tiram.
    Kojak, Amsterdam.
    Kojak, kedai top-up.

    Contoh je lar.. Jangan marah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha betui tu... letak la apa nama pun , janji ada nama, so nanti kalau kol tu boleh la ckp, Tok saya la kojak dlm blog, jadi Tok kenal mana satu hehe, kalau x letak nama.. tok boleh jawab haa haaa haa saja la...

      Padam
    2. atau kita laksanakan apa yg penah tok cakap 2-3 hari lepas... ulasan xde nama kita goibkan ke alam bunian saja..hehehe

      Padam
    3. Saya setuju gaibkan..
      Tok taruh kat front page, no name, kene gaib!
      Heee..

      Padam
  74. Alamak.. Brader kat atas, tUlis sapa2 kompius baik gi main jauh jauh!
    Saya terasa lar, pasal saya ada tanya pasal saya konfius..
    Aiii, mungkin lain.. Ejaan lain.
    

    BalasPadam
    Balasan
    1. lain tu soalan tuan tu...xde kena mengena

      Padam
  75. Depa marah depa xda wang bunian ni, kalau batu boleh la depa tiru jns sekian sekian apa jenis... bila part wang bunian ni, depa mati akai daa... pastu mula nak cari kelemahan org lain...

    Sebelum Di bom lagi maka dengan kuasa VETO yang tok ada... Tok akan lockkan bhgn ulasan page ini.... kalo terus xda sokongan menyebelahi tok di setiap page..insyallah tok akan kunci semua ulasan di semua page... xda forum, xda perbincangan dan xda lagi horey2 dlm blog tok ni...haaa...

    Kita tgu web tok dilancarkan., wifi slow lagi..pas wifi tok ok..insyallah..website tu best..boleh chat lagi..tapi kalo nak chat kena daftar, un-name is not allowed tglkan ulasan atau main main chat....hehehe

    BalasPadam
  76. DAH BOLEH KOMEN SEMULA .TERIMA KASEH

    BalasPadam
  77. Alhamdulilah bahagian sye semalam dah selamat sampai.. dapat kat tangan buka dengan penuh yakin terus niat dan berdoa seperti yg Tok Mat ajar dalam video penjelasan "Duit Bunian" kat page "Akulah Tok Mat"...dalam petang pukul 5.30pm pegi kedai runcit mak sye kirim santan Kotak mase nak bayar jap lagi taukey kedai "x per bang sye bagi harga borong...sekotak RM12 dia jual RM9 sekotak....dalam hati mula berkata "ehh iye ker nie??? mungkin kebetulan kot....arini pegi pasar borong basah beli brang2x (ikan,sayur) dengan mak sye pon dapat harga kurang...yang pelik mana-mana harga yg lingkungan RM12 tuh dikurang pulak jadi RM9,RM8,RM6..angka 12 memang bulan lahir sya..ape kene mengena??? huhuhuh...ape pon saye bersyukur lepas dapat "Dana Ummah" nie dia mula menunjukan kesan dalam masa yg begitu cepat...syukran....insyallah saya akan tebus note yg seterusnya kelak...-M.Hasre,Pontian Johor

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah rezeki tuan... ada lagi yang nak menulis testi kejayaan mereka, tapi segan,..jangan segan ..tulis la ya hehe

      Padam
    2. Rezeki Harini...ade orang tetibe beri seat Recaro SR3 Evo3 seketul....dia kata nak jual ke nak pakai ke terpulang la...nak pakai sya pulak pakai viva x kan nak bubuh recaro?? huduh pulak rupanye nanti..kalau sepasang ok la kot....huhuh ..tengok price market boleh tahan..kebetulan ade member tadi kata memang cari untuk complete kan bahagian co-driver...alhamdulilah rezeki x disangka.....(tengah survey nak tebus ape pulak ngan tok ni hehehhe)

      Padam
  78. salam tok duit ni ade stok lg ke sye nk rm1 gandaan 6

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada Tuan... Insyallah untuk kesan lebih cepat, sila gunakan Not RM 50 @ 100, nampak kesannya depan mata, insyallah

      Padam
    2. salam,not rm50 ganda 2 ok x tok
      budget kurang bnyk.nk cuba juga berikhtiar

      Padam
    3. Baik, sms tok nanti 0178259540

      Padam
    4. Sye cme nk terai untuk meniage mak sye je nk untuk percubaan tok. . InyAllah

      Padam
  79. Salam tok, nak bagi sikit testimoni wang dana ummah, samada kebetulan atau memang rezeki Allah melalui dana ummah, saya pun xtau, tp memang nampak ketara perbezaannya.Saya baru terima wang dana ummah tok hari isnin lepas, sepatutnya dapat hari jumaat, pasal sy xde kat umah maka kene amik kat pejabat pos waktu pejabat hari isnin.Saya adalah perawat kaedah altenatif sepenuh masa(Mengatasi Masalah gangguan)Macam biasa saya merawat pesakit hari ni, hanya merawat 4 kes je dari petang sampai kul 10 malam, itu pun kejap-kejap je. Alhamdulillah rezeki saya hari ni rm300 hadiah ikhlas dari pesakit dengan 4 kes yang ringan, masalah gangguan biasa. Sebelum ni jarang sangat nak dapat rezeki mcm ni dengan kes yang biasa2 je, lg pun saya memang x pernah letak harga untuk servis rawatan, semua ikut keikhlasan pesakit, klu xde pun x mengapa. isteri saya pula dapat rezeki rm150 hadiah dari murid2 veteran kalangan makcik2 ditempat dia biasa mengajar,sebelum ni dapat sekitar rm50 je saguhati dari mereka, pagi tadi dia beli barang pun tiba2 je dapat diskaun yang mengejutkan, siap cakap bagi harga modal tu, tepinga2 org lain dengar kat kedai tu yg sebelum ni tuan kedai tu memang xpernah nak bagi diskaun pun walau 10 sen. Allahuakbar.....memang rezeki yang x disangka2.Pendapatan saya dan isteri hari ni RM450, Alhamdulillah syukur pada Allah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syukran alhamdulillah Tuan... Memang sudah di jodohkan tuan asbabkan wang bunian ini.. alhamdulillah.

      Jika mengikut cara wang bunian ini bekerja, memang itu caranya dia bagi, melalui jalan jalan yang tidak kita sangka..salah 1 contoh sorang pelanggan rawang yang tiba tiba dapat tawaran komisen sana sini dalam masa seminggu, alhamdulillah... dana ummah ni, bukan dia bagi kita seketoi duit tanpa kita usaha, tapi dengan usaha yang sedikit insyallah diberikan peluang yang besar... jangan lupa untuk mengeluarkan 2.5% hasil pendapatan untuk di zakatkan kepada anak anak yatim, masa nak sedekah tu niatkan mcm yang tok ajar dulu ...insyallah...

      Padam
  80. Alhamdulillah tok bersyukur Dana ummah ini memberi kebaikan yg cepat kepada kebanyakan pemiliknya , ada juga yang belum dapat atau hanya dapat sekali sekala peluang itu, tok nasihatkan... cek hati anda.. ingat pesan tok, jangan ada rasa perasaan perasaan yang x sepatutnya seperti tamak loba dan sebagainya. Patuh pada perintah Allah, bukan seorang pendosa besar, insyallah...bunian suka kepada hamba Allah yang patuh kepada Allah itu sendiri, Jalan kita nak kena tegak. jika belum tegak, maka iktikadkan agar ia tegak semula , insyallah.

    Banyak testi bagus dari yang niaga sendiri, yang makan gaji melinbatkan komisen tok dah dengar 3 org, yang lain lain makan gaji tanpa komisen, ( goment ) , diberikan peluang " kerja tak berapa di kacau ", insyallah. Kerja makan gaji pun takpa... Cuba buat buat partime berniaga, insyallah hasil niaga yang diperolehi kita lebih berpuas hati , insyallah apatah lagi jika ada asbabkan wang bunian ini.. lagi lah berganda hasil usaha kita, insyallah... ingat ...1 tahun 6 bulan sahaja...

    Peluang kejayaan dalam hidup Selalunya datang 3x sahaja dalam hidup. Masih tertanya tanya selalu was was bukanlah 1 petanda bagi orang orang yang bakal menerima kejayaan. org kaya, bila diberi peluang, dia terus sambar tanpa banyak soal... org biasa biasa, dapata peluang dia menyoal nyoal dan tertanya tanya, akhirnya,..yang kaya bertambah kaya dan yang biasa terus menjadi biasa... ordinary person until death...kalau kita senang kan boleh membantu sesama yang susah dan anak yatim... ya...ada yang cakap, aku tak kisah hidup macam ini, asal x kacau org... masalahnya..bukan macam tu kehidupan yang agama kita suruh cari... pilihan sendiri, tepuk dada tanya hati... jangan tanya nafsu.... insyallah

    Dah ...dah..bebel pulak tok ni.....

    wassalam

    BalasPadam
  81. Nasihat yang bagus tok!

    Ada org kata bebel
    Ada org kata nasihat

    Antara tebal tak tebal kulit telinga.. Huhhuuu

    BalasPadam
  82. ingat ...1 tahun 6 bulan sahaja..


    maksud tok,,
    duit ni terhad guna 1 tahun 6 bulan sahaja?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tepat...sebab tu kan dah dipesan kat dalam tu ... masa kontrak ialah 1 tahun 6 bulan... bukan selamanya, dan tok juga boleh memaharkan wang bunian ini dalam masa 1 tahun 6 bulan juga... mana ada lagi lepas ni, sekali sahaja datang seumur hidup... tak ambik memang teramat rugi besar

      Padam
  83. oh begitu,,pemilik duit bunian ini ada hubungan scara batin

    BalasPadam
  84. sekejap aje 1tahun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan ada perasaan tidak berpuas hati tuan... jaga hati jika memiliki wang ini, jika langgar pantang, bukan 1 tahun 6 bulan... sekelip mata mohornya akan hilang ...insyallah... Allah nak beri peluang bukan selama lamanya tuan, kalau x dah lama dah mak ayah kita kaya raya... hehehe

      Padam
  85. pesan tok sy simpan,dan ingat.. kerna amat berharga

    BalasPadam
  86. Salam Tok, saya mau order Dana ummah rm10 gandaan 3 = rm30 + Wang pos rm 6 total rm 36 , untuk kwn sekerja..

    BalasPadam
  87. salam...nak order 1x6 + 10+6... 012-6865630

    BalasPadam
  88. assalam tok kalau ada lagi sy lock 1
    rm10 gandaan 6

    BalasPadam
  89. Salam tok nak tanya duit rm1 dan rm50 ada lagi tak ??? dan jika sy pesan untuk kawan sy boleh ke dan duit tu atas nama dia dan jika dia order lebih wit tu boleh ke lepas tu baki wit tu di beri kepada org lain.sedangkan semua duit tu atas nama dia...t.ksh tok pencerahan dr tok amat dihargai ///

    BalasPadam
  90. Salam tok...
    nak juga..rm10 gandaan 6

    BalasPadam
  91. harga dia yg gandaan tu ke? maaf sy x faham..

    BalasPadam
  92. Rm5 masih takde..
    Sebabnya??

    Buat duit raya, tu yang kat bank habis!!!

    Jangan marah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia datang tu hari 3 keping saja.... rasanya tok boleh tangkap ngapa dia mai 3 keping, sure lepas ni ada guru guru di kl ke, kelantan ke yang mintak duit bunian RM 5... so..waspada.. bila dah jadi rare, maka ia akan mendapat permintaan dari sana... selalulah depa main lagu ni..paham sangat

      Padam
    2. susa dapat pasal rm5 skang ni banyak yang plastik kot..note lain banyak lagi yang kertas..huhu..

      Padam
  93. salam.. tok, note rm1 gandaan 6 ada lagi x? klu ada saya nak.. ptg nie saya bank in..

    BalasPadam
  94. Salam tok nak tanya syarat memiliki wang bunian ini ..
    syarat A ..1 org hanya boleh memiliki 1 nilai not yg berbeza sahaja .
    Syarat B ... 1 keluarga pula hanya boleh memiliki oleh salah seorang ahli keluarga sahaja ..
    Persoalannya ... boleh ke not yg di miliki oleh ahli utama tu di beri pakai/simpan oleh ahli keluarga yg lain ???
    contoh : sy ada not rm1 , rm10 dan rm50 . ok not yg rm1 disimpan oleh isteri , not rm10 disimpan oleh anak dan not rm50 disimpan oleh sy sendiri .. jadi boleh ke tok jika macam ini ...??
    MINTA PENCERAHAN DARI TOK ..T.KASIH ///

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh bagi orang lain simpan, tapi ianya tetap terkesan ke atas kita, bukan mereka. Maksudnya rezeki keluarga itu tetap kepada yang dinamakan ini, jika ahli keluarga lain membawanya dan mendapat peluang, itu ialah peluang untuk segenap keluarga... bukan peluang untuk dirinya .

      Insyallah... dan alhamdulillah stok wang ini masih berbaki sekitar 122ribu keping lagi... semalam pun org dah ambil 2 keping, petang tadi pun org dari JB datang ambil... esok ada lagi org nak ambil..alhamdulillah

      Padam
    2. salam.. tok, saya nak bertanya.. saya dah berkeluarga.. saya kasihan melihat abg saya dlm kesusahan. dia sudah berkeluarga dan mempuyai anak seorg.. boleh x kalau saya belikan utk dihadiahkan kepadanya..

      Padam
    3. Boleh tuan, istilah keluarga di sini ialah, suami , isteri dan anak anak, namun jika ayah dan mak tak tahu, anaknya yang berumur 18 tahun ke atas serumah boleh memiliki, seluruh anak anak boleh memiliki, dengan syarat suami dan isteri tu, yakni ibu bapa mereka tidak memiliki... jika salah satu dari ibu bapa ini memilikinya, maka seluruh anak anak tak boleh memilikinya... kerana anak anak itu bila besar akan ada keluarga sendiri dan berkahwin.. kalau x paham kol ya

      Padam
    4. ok tok.. faham.. terima kasih atas penjelasan..

      Padam
  95. Perghh Tokkkkkk!!!
    122 ribu kupeng...
    Rezeki Tok..
    TT coming soon!!
    Tok da pakai Tt, tompang saya gi jln2 Tok? Takat highway kulai sampai skudai, u-turn terus saya blanja burger king! Minyak Rm50..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha, tuan ni, itu kalau tok boleh la guna duit tu.... dana tu untuk org yang berkehendak saja....

      Padam
  96. alhamdulilah..blh tn xda mslh..

    BalasPadam
  97. salam tok nak tnyew ni.. sy ada beli wang dana umah dgan tok baru2 ni.. tp sy perempuan tok. sy sms guna nama tunang sy.. dia pon tahu sy beli wang dana umah ni..
    cuma yg musykil nya...skrang duit yg sy bank in kan kat tok tempoh hari duit sy.. jadi duit tu berkesa pd sy atau dia..sebab masa pos laju dia bg fullname dia..huhuh
    mohon atok jawab ya...soalan ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Atas nama dia cik, kalau cik nak beli boleh, tapi bila nak kahwin nanti kena carikan pemilik lain bagi salah satu dari yang cik dan tunang miliki, insyallah

      Padam
    2. ya tok..trima kasih ats penerangan tok
      alhmdulilah da nmpk kesanya :)

      Padam
  98. x ada sape2 nk reply ke? musykil ni..berkesan kt sape dana ummah tu huhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila baca testimoni pelanggan di atas semua ulasan dan di website rasmi GB ya...

      www.geligabunian.com

      Padam
  99. cuba try baca tarikh 7 oktober tu lebih kurang sama ngan soalan uncle zack...kalu tok dh niat kan ikut nama duit tu hanya berkesan pada nama yg di beri pada tok...insyaallah ( untuk lebih pasti tanya tok sediri )

    BalasPadam
  100. betol la awk cakp..dh tanya tok
    x apewla rezeki tunang sy la tuuu..ngeee~~~

    BalasPadam
  101. Abuya.
    Assalamulaikum.hamba nak lock rm10x6 dan rm50X6
    terima kasih

    BalasPadam
  102. terima kasih tok..barang selamt smpai dan terharu dengan gift..smoga sentiasa dlm keberkatn,,

    BalasPadam
  103. Asalamualaikum tok.sy nk rm10 gandaan 3 mcmana caranya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mudah sahaja.. hubungi tok ya tuan

      Padam
  104. Salam tokmat sy berminat untuk memiliki wang INI ADAKAH IANYA MASIH ADA LAGI ? JIKA ADA SY NAK LOCK
    RM10 GANDA 6 T.KASIH hari selasa saya nak buat pembayaran

    BalasPadam
  105. semalam trjumpa iklan dlm blog jual wang bunian fizikalny sama dgn. yg ini dgn hrga; not 10 hrga 300, not 50. hrga 600 dan not 100 hrga 1500... beliau ada 200 kpg katanya...boleh ke jual cam tu je tanpa diasmakn nama pemilik baru. dan syarat2 seperti yg tok terangkn.?

    BalasPadam
  106. peh...markup harga kow2 tu...ish2...tunggu tok mat jawab dlu..huhu

    BalasPadam
  107. salam tok, ada lagi not rm10 gandaan 6, abg saya ada 1, tp tinggal di kl..klu sy beli 1 boleh ?

    BalasPadam
  108. salam....kalau saya menjalankan perniagaan PA SYSTEM..ok tak...dengan adanya wang bunian nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah apa sahaja Tuan... tak kira apa perniagaan

      Padam
  109. assalam Tok,saya berminat RM50 Gandaan 2

    BalasPadam
    Balasan
    1. jika masih ada boleh sms sy 017-7674162/
      memerlukan wang bunian dana ummah....berharap.....

      Padam
  110. salam tok,

    duit bunian ni masih ada lagi ker?

    BalasPadam
  111. salam tuan, jika masih ada untuk di maharkan sangat memerlukan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dukacitanya wang ummah ini sudah habis 4 bulan yang lepas

      Padam
  112. tok..duit ummah yang tak bergaris lagi tu kira ada lagi laaa.?

    BalasPadam
  113. Salam Tok,

    besar harapan saya untuk memiliki wang ummah.. harap tok dapat membantu.

    BalasPadam
  114. As Salam Tok...

    Saya juga ingin memiliki wang ummah ini..jika ada lagi maklumlah ye...

    BalasPadam
  115. Salam tok..saya pun berminat nak dptkan wang dana ummah ni tok..xda lg keluaran terbaru ke tok untuk tahun nie 2013.

    BalasPadam
  116. asalamualaikum tok....
    sy berajat dgn gandaan yg tok jelaskan.
    boleh tok sms akaun tok dekat hp sy,senang sy nk bank in duit nanti,nie no hp sy 0102206672
    sy nk 100 gandaan 3

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam tuan... wang ini sudah habis ..lama sudah ianya habis tuan... 3 bulan lepas ia keluar,terus sold out

      Padam
    2. Waalaikumsalam tok
      duit 1,5,10,50,100 sudah habis ke tok ?

      Padam
  117. Asalammualaikum tok....
    sudah bukak ke dana ummah

    BalasPadam

Setiap komen anda di rekodkan di dalam sebuah sistem langganan kami beserta Peta GEO. Harap Maklum