Khamis, 30 Ogos 2012

TASBEH KIYAI HJ LEBAR



Tasbeh Kiyai Hj Lebar Ini diperbuat dari Batu Volcano , Unkle menyatakan ianya hampir sama dengan batu petir iaitu batu yang turun bersama petir... wallahualam...

Alhamdulillah, khasiatnya :

- memusnahkan Makhluk halus yang menyerap di dalam tubuh manusia
- Memanas dan membakar makhluk halus
- memulihkan semangat pesakit.

Boleh juga diberi minum air rendamannya dan diberikan pesakit minum, insyallah..

Jika nak test pesakit ada gangguan saka atau tidak, pinta pesakit memegang tasbeh ini selama 5-10 minit bagi mengesan kehadiran makhluk halus di dalam tubuhnya.

Tasbeh ini berusia ribuan tahun dan disimpan oleh Hj Lebar , beliau ialah imam besar masjid kerajaan gunung Berlumut. Ini apa yang diberikan kepada tok, Tok jamin ianya barang RARE nauzubillah... maksudnya...AMAT AMAT RARE, cari la kat mana pun rasanya takkan jumpa... kat dia ada 4, 2 dia bagi tok... maksudnya kat sana ada 2 , kat alam kita pun la ni ada 2... wallahualam bissawab

Sebenarnya tasbeh ni ada 21 unit yang pernah dimiliki oleh wali 21 orang di tempat mereka.Bila dah lama lama, entah mana lepasnya tasbeh tasbeh ni, mungkin ada yang hilang dan mungkin ada yang diberikan kepada org kita dan mungkin juga diperturunkan kepada org dia sendiri.. banyak tu..alam kita pun ada wali 9 yang terkenal...pada dia ada 4 unit.. insyallah lain lain akan dicari beliau , jika ada..tok akan postkan lagi... JIKA ADA LAH.... tok tak menjamin keberadaannya.... nasib nasib lah....tok pun nak 1...hehehe...yang pasti ianya di simpan di dalam kerajaan berlumut, bukan mana mana kerajaan lain, kalau ada..insyallah penjual mistik lain pun ada menjualnya...insyallah.... 

Tasbeh ini takda "Kaf" : pembahagi 33 butir..sebab ianya memang digunakan untuk menjahanamkan gangguan jin dan memusnahkan makhluk kafir ni..terutama iblis... dan ia ber"kaf" 100, maksudnya kalau nak amal zikir, mesti genap 100, bukan ikut "kaf " macam tasbeh biasa biasa tu.

Ianya telah terisi dengan jutaan Zikrullah, malah bagi Tok jika ia pernah dimiliki beberapa waliyullah, rasanya Bukan juta lagi... trillion juta kekuatannya.. sebab, pegang saja dah rasa auranya dan seolah olah ia nak melekat di jari..cubalah.... 

Ada 2 Sahaja.....

Dulu Tok ada Tasbeh Jin.... Dia punya besaq gedabak..macam tok sami... banyak org mintak beli , terutama guru guru di sarawak. Tok tak bagi... alih alih tah macam mana tah tok boleh terjual RM 300 je kat seorang hamba Allah tu... rezeki dia lah... Tiap butir nya ialah geliga siput bulat bulat, tiap biji juga ada kalimah berbahasa JIN, yang penting takda 1 pun ada kalimah Allah Atau muhammad.

Guru di sana semua cakap tok adalah pemilik ke-3 tasbeh tu, yang kedua ialah Sunan Gunung Jati... Alhamdulillah sebab tu ada sesetengah guru bila scan tok dia kata tok anak murid sunan gunung jati... wallahualam... mana la tok tau....

BARANG NI TAK BOLEH LOCK

Harap maaf.. Tok nak lock juga untuk beberapa orang tadi, tapi disebabkan ada pesanan dari Hj, maka Tok nak tak nak tak dapat nak availablekan lock...Maafkan Tok... Tok takut nanti lock punya Lock, sekali dia ambik balik, saja je tok pulak selisih dengan anda yang LOCK tu na.

Kod Produk : TASBEHHJ
Bentuk : Tasbeh 100 Biji
MAHAR : RM 256

* Terima kaseh Tuan Aza,Bangsar
* Terima kaseh Tuan Rafhan.Rawang

- SOLD OUT -

27 ulasan:

  1. Salam Tok Mat. Sy nk satu. Insyaallah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Tok Mat. Sy sememangnya berhajat tasbeh dr alam sana. Ada website lain jual macam2 jenis tasbeh - gamunggal, koka, delima dll. Tapi dok fikir tunggu saja Tasbeh dr Tok Mat. Insyaallah ada. Alhamdulillah hajat tercapai. Sebab tu laju jer. Hu hu hu.

      Padam
  2. Balasan
    1. kalah ketepi peluru jepun.... terima kaseh bebanyak tuan tuan semua.... Lega...tok takut hilang saja...hilang balik ke tpt asal dia

      Padam
  3. Balasan
    1. Tuan anytara yang off hp semalam eh...tu sebab lambat dpt info hehehe.... gurau ja

      Padam
    2. hmm..x sempat gak nak lock menda nih..asyik2 org same jek la yg dpt dulu...hehehe...ape nak buat...ahak...

      Padam
    3. depa ni memang laju tuan...zuppp...macam pergerakan bunian juga..sepantas kilat... huhuh

      Padam
    4. Depa ni selalu juga lock dan bayar walau gambar belum masuk blog sebab kepercayaan yg diberikan..insyallah... ada yang nak tgu gambarnya upload dulu..ha yang ni selalu jd mangsa depa heheheeeee.... boleh tgk gambaq sajalah....

      Bagi kepercayaan pada tok , kalu kata barang Tip top, sure gerenti solid tip top tuan tuan... xde was was lagi.... kan antara pembeli dan penjual kena ada kepercayaan itu... tu yg tok pegang..insyallah

      Padam
  4. Betul tuh... depa ni kekadang tok tak sms lagi pon depa dah bank in..maybe ilmu scan depa ni hebat..tau barang apa tok nak bawa keluar.... tau tau dah kena sapu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betui tu.... berhantu betui depa ni... tok pun pelik jugak kekadang..malah ada yang simpan saham siap siap... maksudnya bagi siap siap..bila ada barang potong terus..tp tok x maulah.. pegang duit org dulu ni bahaya... sapa cepat dia dapat..memang tu apa yng tok pegang dr dulu...

      Padam
    2. Depa berhantu atau tuan empunya blog ni yang berhantu?

      Padam
  5. teringin nakmiliki nmun telah di sambar oleh nelayan laut dalam..nelayan tepi pantai tengok je laaaa hehehhehe

    BalasPadam
  6. x de yg nak jual keee Tuan Aza dan
    Tuan Rafhan kalu mahal sikit ok laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf tn Zack blum berhasrat utk maharkan.

      Padam
    2. Tn Zack mohon maaf byk2. Sy blum berhasrat utk maharkan tasbeh ni. Maklumlah mmg ini yg sy tunggu sejak beberapa bln. Di website lain sy x berkenan. Dan mungkin keyakinan sy lebih kpd Tok Mat didlm hal2 berkaitan.

      Padam
    3. Tuan Zack boleh baca komen saya dlm page Geliga Semut. Tu sebab yg keberatan nk letgo.

      Padam
  7. Mmg peluang tu tok, tp mana nak dpt lg dgn mahar dan kualiti sebegini.
    Tapi jugak, insyaAllah kalau tergerak dihati utk dilepaskan, sy info semua kembali.

    BalasPadam
  8. saya pun bertahun menunggu tapi...apakan daya

    BalasPadam
  9. ok kalu tuan dah x nak zikir pakai tasbih nie leh la tolak dapat juga pahala hehehe

    BalasPadam
  10. Salam. Alhamdulillah tasbeh Kiyai Hj Lebar dh selamat sampai. Tkasih Tok Mat. Prompt delivery.

    BalasPadam

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami