Selasa, 31 Mei 2016

GARNET PAIR














































































Ni kalau tok kata delima bunian atau buntat biji delima mampuih hangpa percaya, betui dak betui dak ???

Hahaha.. kalau dia keras 9 skala MoH insyallah tok kata lagu tu.. sebab memang dapat dari perolehan pun.... cuma kekerasan nya tak sampai la 7 pun, lembut ja batu ni... buat anting2 lawa insyallah.. 

Merah sama dengan delima.. Ni pemberinya Puteri Dahlia dari Kerajaan Pahang nu area ulu Bendul,  nu. Tok lama dah tak p sana, tu hari saja lalu sekali kawasan tu nak p ke bukit putus, ingatkan nak jumpa Tuan Leo iaitu salah seorang murid kesayangan Tok di sana , dia antara murid tok yang mampu dan berhasil belajar sampai mampu tarik batu... sapa kata tadak sorang pun murid aku boleh tarik batu?... depa kata sebab tok sembunyikan.. ada.. semua sekali 3 orang saja.. dalam beribu tu.... 3 orang saja boleh buat... tu nama dah expose sorang.. hak hebat ni kita takleh citer, sat g dia potong line tok guru dia hahaha, gurau saja na. 

Garnet ni punya kehebatan sebagai penunduk, Warning !!! for ladies only.... 

Kalau ada anak dara nak p interview.. suruh pakai anting anting ni.. ( buat sendiri kat kedai emas la )... tudung pakai la... cuma Tuan Puteri ni kata, kalau nampak ia mampu menundukkan, tok rasa ia di tujukan kepada suaminya pemilik batu ini.. menundukkan, dengar kata, setia pada pasangan.. kalau nak mintak kerja pakai lah dalam tudung, sat g hangpa kata aku ajaq tak paki tudung pulak kan.. so..tu sendiri pikiaq la, tok bukan ustz kat sini, kita berniaga.. sebaiknya pakai... kalau degil, terpulang, dosa tanggung sendiri


Kod Produk : GARNET P 28516
Bentuk : Garnet Sepasang
MAHAR : RM 50


Tok lagu ni la... kalau barang nak juai ke hawa., amboi, kemain murah. hehe, std la kan, naluri ... kita bukan gay, tapi kita jugak bukanlah playboy, pokcik p haji 7x pun kalau hawa masuk kedai dia, hak marah pun senyum sokmo 

BLACK OPAL








Black opal, ni bukan penarikan, ni item landing time, sebenarnya selected tok untuk di jadikan koleksi tok sendiri, namun ehem ehem memandangkan tok dah ada yang lain ala sisik sisik ular gitow. maka tok lepaskan lah yang ni hehehehe 


Nanti lah tok menunjuk Opal tok tu dengan riaknya hahah,, riak punya riak, pap jatuh pecah, nangis selak di buatnya hahahah... 

Baiklah.. black opal ni kalau dah tok sendiri nak simpan utk diri tok pakai.. maka sumber pun dari org islam, peniaga org islam.. kalau nak pakai hak bukan org islam, baik tok p beli kat Jusco aje.. kat GM shah Alam ke... hah ke guane?... 

Jangan kata tok nak mengayat, ni sungguh tok kata memang tok simpan nak buat cincin, tapi dah sampai hak lebih lawa... lebih segak, lebih gebu kan... kita amik la yang tu, nak juai mahai, tobat mahai.. so .. tok tak mau lah nak membuatkan hati anda merana melihatnya.. nak raya ni... so.. takpa kita bagi hak mampu milik dulu na.. alahai apa sangat Rm 100 zaman la ni kan... kecik ja.. macam zaman dulu la,. 2 kupang tu bukan main besaq.. la ni.. nak beli ceklat pun tak lepas dah. betui dak..?... la ni 100 tu kecik ja, beli beras, gula, tepung dan minyak, settle 100.. makan tak dan sebulan habis kalau anak ramai... kalau batu?.. hari ni beli Rm 100-200 la kan... pandai juai... bukan takat 500 bang. Black opal ni tadak 800 takyah jual la.. buat rugi . barang bukan senang dapat. kalau kita juai Rm 600 pun..ok la..katakan nak juai jugak.... kita dapat 600... dari rm 100 tadi kita makan tak sampai 1 bulan habis, kalau 600??.. agak agak berapa bulan boleh makan?.... ha tu cara bisnes bang.... org bagi peluang, sapu la, tunggu apa lagi... ni kalau esok lusa tok mati... sungguh tok habaq.... hak mana dok meniaga la ni, semua penaik harga habis, tak caya hangpa tengok la.. sungguh hangpa akan tengok juga 1 masa nanti setelah tok tiada lagi di dunia ini.. Tok bukan nak gebang apa... bukan nak tuduh, tapi kalau la ni tak caya, takpa.. tok x rugi pun... tapi ingat la kata kata tok hari ni.... org bagi peluang. amik.. jangan abaikan... nak cari mana org mudah bagi peluang??... tok pun sendiri tatau la pasaipa jadi mudah sangat nak bagi peluang ke org... tapi jangan pandang lekeh na.... tok memang mudah bagi peluang, tapi tok juga mudah refuse dalam bab bab trusted... percaya sekali ja... pahtu, sampai mampuih aku x caya dah... tu cara tok.. 

Black opal ni comey, tengok kaler la... bukan 1 kaler ja, bukan 2 kaler ja... buat cincin p juai kat FB, takpa... tu rezeki anda... tok x meniaga kat fb, tok x pandai meniaga kat sana, membebal , mengarang, buat cerpen, aku pandai la bab tu kat sana hahaha.. 

Black opal ni banyak khasiat dia.. 

Perisai sihir

Kewibawaan

Penunduk

Kerezekian

Ah malas la nak tulis banyak , sat g kalau tulis banyak, tok juai mahai pulak. hahaha... ikut warna lah.. Yang pasti banyak kegunaannya 



Kod Produk : B.OPAL 28516
Bentuk : Black Opal
MAHAR : RM 209

SISIK ULAR CINTAMANI






































































Suchmani atau nama sains alam G.Bunian Sisik Ular cinta mani atau jika kita perincikan ia adalah isian semangat ular si cinta mani. Bukan pencinta Maniam ok...... 

Mampu bergerak di atas telapak tangan malah mampu bergerak di atas karpet , lantai jika kawasan rumah berpenghuni Jin dan makhluk halus. Di jadikan sebagai pelarisan niaga , tapi jenis Suchmani Gunung Ia sesuai di letakkan di Dalam kawasan perniagaan atau rumah sahaja, Kalau suchmani bukit boleh la letak di dalam poket dada tu... tapi dont waste time lah, benda sama sahaja, bezanya cuma saiz dan kemampuan nak meletakkan ia di dalam poket dan mampu di bawa kemana mana., 

Suchmani Gunung ini mempunyai penjaga Ghoib berupa Ular cinta mani itu sendiri dan mengawal tuan empunya barang dari sebarang Sihir, bencana guna guna atau tuju tuju, di larang mengoyakkan , jika di koyakkan atau terkoyak ia akan terbatal.

Mampu menari di atas tapak tangan ala gediks gediks gitu.. Tak caya boleh try, kalau dia tak gediks jaminan Tok, Rm 1000 duit raya anda masuk poket dalam masa kurang 5 minit selepas mesej komplen anda di respons. 

Mampu mati jika tidak di jaga , Penjagaannnya amat mudah, jangan di lipat lipat,. simpan ajelah dalam rumah, buat apa gediks gediks nak bawak keluar rumah menayang ke orang sat g org kata kita gediks pulak. 

Di mandikan di dalam air mineral atau sebaiknya air zam zam 1 tahun sekali di Bulan Muharam, Maaf jika post lepas menyatakan ia di mandikan pada bulan 13 atau bulan 14.. itu masih di dalam kajian kami di sini, ia bersamaan dengan permandian barangan bersemangat seperti keris.. Wallahualam, tok cuma menyampaikan petua org lama, ibarat pepatah Tun Mahathir " Melayu tidak Mudah Lupa " ...Insyallah...


Selepas di mandikan, masukkan dalam buku tebal dan biarkan selama beberapa hari, selepas ia kering, ambil semula perlahan lahan dan dengan gediksnya dia akan beraksi semula. 

Insyallah, ni bukan gimik, ni bukan Kertas minyak, ini ori kulit ulaq... tak caya boleh p test, kalau ori bagi ke tok Rm 5000.. INGAT tau, tu Amanah..... Hahaha. 


Barang ada tak banyak, maaf lah.. ni pun stok lama dulu, kalau ada stok dapor tu kira mujur dan rezeki anda sahaja.

Harga takleh kawtim dah... boleh kita kawtim, tok bagi anda kertas minyak ajelah ya hahah... insyallah Tok ni tak lah kejam sangat,, kan nak ramadhan ni ... cuit cuit sikit ni dapat la Promo



Kod Produk : SUCHMANI 28516
Bentuk : SUCHMANI GUNUNG
MAHAR : RM 500

RM 250