Khamis, 3 Ogos 2017

FEROZ KURSANI














































































Minta maaf lah sebab di halaman lepas tok x terangkan detail apa bendanya feroz kursani ni... hahahah, tok tau ramai yang ingat ia sintetik la.. boh kalar la apa lar, betui dak?

Tapi adakah anda tau bahawa batu ini di jual main timbang CARAT?... 1 Carat RM 12?... anda tau dak bahawasanya batu serpentinite / taat wali  / tabasheer yang harga bapak punya mahal pun sebenarnya bukan timbang carat?.... 

Feroz kursani ini di jual timbang carat, cuma kami di sini sahaja tak mau sampai nak berkira macam tu.. carat ni lebih kecil dari gram..ya.. gram tu besar lagi... emas main gram... ada emas main carat?... batu feroz ni main carat tuan tuan, x wujud main gram hehehe. 

Batu topaz pun tak kira karat, citrine, Mani gajah dll.. semua main kira biji , 1 biji berapa.. dan harga ikut peniaga nak letak berapa sukati dia... jika batu main carat, maksudnya batu tu dah di seliakan harganya dari pengeluar lagi... nak jual kurang dari tu tak boleh dah, sure rugi. 

Hijau - Kerezekian

Purple - Kemajuan, wibawa ampuh

Biru - Kewibawaan, penunduk

Kursani - Kebal darurat


Itulah feroz kursani.. anda boleh kemana mana pembekal batu permata di Kuala Lumpur, di chowkit, di masjid India... x main carat, jangan panggil tok dengan gelaran Tok Mat GB / Tok Muda. 


Kod Produk : FK 1817
Bentuk : Feroz kursani
MAHAR : RM 60

3 ulasan:

Komen anda Di Trace melalui Pengimejan satelit langganan kami