MEMBER TOK MAT

Isnin, 10 Disember 2012

DELIMA DARAH MERPATI

Permukaan Snap 1

Permukaan Snap 2


Bahagian Bawah Snap 1

Bahagian Bawah Snap 2

Snap Mikroskop 800x permukaan Delima Darah Merpati


video
Video Pengujian Kekerasan Dan Perbandingan Dengan Batu Serai 




Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Gambar dan Video di atas adalah item yang Tok perolehi petang tadi di tasek Linggiu , ia bersumberkan dari Tasek Banding Perak. Nampak gayanya mereka mulai menunjukkan taring mereka apabila mampu mengeluarkan barang Rare seperti ini samada rare di alam kita mahupun di alam mereka sendiri ialah berlian merah, entah tok tak tahu ada atau tidak, tapi tok sertakan Link pasal Red diamond ni... 


Mula mula ingat ia di kualiti Batu serai atau Batu serai Bunian, rupanya ia di kekerasan Delima yakni 9 skala MOH. nasib baik Alat uji tu ada sampai 9 ja lampunya , kalau lebih mungkin sampai 10 skala MOH bagi kekerasan sebutir berlian.

Insyallah Khasiatnya :

Pelaris
Pengasehan
Memperbaiki peredaran darah
Mengawal Aura Fokus 

Itu saja Tok tahu buat masa sekarang....

Kod Produk : D5DARAH -PATI
Bentuk : Permata Potongan Berlian
MAHAR: ----
Timbangan Karat : 39.15 carat



Link Berkaitan Delima Darah Merpati :
http://rubydiamondgemjewelry.com/Oval-Cut-Blood-Red-Ruby.html#Ruby7



Di Dalam Website ini menunjukkan Harga Pasaran Bagi 1 Karat Delima Darah Merpati:

Paling Rendah USD 35.00 / carat

x

39.15 Carat ( Delima Di Atas )

USD 1370.25

Convert MYR : RM 4191.00

NILAI SEBIJI DI ATAS IALAH 

RM 4191

BAGI BARANG ORI SEPERTI DI ATAS...... ISK ISK ISK....Tok nak jual Berapa Niiiiiiiiiiiiiiii........ Kalau lah Mat Mat saleh Tu tau tok jual murah, sure Tok kena Tembak, paling tak kena kidnap buat tarik batu ke depa hahahaha... just joke...

SILA LIHAT PALING BAWAH




LINK BERKAITAN BERLIAN MERAH

Link Berkaitan Berlian Merah:
https://www.google.com.my/search?q=red+diamond&hl=ms&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=-8jFUMqUDoX3rQfgoYHACw&ved=0CD4QsAQ&biw=1366&bih=667


RASANYA TOK LAH PENIAGA PERMATA PALING BODOH DALAM MALAYSIA BILA TOK CAKAP:


MAHARNYA : Sila Sms Kat Tok Berapa Anda Sudi....... kita tgk sapa kena pada harganya.....Tok akan simpan dan x kan jawab sms anda sehingga serangan sms berhenti... baru tok balas siapa pemenangnya.......




TAPI BAGI TOK, BIAR LAH ORANG NAK KATA TOK BODOH, ASALKAN TOK BERPUAS HATI DAN KORANG SEMUA MENGHARGAI APA YANG TOK BUAT UNTUK ANDA DEMI HOBI ANDA..... ITU ADALAH NILAI YANG TERAMAT BERHARGA BAGI TOK.........PENGHARGAAN DARI ANDA ITU ADALAH PART YANG PALING PENTING DI DALAM HIDUP TOK

64 ulasan:

  1. Kilauannye menikam kalbu...ad rezeki insyaALLAH... redha saje...

    BalasPadam
  2. sms tok terima sms buat masa ni ialah RM 450 dari Tuan azizan pekan, Afzan Kelantan RM 479, Azmin 306, Shafiq 156, Jamal 100, izhar kk 150, taufik japan 419,

    Itu je wat masa ni.... ada sms lagi?.... kalo takde ..kita nak proceed

    BalasPadam
  3. perghh, mantop gilos. kalu time ne ujung bln 12 ne emang trase nak jek nyambar..

    BalasPadam
  4. Klu sy nie tokey balak confirm dh up byk dh nie. Hahaha. Papepown rezeki tuan azizan pekan. Tp blom abz lg 2. Hee.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahai... Tuan pn dh kira tokey gak.. Hr tu nmpak bnyak juga borong.. Ehem.. Ehem... Heee..

      Padam
  5. subhanallah,cntik delima ni...x tau nak ckap apa dh,hehe

    BalasPadam
  6. UNTUK ITEM INI, BAGI YANG MENAG...TOK HALALKAN UNTUK ANDA JUAL DI PASARAN UMUM PADA NILAI PASARANNYA RM 4000 KE ATAS, NAK JUAL RM 1000-2000 PUN KIRA MURAH LAGI....

    MASA YANG DIBERIKAN UNTUK LAWAN PRICE SAMPAI JAM:

    10.00 MALAM ( 10/12/2012 ) SAHAJA

    SELAMAT BERFIGHT SECARA SEHAT

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tangan tok dah ketaq sejuk masa tulih hal ni

      Padam
    2. tian taufiek japan tadi sms rm 700

      Padam
  7. Balasan
    1. on kat sini je...x guna sms dah...heeeeee

      Padam
  8. huhu nie kira bid harga ekslusif nie...

    BalasPadam
  9. pewh, ne da tahap ganas gaban dah ne.
    walaopon taw x dpt capai harge tu tp masih nak nyebok mengebid gak.

    300 ~dah ni jek yg mapu utk mase ne. :P
    batu ne emang hensem giler ah.
    biasenye brg2 yg cenggini tgk jek da ensem, kalu pgang belek lagi la bertambah2 hensem x agak2.

    BalasPadam
  10. As-salam, ini sdh hampir 2 kali ganda saya sms dgn Tok. Bismillahi...709.00.

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. Tahniah tuan MAZLAN .... memang bertuah badan tuan.... macam tok cakap atas tadi,,halal kalau tuan nak jual rega market pun, tak kisah

      Padam
    2. minta tuan mazlan sms tok skrg..tok konpius, ni mazlan sabah ke mazlan taiping hehehehe

      Padam
  13. Balasan
    1. x sempat seminit tuan,... heeee.......ke depan tgu lagi... dapat bayangan 3 biji bakal mari lagi..siap sedia..kita main bid je 3 biji tu satu persatu

      Padam
    2. takpe tok...niat asal sy sms tok ialah 769.. faveret no.saya...1st bid sy 469...insha Allah ada rezeki...tahniah tuan mazlan...

      Padam
    3. kalo nak bg kat saye pun ok jer...

      Padam
    4. Tuan dikira menunggu, tuan mazlan tolak baru boleh kat tuan la hehehe

      Padam
  14. tahniah tuan2 jangan lupa on zello .. setiap malam

    BalasPadam
  15. Salam.. Item lain takde tok? Hehe

    BalasPadam
  16. ala..hai mmg champion bt de5 darah merpati ni tok sbb semua ciri bt mahai dia ada..CARAT,CLARITY,COLOUR N CUTTING semua perfect...ini brg klu wt certificate harga mmg 4,5,6angka atas punya...mmg tak masuk akai & tak munasabah murahnya harga yg tok bg ni he3...bukan apa jeles jgk sbb xsempat & xbkemampuan nak amik hu3..tahniah 3x tuan mazlan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada 2-3 batu tok ada pos hantar ke pak akat tok untuk di hantar ke Gems lab di Bangkok....

      Insyallah Akan patah balik dalam kadar segera....

      Dengan cert ini anda boleh jual semula pada nilai tinggi.... napa tok yg tak mau jual sendiri... sebab tok bahagia dan senang berurusan mcm ni. itu sahaja.... cert dia macam Starter kit Prepaid....

      Tambah Rm 30-40 je untuk cert ni ... heheheh

      Padam
    2. Salam tok dekat jln klang lama ada satu lab tempat kuar kan cert, tapi tk tahu kat sebelah mana ada kawan yg niaga permata buat kat sana.

      Padam
  17. Salam tok rugi x sempat Irkutsk bit Internet kat sini problem lagi aduzzzzz : (

    BalasPadam
  18. Salam semua. Minta pendapat semÙa pd semua. Td ada terdapat kekecohan sikit berlaku tentang lock dan fast grab.Sy mendapat keizinan.Saya cadangkan utk brg2 rare. Tok akan upload brg dan bagi masa utk lock terus berbayar. Tiada lagi masa sampai 7 hari. Bg masa 1 jam. Selepas 1 jam tok akan open balik sekiranya tiada pembayaran.7 hari tu terlalu lama. Mcm2 blh jd. Ini bukan blog n brg pasar mlm. Ni brg2 rare yg mmg x kan dpt kat mana pun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam gak, pd sy terjadiny perkara cenggitu adalah disbbkn oleh ketidakmatangan oleh individu tu sendiri. x perlu pon smp tahap nak melemparkn kata2 kesat atau x baik disbbkn rasa tdk puas hati atau kerana hajat memiliki tu x kesampaian. setiap individu yg turut serta dlm blog ni mestilah cukup matang dlm menerima qada' dan qadar yg telahpun ditentukan. jujurny pd pndpt sy langsung x berbaloi utk bergaduh hanya disebbkn sebutir batu smp sanggup memutuskn silatulrahim.
      when i first time i found this blog i know that i need keep my cool head if i got nothing from here because most of the item is too rare and is hard to find on my own(or i can say i cant find it myself). therefore i just give it all to him whether that is my belonging or not.
      just my 2 cents opinion here on this perfect morning.

      Padam
    2. alahai kenapa sampai mcm ni... jangan laa gaduh-gaduh. Nanti menyesal... redha dan berfikiran terbuka laaah.

      Padam
    3. Lagi satu, cuma guna satu saluran jer... ikut blog jer... mudah untuk ditadbir. Satu lagi tokmat kena ada tukul untuk ketuk meja bidder.

      Padam
  19. Tok, sy sms pd tok dgn nilai RM777 tp tok tulis RM700...xpe bukan rezeki sy kali ni..xtau pun dh jd mcm bid hangat item RARE ni...patutlah mlm td mengantuk sgt2..rezeki sy xtertulis utk item RARE kali ni... ;)
    Apa2 pun tahniah pd TUAN MAZLAN BIN NORINAH sbb dpt brg RARE ni...buat kalung cantik juga kn...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf kn tok. Kalut Sgt. Kena serang ngn SMS.. Jgn risau. Insyallah bygn 3 bji lgi akn dtg mjelma. Tgu saja na. Kita direct bid utk 3 jam..

      Padam
    2. xpe lah tok...mlm td mmg bkn rezeki sy..lgpun dh byk rezeki yg syg perolehi sblm ni dr tok...hrp2 dpt lah juga sebiji nanti...

      Padam
  20. aduh... meleleh tengok ruby neh. Memang x der rezeki aa... X dpt online tadi.

    BalasPadam
  21. bertuah sapa yg dpt ruby merah merpati... kalu dpt aktifkan mmg tk tau nk cakap power tuuu

    BalasPadam
  22. Salam tok mat bagaimana kami di seberang laut jika pembayaran di buat terlalu cepat Ada masaalah bagi kami Kerana terpaksa keluar negara dulu bagi lah kami tempoh 3 Hari waktu kerja Dan selalu Internet bermasaalah jika kami mengunakan SMS Boleh kah?

    BalasPadam
  23. Btol 2. Sy cadang kn pembeli hanya boleh lock utk 3 hari saja. Selepas 3 hari tak boleh lock lagi. Hanya boleh fast grab. 3hari nie sebab kadang2 bkn sume dok kt mesia. Ada yg kt tgh laut. Ada yg kt hutan dan sebagainya. KECUALI jika tok mat ckp boleh lock tp dalam masa yg sama boleh fast grab 2 kira lain cita dh.

    BalasPadam
  24. Tuan2 boleh bagi lagi cadangan dan pendapat membina untuk kebaikan semua. Mudah kita mudah la tok mat.
    Td saya minta pendapat semua shj. X de kata putus lagi.
    Brg makin hari makin banyak rare dan cantik2. Klu lock saja x bayar susah gak. Lock ni ibarat janji yg mesti dikotakan. Manusia pegang pada janji. Kalau manusia x nak pegang janji,manusia nak pegang pe lak.
    Klu dah lock tp x mampu @ x de baget lagi bawa la berbincang ngan tok @ unlock je. Tok pun manusia gak. Masalah semua de jln penyelesaian.

    BalasPadam
  25. salam..ala..hai blaku lg kejadian mcm ni nape yee?xkan batunya hal pun nak gado2 xbaiklah mcm tu bro..pandangan sekupang sy tidak mjadi soal berapa lama tempoh masa mereka yg mdpt sesuatu item tu utk mjelaskannya ASALKAN xlebih semggu spt dinyatakan sblm ni DAN tok mat BERSETUJU dgnnya kenapa nak diPERTIKAIKAN? hormatilah keputusan tok mat selaku tuan tanah/empunya brg tsebut...klu empunya brg nak SEMUA RASE bukan utk GOLONGAN TERTENTU saje & bg peluang semggu @ lebih itu hak dia...& bg yg dberi peluang ttpi mmungkirinya xyah bg dah lps tu @ blacklistkan saja KEMUDIAN BUKA SEMULA pd yg lain tak timbul masalah brg psr mlm ka psr tani ka psr sari ka apa brg kt sane semua xmistik & xbkualiti ka?lg pun ada kaa org juai brg mistik @ brg kebal kat psr raya @ gedung utama? klu ada pun jenis batu mata ccin mewah international spt zamrud colombia,nilam ceylon berlian & yg swaktu dgnnnya yg harganya 1crt 1K...jd jgn duk perlekeh org yg juai psr mlm sbb kebanyakannya org kita jgk..hampir semua yg dh mantob & ada nama skrg bmula scara kecil-kecilan spt dihentian bas, psr mlm & swaktu dgnnya kemudian ade reqki br dia naik xda terus2 SENANG AJA...senang cite pndangan sy BAGI PELUANG SEMUA RASA sbb pendapatan bbeza ada yg makan gaji,gaji hari,gaji bulan yg tak bergaji eh ni xdalah kut masing2 ada keinginan & impian dpt yg ISTIMEWA jgk..

    BalasPadam
  26. hai..dh berbunyi lagi..lum habis lagi ka..takpe takpe..jp lg tok ramal komen naa..tunggu sat tok nak g melawat org umah kt ledang dulu.aslmkm...

    BalasPadam
  27. Sy x pertikai dgn org yg mencari rezeki di pasar mlm ke pe ke. Sy sendiri niaga di pasar2 malam. Maaf la klu de yg terasa. Sy ni x pandai.bg pandangan je. Kan sy ckp td miNta pendapat. Harap tuan2 faham. Maksud sy berbeza perniagaan brg2 di pasar malam dgn di blog tok ni. Sy terlalu hormat blog tok ni. Sbb tu sy de minta izin ngan tok dulu sebelum sy suarakan pe2 kat blog ni. Harap maaf la klu sy de membuat sesiapa sakit hati.Sy suarakan sbb semlm de yg bergaduh siap maki, berbomoh pe2 lg la. Sampai leh putuskan suraturahim dan memburukkan blog ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpe tuan zizan. Bkn salah sape2 dlm hal nie. Tuan cuma bg pendapat. Relax aja boss. Semua org berhak memberi pandangan masing2. Cuma jgn terlalu di ikot kn perasaan je. Hehehe. Jgn marah taw. Taw taw.

      Padam
  28. =)) hukaloh ~ dah takda rezeki nak kecoh buat apa ~ pelik ~ =)) ~

    BalasPadam
  29. Dah xde rezeki...jgn gadoh2...jgn majuk2...

    BalasPadam
  30. ehem..ehem..
    test test
    kejap tok nk betulkan suara yg tk kluar nih..

    baik tuan2 semua..

    Bismillahirahmanirrahim..

    Dgn nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani,

    Pada semua sahabat tok mat GB yg dikasihi,

    Sebenarnya tok ramal malas nak komen tapi atas permintaan tok mat terpaksa juga bersuara...

    Bukan ke sebelum ni tok dah bagitau kat semua yg tok TAK NAK ada terjadi lagi hal2 yg sebegini..?

    Nape masih ada yg degil & tak faham2 nih..

    Tahukah tuan2 bahawa setiap perbuatan, gerak geri tuan2 semua termasuk kami ni diperhatikan oleh mereka di alam sana tu...?


    Mereka ni cukup TAK SUKA kalau ada yg masih berhasad dengki,berbalah apatah lagi memutuskan sillaturrahim antara sesama islam.


    Andai terjadi lagi perkara yg spt ni,nti susah Tok Mat & Tok Ramal nak dptkan brg2 yg rare untuk semua.

    Jadi buanglah segala sengketa tu demi kebaikan semua..
    InsyaAllah masih ada lagi yg sedang ditapakan.

    Jangan risau dan jangan ada perasaan tidak puas hati diantara sahabat2 semua.

    Skg ni tok mahu mana pihak yg bersengketa tu sila HUBUNGI tok ramal dgn segera di tel 012-7490498.

    Mulai saat ini,mana2 brg yg dimaharkan di sini dan andai terjadi spt tragedi semlm, maka brg tersebut akan terus dighoibkan untuk mengelak terjadinya terputus sillaturrahim.

    Tok Mat dah bagitau suruh bincang elok2 kenapa perlu bertelagah lagi?

    Sepatutnya,salah seorang kena mengalah kerana mengalah itu bukan beerti kalah...malah besar kemungkinan akan mendapat brg yg lebih baik untuk mereka sendiri...

    Cuba fahamkan betul2 apa yg tok ramal maksudkan ni..

    Kalau tak faham gak, haaiii...ntahlah...

    Sebenarnya berurusan dgn org2 di sana lebih MUDAH berbanding dgn berurusan dgn org sini...hmmm

    Jadi jgnlah org kita ni tunjukkan sifat buruk & kelemahan pada mereka di sana..

    Jadi untuk mengelakkan masalah ni timbul lagi,
    tok ramal cadangkan sesiapa yg lock tak berbayar kemudian ada yg fast grab , maka secara automatik yg lock tadi diberi masa 24 JAM untuk membuat pembyran..
    Jika gagal , maka brg itu akan jatuh ke tangan org yg buat fast grab tadi..

    Pada mereka yg membuat lock tak berbyr tu, anggaplah itu satu DUGAAN untuk anda dan fikirkan cara bagaimana nak selesaikan masalah byrn tu..tak kiralah anda kt mana , kt laut ke,kt pulau ke,kt dlm perut bumi sekalipun..

    Kalau dah rezeki anda untuk tebus , mesti ada jalan keluar....

    Kalau tidak, mmg bukan rezeki anda..jadi tak usahlah mempertikaikan apa2 lagi.....

    ADA FAHAM? (kalau tk fhm , meh sini tok nk siku..)

    p/s : td balik dr ledang,dpt gak buah tangan dr org umah kt sana...nti kalau smpt jmpe tok mat,boleh tunjuk kt sini..hehehehe

    wslm..

    BalasPadam